İçeriğe Yönlendir

Termostat Değişti Hararet Hala Düşük Duruyor

Yahya Melih Ayaksız

Recommended Posts

Yahya Melih Ayaksız

İyi forumlar.  Araba lpg ye geçmiyor diye usta termostat dedi. Termostat ama muhtemelen sağlamdı. Rölantide 5dk beklettim ana hortum ve üstteki minik hortumu hala soğuktu ama alttaki hortum düzenli olarak ısınıyordu, 3km yol yapınca bütün hortumlar ısınmıştı yani termostat sağlamdı. Yine de değiştirdik

Şimdi

1- hararet göstergesi hep düşük seviyelerde

2- fan açıyor araba ara ara ama gösterge hep düşük

3- lpg regülatörüne giden bir hortumu biraz araladım o aradan pı pıt soğuk su aktığını gördüm

4- kalorifer cılız ısıtıyor ve geç ısınıyor

Bütün bunları göz önünde bulundurursak arabada neler sorunlu duruyor. 

Hararet genelde buralarda gözüküyor. Arabada yüksek hararet sorunu yok.  Araba hatta eskiden 80km hız sonrası lpg den çıkardı çünkü soğuyordu. Son 2 aydır lpg hiç yok 20km geziyorum yine yok. Aldığım termostatı da resim ekledim

son olarak kaloriferi porçöz olmadan sadece iki yönüne de su vererek yıkasam faydası olurmu. 

Lpg girişleri nereden geliyor çözemedim usta da hiç bakmadı. Screenshot_20260131_141225_Photos.jpg.f19f8aa2986a0b10b099d04f45b64db3.jpg

20260131_125458.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yahya Melih Ayaksız yazdı:

kaloriferi porçöz olmadan sadece iki yönüne de su vererek yıkasam faydası olurmu. 

olmaz, yani %5 açar tıkalı yer varsa

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Sadce termostatın kendisi ile olmaz ısıyı gösteren termostat kütüğü üzerindeki ısı sensörüdür, arızalı olan odur, değiştirirken komple değiştirmek en mantıklısıdır, termostatın yan yan sanayi olanlar sıkıntı çıkarabilir, kaliteli marka veya mümkünse orijinal en iyisi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Araba lpg ye geçmiyor

lpg kaç yıllık? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yahya Melih Ayaksız
Çağlar Bayur yazdı:

lpg kaç yıllık? 

Tanker 2023 de değişmiş. Regülatör de 2014 yazıyor

Termostat kütüğünün üstündeki şey ısı müşürümüdür onu söküp temizlesem olmadı değiştirsem zormudur?

Mustafa Yanar yazdı:

Sadce termostatın kendisi ile olmaz ısıyı gösteren termostat kütüğü üzerindeki ısı sensörüdür, arızalı olan odur, değiştirirken komple değiştirmek en mantıklısıdır, termostatın yan yan sanayi olanlar sıkıntı çıkarabilir, kaliteli marka veya mümkünse orijinal en iyisi.

Bu şey termostatın hemen üstündeki şey mi, onu sök tak zormudur deniyeyim.

Birde üstünden çıkan 88c ve ufak delik var benim aldığım orjinal dendi ama delik göremedim bişey olurmu

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Sensör bozulmuşsa ancak değişim olur tamiri olmaz, çok pahalı değil zaten sökülüyorsa değiştirebilirsin, uygun parçayı alın, bu değişim işlemlerinden sonra radyatörün havasını almayı unutmayın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Regülatör de 2014 yazıyor

önce bunula başlardım lpg ye geçmeme sorunu var ise. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Kayaoğlu
Mustafa Yanar yazdı:

Termostat kütüğü üstündeki ısı müşir sensörü. Göstergeyi gösteren termostat kütüğü altındaki hararet müşiri.

Yorum bağlantısı
Yahya Melih Ayaksız
Çağlar Bayur yazdı:

önce bunula başlardım lpg ye geçmeme sorunu var ise. 

Abi regülatöre soğuk su gelmesi regülatörden bağımsız olarakmı gerçekleşir? Hortumlar çok karmaşık anlayamıyorum suyu nereden aldığını. Suyu nereden aldığını bulup oraya mı yöneleyim

Mustafa Kayaoğlu yazdı:

Termostat kütüğü üstündeki ısı müşir sensörü. Göstergeyi gösteren termostat kütüğü altındaki hararet müşiri.

Hararet müşürü kadranla alakalı

Isı müşürü ecu yla alakalı

Fan müşürü ısınınca fan açılmasıyla alakalı

Yani 3 sensör de bağımsız olarak mı çalışır? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Ümit Türk
  • Yeni Oluştur...