İçeriğe Yönlendir

Focus Yağ Lambası

Görkem Karakaş

Recommended Posts

Görkem Karakaş

Selamlar Hayırlı Haftalar
Dün 300 km kadar bir yolum vardı 150si git 150si gel. Sabah gittim akşam dönüş yolunda 60-70 km ilerlemişken araba yağ ışığı yaktı söndü tekrar yandı. Araba Focus 2 benzinli 115 hp versiyonu. Anında sağa çekip stop ettim. Tabi ilk kontrol olarak yağa baktım. yağ değişimine 1000 km var. 5dk yağın akmasını bekledikten sonra kontrol ettiğimde iki çizginin ortalarındaydı. Yani yağ vardı. Güvenli bir yere çekmek adına benzin istasyonuna kadar ilerledim. Orada tekrar 10dk bekleyip yağa tekrar baktım. Yağ tam olmasada en az 3.5 litre vardı. Ne olur ne olmaz diyip aynı viskozitede yağ aldım yarım litre ekledim. Çizgi tam yerine geldi. Araba orada 15dk civarı yattığı için yağ iyice süzülmüştü. Marşa basmadan önce yağ kapağını açıp yukarıya yağ çıkıyor mu diye emin olmak istedim. Yağ çıkıyordu ondan da emin olduktan sonra gözü karartıp yola çıktım. Memlekete kadar geldim. Geldiğimde rölanti sesinde hiç bir değişiklik yoktu. Şimdi aşağıya hangi şartlarda yağ ışığını yaktığını yazacağım

• 3000 d/d üstünde yakmıyor. 
  • 2000 d/d üstünde gaz verir pozisyonda yakmıyor Ama bu devirlerde yokuş aşağı kompresyona girerse yakabiliyor. 
  • Rölantide kimi zaman yaktı kimi zaman yakmadı herhangi bir standardı olmadı açıkçası.

Bu yazacağım psikolojikte olabilir biraz etkiside olabilir tam emin olamıyorum sanki o yarım litre yağı ekleyince daha az yanmaya devam etti. Benim ilk şüphelendiğim yağ basınç müşürü. 2020'de orjinal olarak değiştirmiştim ( Sadece rölantide yakıyordu o zaman, konusu da vardı yanlış hatırlamıyorsam ) Ya da yağ çok eskidi viskozitesini kaybetti ( 9 ay- 9000 km mobil 5w30 Bu şartlarda daha düşük bi ihtimal) 
Sizce nasıl ilerlemeli. Yağı bakımını yapıp mı denemeli yoksa garantiye gidip yağ müşürüyle beraber komple değiştirmek mi ? 
Zaten bunları yaptıktan sonra yakmaya devam ederse tek ihtimal kalıyor: pompaa :fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
(düzenlendi)

Benim 2006 citroen c4 1.6 atmo motorda başıma geldi, ben yağ filtresini orjinali ile değiştirdim düzeldi. Yan sanayi yağ filtreleri bazen bu tarz sorunlara sebep olabiliyor. 

tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Talha Bilgi yazdı:

Benim 2006 citroen c4 1.6 atmo motorda başıma geldi, ben yağ filtresini orjinali ile değiştirdim düzeldi. Yan sanayi yağ filtreleri bazen bu tarz sorunlara sebep olabiliyor. 

Bu bakıma kadar hep orjinal yağ filtresi kullandım. Bu bakımda (şuan üstünde takılı olan filtre) Mann filtre seti taktım. Sebebi ise orjinal veya iyi kalitede hava filtresi bulamam. Kötü bi marka değil ama iyi süzüp tıkanma yağmış olabilir mi olabilir..

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Yağ filtresi işi olsa bakıma 1000 km kalmayı beklememesi lazım. 

Yağ müşürü

Yağ pompası

Triger kayışı (sıyırıyorsa düzgün şekilde pompa yağı çevirmez)

Yağ süzgeci

Çok düşük ihtimal ama filtre

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Pompa basıncı ölçmek Lazım 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yağ ve filtre hemen değişsşin öncelikle, filtre içinde partükül veya tıkanma var mı yok mu bakılsın

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...