Yusuf Berke 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Megane 3 Coupe’nin hoparlörleri baslarda patlama yapmaya başladığı için değiştirme ihtiyacı doğdu, parça kodundan araştırdığımda 13 cm ölçüsünde hoparlörler kullandığını gördüm ve orijinalinin baslarından çok da memnun olmadığım için piyasadaki ürünleri denemek istedim. Güzel bir hata yapmışız. Araçta standart radyo var (TomTom’lu ekran değil) ancak “3D Sound by Arkamys” ibaresiyle açılıyor, sanırım tek farkı DSP olması. En çok satan 13 cm ölçüsündeki hoparlörlerden markalı olan ilk ürün Pioneer TS-G1310F gözüme çarptı ve aldım, geldiğinde de montajını yaptım ancak baslar ve ses tam anlamıyla rezalet, bu kadar rezalet bir sesi FM Transmitter yordamıyla müzik dinlediğim Caravelle aracımda anca alırım. Eski hoparlörler o patlak halleriyle bile kat kat iyiydi. Ürün de orijinal duruyor, sahteye benzemeyecek kadar malzeme kalitesi ve kutulama iyiydi. Sistemi herhangi bir şekilde bozmadan (amfi veya radyo değişimi yapmak istemiyorum) mutlu olabileceğim ne alabilirim? Açıkçası kıyas örneği vermem gerekirse 2017 Volkswagen Caddy’nin hoparlörlerinden aldığım zevki verse yeter, bas olarak üzmemesi yeterli. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce monte edildiği yerin bir fotosu var mıdır? Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: monte edildiği yerin bir fotosu var mıdır? Şöyle bir şey çekmiştim sadece. Ayrıca 13’lük hoparlör orijinal hoparlörün yerinden bayağı küçük oldu. Orijinalinin kasnağı var ve kasnaksız 16 cm aslında olurmuş gibi duruyor, ancak kasası sığmaz herhalde 16 cm hoparlörün. Bu görsel montaj öncesi orijinal hâli. 2 saat önce tarihinde Yusuf Berke tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Aynı ölçü Pioneer TS-G1310F bende de var . Marka dedik aldık kazıklandık. Beş para etmiyor verdigi tiz ve baslar. 1 Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Yeni hoparlörü kasnak olmadan mı montaj yapıldı acaba? Bir de kabloları bağlarken artı eksi kutuplarda terslik olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Orijinalden şaşmamak lazım bence. Focus 1 aracımda aynı hatayı yapmıştım. Pioneer hoparlör taktırdım ama ses berbat olmuştu. Ölçü ne kadar aynı olsa da tam oturmuyor ve bas kalmıyor. Şimdi ki aracımda orijinalden şaşmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Faz hatası olabilir, ayrıca hoparlör almadan verilere bakın. Alt üst frekans ve db. Oraya kasnak olmadan 16 cm takılırsa cam çarpar. Slim hoparlör anca olabilir. Ve son, fazlar doğru ise alt frekansı zengin müzik dinle. Baslar sonda olsun. Distorsiyon olmayacak kadar aç. Bir süre sonra ses oturacak zaten Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 3 dakika önce Yazar Paylaş 3 dakika önce Sermet Gündoğdu yazdı: Yeni hoparlörü kasnak olmadan mı montaj yapıldı acaba? Bir de kabloları bağlarken artı eksi kutuplarda terslik olabilir. İçinden kasnak çıkmayınca kasnaksız montaj yaptım, hata mı ettik acaba? Orijinal soketi kesmemek için soket hattının kablosundan hafifçe sıyırıp kabloyu ekledim, açıkçası iki fazı da denedim ve ses ile bas kalitesi olarak fark hissetmek için bayağı uğraştım çünkü fark bayağı minimaldi. Servet Aydın yazdı: Faz hatası olabilir, ayrıca hoparlör almadan verilere bakın. Alt üst frekans ve db. Oraya kasnak olmadan 16 cm takılırsa cam çarpar. Slim hoparlör anca olabilir. Ve son, fazlar doğru ise alt frekansı zengin müzik dinle. Baslar sonda olsun. Distorsiyon olmayacak kadar aç. Bir süre sonra ses oturacak zaten Ne kadar sürer oturması? Ya da ne denli fark ettirir bu oturma, çünkü ciddi şekilde rezalet. Ekolayzerdan bası +3’ten yukarıya çıkardığımda sadece pır pır kıvamı bir bas var, sonu +9. Sırf bu yüzden yarın kasnak yordamıyla 16 cm takmak için ses sistemcileri gezecektim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts