İbrahim Aslıoğlu 5 Şubat Yazar Paylaş 5 Şubat Harun Kocaçalışkan yazdı: Peki burada yapay zekanın tam olarak rolü ne olacak. Yani elinizde sorular, bu soruların hangi derslere ve hangi konulara ait olduğu, doğru ve yanlış cevaplar gibi bilgiler varsa burada artık geriye sadece bir analiz sorgusu veya kodlaması kalıyor ki bunlar matematiksel olarak yapılabilir şeyler. Bu algoritmaların kodlanmasında yapay zekadan yardım alınabilir. Mesela öğrencinini o dersteki ortalaması, sınıf ortalaması, eksik olduğu konular, önde olduğu konular vb. gibi. Harun Bey, şu anda elimizde sadece sınav sonuçları var. Yukarıda örneğini gönderdim. Öğrenciler yıl boyunca 8-10 sınava giriyorlar. Sınava girdikçe sınav sonuçlarını yükleyeceğim, öğrencinin bütün derslerdeki durumunu, önceki sınavlara göre kaydettiği aşamaları bana verecek. YANİ BEN İLK SINAVDA NERDEYMİŞ DİYE, ÖĞRENCİNİN İLK SINAV SONUÇLARINI İNCELEMEYECEĞİM. şimdilik talebim bu. Mehmet Hocam daha detaylı çalışmalar yapabileceğini belirtti. Hasan Karabekiroglu yazdı: Sadece notlar yetmez, notlar ile bir excel tablosundan ileri gidilemez. Sorular ve cevap anahtarı eşleştirmesi yapmalı, hatta sorulara kategorilendirme yapılmalı. Misal matematikte öğrenci hangi tür soruları kolay çözüyor hangisinde zorlanıyor onun çıktısı da lazım olur... Hasan, ne güzel söylemişsin. İşte onları yapacak bir yapay zeka uygulaması ya da yapacak bir hayırsever mutlaka vardır. Sizin de yardımlarınızla çözeceğiz bu durum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Şubat Paylaş 5 Şubat İbrahim Aslıoğlu yazdı: Hasan, ne güzel söylemişsin. İşte onları yapacak bir yapay zeka uygulaması ya da yapacak bir hayırsever mutlaka vardır. Sizin de yardımlarınızla çözeceğiz bu durum. Hayırsever ile olacak iş değil bu hocam Bir profesyonel en az bir hafta çalışır. Sonra bir çok yerde hatalar çıkar veya sizin talepleriniz oluşur. 3 gün de onlara uğraşılır. Profesyonel biri bu işi 200-250 bin liradan aşağı yapmaz. Amatör zaten yapamaz. 2 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 5 Şubat Paylaş 5 Şubat İbrahim Aslıoğlu yazdı: Merhaba arkadaşlar, sorumlu olduğum 600 civarında öğrenci var. Bu öğrencilerin gelişimlerini takip etmek için her ay sınav yapıyoruz. İstiyorum ki bu sınavları yükleyeyim. Bir öğrencinin adını ya da numarasını yazınca o öğrencinin bana durumunu anlatsın. Örneğin ilk sınavdaki matematik dersindeki durumunun nerelere gittiğini, hangi konularda yanlışının olduğu gibi. Bunun için Gemini, Copilot, Chatgpt denedim olmadı. Copilot ve gemini ilk yüklediğimde fena değillerdi, ama yine de öğrencileri karıştırıyorlar, okulun en iyi sınıfını en kötü diyorlar. Bir gün sonra olaya hakim değiller. Hatta bir öğrencinin adını sordum, bana Giresun Üniversitesinde görevli bir öğretim görevlisinden bahsettiler. Velhasıl analizlerimi yaptıracağım yapay zekaya ihtiyacım var. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. Tam sınav analizi için mi diyecektim ki sonunda yazılmış zaten. Yeni Maarif modeline göre sınav analizi isteniyor ve böyle bir şeye ihtiyaç var. Muhtemelen bununla ilgili bir uygulama yapılır yakında. Müfettişler en çok bunun üzerinde duruyorlarmış. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 5 Şubat Yazar Paylaş 5 Şubat (düzenlendi) Eyüp Çetin yazdı: Tam sınav analizi için mi diyecektim ki sonunda yazılmış zaten. Yeni Maarif modeline göre sınav analizi isteniyor ve böyle bir şeye ihtiyaç var. Muhtemelen bununla ilgili bir uygulama yapılır yakında. Müfettişler en çok bunun üzerinde duruyorlarmış. Eyüp Bey, ben yıllarca Halk Eğitimde çalıştım. Sınav gibi iş ve işlemlerle bu sene karşılaştım. İnternette öğretmenler var, birçok sorunu çözmüşler. Karne görüşleri, notlar, ölçekler etkinlikler gibi girişleri pratik hallediyorlar. 5 Şubat tarihinde İbrahim Aslıoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 5 Şubat Paylaş 5 Şubat Mehmet Ozyurek yazdı: Bence özel yazılım gerekir buna. Dersanelerde güzel programlar var. evet abi. Hocamızın istediğini tam olarak bizim oğlan dershaneye giderken Sınav dershanesi yapıyordu. Ay sonundada girdiği sınavlarda yanlış yaptığı sorular ders ders konu konu ilerleme yüzdesini paylaşıyordu. Sınavlara hazırlanırken bildiği konudan defalarca soru çözmenin faydasız, bilmediğin yada zayıf olduğu konuları bilmek öğrenmek çözmek olduğu için adamların sistemini çok beğenmiştim. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Şubat Paylaş 5 Şubat Erdoğan Temur yazdı: evet abi. Hocamızın istediğini tam olarak bizim oğlan dershaneye giderken Sınav dershanesi yapıyordu. Ay sonundada girdiği sınavlarda yanlış yaptığı sorular ders ders konu konu ilerleme yüzdesini paylaşıyordu. Sınavlara hazırlanırken bildiği konudan defalarca soru çözmenin faydasız, bilmediğin yada zayıf olduğu konuları bilmek öğrenmek çözmek olduğu için adamların sistemini çok beğenmiştim. Aynen.. Bizimkilerin dersanesinde de vardı bu. Çözüm Tanıdık dersaneci varsa, okula sponsor olsun, programı veremez ama sınavları analiz etsin. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 Şubat Paylaş 5 Şubat Mehmet Ozyurek yazdı: Aynen.. Bizimkilerin dersanesinde de vardı bu. Çözüm Tanıdık dersaneci varsa, okula sponsor olsun, programı veremez ama sınavları analiz etsin. Meb yakında sisteme ekler almakta acele etmeyin. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 5 Şubat Paylaş 5 Şubat Metin Uzunoğlu yazdı: Meb yakında sisteme ekler Hah bende onu diyecektim... Bu işi sisteme eklemesi gereken bakanlık. Bir çok işsiz yazılımcı var işe alsınlar. 1 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 5 Şubat Yazar Paylaş 5 Şubat Hasan Karabekiroglu yazdı: Hah bende onu diyecektim... Bu işi sisteme eklemesi gereken bakanlık. Bir çok işsiz yazılımcı var işe alsınlar. Hasan Bey, ben bu kıt zekamla e- yaygın sisteminde birçok açığı tespit etmiştim. Meb bu yazılımı yapması için kimleri görevlendiriyor, kimlere para veriyor diye hep düşünüşümdür. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 Şubat Paylaş 5 Şubat İbrahim Aslıoğlu yazdı: Hasan Bey, ben bu kıt zekamla e- yaygın sisteminde birçok açığı tespit etmiştim. Meb bu yazılımı yapması için kimleri görevlendiriyor, kimlere para veriyor diye hep düşünüşümdür. Bu işleri yapan bağımsız bir müdürlük var diye biliyorum, yollar önce ilgilenmiştim. Sistemi çok iyi oturttular özel yazılımların hepsi devre dışı kaldı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Şubat Paylaş 6 Şubat Hasan Karabekiroglu yazdı: Bu işi sisteme eklemesi gereken bakanlık. Bir çok işsiz yazılımcı var işe alsınlar. İşe alımların şartını biliyor musun sen. İbrahim Aslıoğlu yazdı: Meb bu yazılımı yapması için kimleri görevlendiriyor, kimlere para veriyor diye hep düşünüşümdür. Gerekli şartları sağladıklarındna eminim. Ama şartların ne olduğunu bilmiyorum tabi. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 6 Şubat Paylaş 6 Şubat Mehmet Ozyurek yazdı: İşe alımların şartını biliyor musun sen. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Büyük şeyler olacak. Gençler işsiz kaldıkça, işe alım kriterleri zorlaştıkça büyük protestolar olacaktır. Yeni iş alanları ne kadar açılır bilinmez. Ama ölmemek için en gelişmiş ülkelerden az gelişmiş ülkelere göç olacağını düşünüyorum. Zaten en gelişmiş ülkelerin büyüme hızları düşüyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 dakika önce Paylaş 29 dakika önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: . Gençler işsiz kaldıkça, maaş ile iş ayrılacak Yorum bağlantısı
Recommended Posts