Halit Demir 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Mrb geçen hafta bi aksiyon yaparak dünyaya kaç kez gelecez diyerek i20 aracımı satıp 1.6 tgdi dct tucson sahibi oldum. Araca alışma evresindeyim merak ettiğim konular var. 1)Yeni tucsonlarda ıslak dct var deniyor kalkışta hızlanırken vs doğru kullanım dikkat etmem gereken şey var mı araç garantili ama servistir vs başım ağrısın istemiyorum. 2)Diğer konuda şanzuman sağlığı için auto hold aktif kullanılmalı mı sadece rampa lı trafikte mi kullanılmalı. 3)Işıkta uzun beklerken vites n ye alıp mı beklenmeli Bilen arkadaşlardan destek bekliyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Hayırlı olsun Patinaj yaptırmayın. Durduğunuz zaman fren ile oynamayın. Yani durunca tam durun. Sıkışık trafikte spor modda olun. Geri kalanını arkadaşların detaylandıracaktır. 3 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Önce N konumuna alın sonra el frenini çekin sonra P konumuna alıp öyle kapatın arabayı. Otomatik vites arabaya bu tavsiyeyi yapmazsam olmaz. 😊 1 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 saat önce Paylaş 8 saat önce (düzenlendi) oto hold un zararı yoktur kullan, hatta şanzıman için daha iyidir, hundayın dct de wv gibi frene sağlam basmadığında yarım debriyaj yapma olayı varmı onu test et, mesela renoda sorun yok, frene ne kadar bastığın değil tekerin dönüp dönmediğine bakıyor alet, fren tam boşalırsa yürümeye başlıyor, azıcıkta yapsan fren kavrama tam ayırıp bekliyor, oto hold açıksa zaten sorun yok, her türlü debriyaj ayırıyor, yalnız bunu kullanırken dikkat et, kırımızda duruyorsun baktın arkadan birisi duramadı bindirecek, sen gaza basıp gitsen kurtaracaksın mesela, gaza bastın ama sistem freni salıp araba gidene kadar geçen zaman sıkıntı, o yüzden trafik sıkışıksa ben kapatıyorum oto hold u.... dct ve otomatiklerin geneli için konuşursak, oto şanzıman zorlamadan sakin kullanıldığında ve ani kalkış yapılmadığında uzun ömürlü olur, kısaca dct de sert kalkış yapma ve gazla fazla oynama, bastın sabit tut yeter, sakin sakin hızlansın araç.... Eyüp Çetin yazdı: Önce N konumuna alın sonra el frenini çekin, sonra ayağınızı frenden çekin araba yükü frene versin ondan sonra P konumuna alıp öyle kapatın arabayı. Otomatik vites arabaya bu tavsiyeyi yapmazsam olmaz. 😊 şeklinde bir ekleme yapayım, aslında buna eğimli yerde park ederken özellikle dikkat etmek lazım, kilit pimi sıkışır yoksa, düz yerde çok sıkıntı olmaz.... 8 saat önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: renoda sorun yok, frene ne kadar bastığın değil tekerin dönüp dönmediğine bakıyor alet, fren tam boşalırsa yürümeye başlıyor, azıcıkta yapsan fren kavrama tam ayırıp bekliyor, Hangisi için geçerli sorayım Autohold u park ederken sevmedim gaza basmadan gıdım gıdım gitmesini istiyorum ama ille gaza bas diyor bazı araçlarda. Yorum bağlantısı
Halit Demir 53 dakika önce Yazar Paylaş 53 dakika önce Ali Cihangiroğlu yazdı: oto hold un zararı yoktur kullan, hatta şanzıman için daha iyidir, hundayın dct de wv gibi frene sağlam basmadığında yarım debriyaj yapma olayı varmı onu test et, mesela renoda sorun yok, frene ne kadar bastığın değil tekerin dönüp dönmediğine bakıyor alet, fren tam boşalırsa yürümeye başlıyor, azıcıkta yapsan fren kavrama tam ayırıp bekliyor, oto hold açıksa zaten sorun yok, her türlü debriyaj ayırıyor, yalnız bunu kullanırken dikkat et, kırımızda duruyorsun baktın arkadan birisi duramadı bindirecek, sen gaza basıp gitsen kurtaracaksın mesela, gaza bastın ama sistem freni salıp araba gidene kadar geçen zaman sıkıntı, o yüzden trafik sıkışıksa ben kapatıyorum oto hold u.... dct ve otomatiklerin geneli için konuşursak, oto şanzıman zorlamadan sakin kullanıldığında ve ani kalkış yapılmadığında uzun ömürlü olur, kısaca dct de sert kalkış yapma ve gazla fazla oynama, bastın sabit tut yeter, sakin sakin hızlansın araç.... şeklinde bir ekleme yapayım, aslında buna eğimli yerde park ederken özellikle dikkat etmek lazım, kilit pimi sıkışır yoksa, düz yerde çok sıkıntı olmaz.... Çok güzel anlattınız tşk ler sanki frene az bassam da kavrama ayırıyor gibi devir düşüyor tekrardan kontrol edeceğim. Vites park olayını biliyorum ama trafıkte az tumsekt denk geliverdi durdum geri kaçırdı mesela tam otomatik kullanımı çok daha kolay. şanzıman sağlığı için daha mantıklıysa auto hold da kullanırım zaten artık Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 17 dakika önce Paylaş 17 dakika önce Önce N’ye alıp sonra el frenini çekmek diye bir durum yok. Bunu öneren hiçbir otomobil kitapçığı da yok. P mandalı çok güçlüdür. El freninden daha güçlü bile olabilir. Vitesi isterseniz D’de bırakıp el frenini çekmeden araçtan inin. Şanzıman dişlilerine binecek yük dik rampada bile 50nm’yi geçmez. peki siz aracı kaldırırken, hızlanırken gaza bastığınızda şanzıman dişlilerini binen yük ne kadar? Birinci viteste 1000nm’den fazla. P’den D’ye geçerken sarsıntı mı oluyor? Bu araç yeniyken olabilir. Sonradan olmaz. Sosyal medyada bahsedilen önce N’ye almama yüzünden bozulan şanzıman da yoktur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts