İçeriğe Yönlendir

Focus Motordan Tıkırtı Sesi

Süleyman Akgül

Recommended Posts

Süleyman Akgül

merhaba ford focus 1.5 tdci 2020 trend x  8 ileri otomatik aracımı yeni aldım araçta soğukken  1200 1900 devirler arası düşük viteste tıtıtıtı yapıyor  gazlarken 200 220 suratlara cıkmamda bile tık demedi bu sesten rahatsız olup enjektörcüye gittim enjökterler söküldü  temizlendi test edildi fakat hiçbir sorun çikmadı  fakat ses hala devam ediyor bu sesi biraz kulak verip dinlediğimde aracı ilk çalıştırmamda 100 metre kadar yapmıyor sonrasında başlıyor 75 derecelere ulaştığında kesiyor yarıca bu sesi yaptığı sırada 1 devirlerde hafif gaza yüklenince tekliyor gibi oluyor ısınınca veya ses yapmadığında bu tekleme yok  herhangi bir güç kaybı olduğunu düşünmüyorum bu durum bu araçta veya farklı bir araçta başına gelen varmı varsa ne şekilde cözüldü enjektörleri değiştirtirirsem ve ses hala gitmesse vereceğim paraya yazık olur . arabanın yazlım ve adaptasyonundan şüpe ediyorum nasıl bir yol izlemeliyim kayserideyim bununla ilgili bilgisi olan varmı ne yapmalıyım aşşağıya videosunu bırakıyorum 

https://drive.google.com/file/d/14lY7aU9_IP_OdE4MdsVmI-IWSeqDvPPl/view?usp=drivesdk 

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Egzantrik zincirinden geliyor olabilir sesi dinleyemedim ama 1.5 motorların 2023 yılına kadar olan modellerinde bu ses sorunu ve sonrasında kopma sorunları olabiliyor.Motordan iyi anlayan bir ustaya sesi dinletmekte fayda var.Zincir ise acil değiştirmek gerekiyor.Değişmişken 7 mm olan mecvut zincir 8 mm olan güncel versiyona çevrilmesi gerekiyor.

Tabi sorun zincir ise başka bir nedende olabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Uğur Barbaros Özdemir
  • Yeni Oluştur...