Mustafa Erkan 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Konusunu açmadım ama Kasım ayında kampanyadan faydalanarak 2025 model Elit donanım seviyesi Octavia satın aldım 1.5 e TSI 150 PS motorlu aracımda yağ çubuğu bulunmuyor. Bunun yerine yağ seviyesi yeni nesil Volkswagen araçlarda olduğu gibi ekrandan kontrol ediliyor. Aracı satın aldığımdan bu yana araç rodajda olduğu için sık sık ekrandan yağ miktarını kontrol ediyorum. Yağ seviye göstergesinde 10 çubuk mevcut ve ilk satın aldığımda 5 çubukta gösteriyordu. Seviye kısa sürede 4. ardından 3. seviyeye düştü. 2700 kilometrede ise 2. seviyeye indi ve ortadaki ekranda düşük uyarısını verdi. Aracımı Bursa'da bulunan yetkili servise götürdüm ve durumu ekrandan gösterdim servis yetkilisi havanın soğuk olması nedeniyle çok ince olan 0-20 yağlarda öyle olabileceğini buna takılmamam gerektiğini bir süre sonra seviyenin yükseleceğini belirtti. Eğer gerçekten bir eksilme meydana gelirse ekranda büyük bir sarı uyarı çıkacağını o zaman servise gelmemi belirtti. Kayıt açılacağını kontrollü olarak 0-20 yağ ekleneceğini söyledi. Yarı ikna olmuş olarak ayrıldım. Servis yetkilisinin dediği gibi birkaç gün sonra göstergede yağ seviyem önce 3. çubuğa ardından da 4. çubuğa yükseldi buraya kadar her şeyi tamam idi ta ki düne kadar. Dün araca bindiğimde yine gösterge seviyesini kontrol ettim seviye önce 2. çubuk (orta ekranda yağ eksik tamamlayın yazısı) gösterdi ardından birden 4 çubuğa çıktı galiba yağ seviye sensörü kafayı yedi dedim. Bugün ise aracı çalıştırdığımda, ana ekranda kocaman bir sarı uyarı ile birlikte lütfen yağ seviyesini düşürün uyarısını vermeye başladı servisi aradım ve VW Golf 8.5 larda konuşulan abi aç kapa düzelir muhabbetini yaptılar. Epey sinirlendim. Yarın aracımı servise götürerek bu konuda iş emri açtırmayı düşünüyorum Bu konu hakkında bilginizi ve yorumlarınızı rica ediyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Bu broadway renolardaki gibi bir sistemse düz yere mi parkediyorsunuz? Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Evet Mehmet bey. Hem İş yerinde hem evimin otoparkında düz zemine park ediyorum. Araci yağ seviyesini ölçmesi için motoru kapatıp en az 2 dk. bekliyorsunuz ardından yarım kontak yapılarak tuşa basıliyor. Sistem 2 - 3 sn süren bir ölçüm yapıyor ondan sonra ekranda seviye beliriyor. Gelişme : az önce otoparka inip yarım kontak yaptım seviye tekrar normal yani 4. çubuk gösteriyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts