Uğur Kamil 3 saat önce Paylaş 3 saat önce herkese merhaba, 2-3 ay içinde aracımı değiştirme niyetim var. 2015 2017 arası 1.6T-gdi otomatik 60-90 bin km arasi 4x4 veya 4x2 tuscon alma düşüncem var. Dikkat eymem gereken kronik bir arızası veya bilindik sık sorun yapan birşeyi varmi? Çevresinde kullanan veya daha önce kendi kullanıp tecrübesi olan arkadaş varmi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 saat önce Paylaş 2 saat önce 4x4 ünü karda deneyimledim, patinaj yapmaya gelmiyor, çabuk ısınıyor. Isındım beni soğutun diyor. Kaldığı yerden Qashqai ile çekip çıkarmıştım. 2020 si ile aynı şanzıman ise, tespitim budur. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Arkadaşta en üst donanımlısı var, çok güzel konforlu, tüketimi biraz fazla doğal olarak, ufak tefek elektrik arızaları oldu, el freni kolu ve kapı kilitlerinde. Genel olarak sağlam bir araç. Şanzıman biraz hassasmış. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: 4x4 ünü karda deneyimledim, patinaj yapmaya gelmiyor, çabuk ısınıyor. Isındım beni soğutun diyor. Kaldığı yerden Qashqai ile çekip çıkarmıştım. 2020 si ile aynı şanzıman ise, tespitim budur. İllede 4x4 olsun dağ bayır karda gidiyim düşüncem yok, hangisi denk gelirse yani. Kışın karda gezmeyi severim ama araci zorlayacak seviyede değil. Kis lastiklerini takar rahat gidebildigi yere kadar gider gezer gelirim. Zaten merkeze kar yagmiyor gibi birsey. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Evren Erakçora yazdı: Arkadaşta en üst donanımlısı var, çok güzel konforlu, tüketimi biraz fazla doğal olarak, ufak tefek elektrik arızaları oldu, el freni kolu ve kapı kilitlerinde. Genel olarak sağlam bir araç. Şanzıman biraz hassasmış. Büyük ihtimal cok exra bir durum olmazsa, aşırı temiz veya uygun fiyatta az donanımlı modelleri denk gelmezse full paket düşünüyorum bende. Zaten dolulugundan dolayi tiguandan mantikli geldi bana buna yakin donanimda tiguan 150 200 bin nerdeyse fazla. Birkaç yerde sanjiman erken kavrama arizasi cikartiyor diyenler var ne kadar sogru acaba Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Uğur Kamil yazdı: Büyük ihtimal cok exra bir durum olmazsa, aşırı temiz veya uygun fiyatta az donanımlı modelleri denk gelmezse full paket düşünüyorum bende. Zaten dolulugundan dolayi tiguandan mantikli geldi bana buna yakin donanimda tiguan 150 200 bin nerdeyse fazla. Birkaç yerde sanjiman erken kavrama arizasi cikartiyor diyenler var ne kadar sogru acaba En zayıf nokta şanzıman evet, ona iyi baktırmak lazım, LPG olmamalı tabii. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 35 dakika önce Yazar Paylaş 35 dakika önce Evren Erakçora yazdı: En zayıf nokta şanzıman evet, ona iyi baktırmak lazım, LPG olmamalı tabii. Lpg arac 1 kere kullandim 1.6 e-torq egea birdaha kolay kolay lpgli arac almam. Benim kullanım şeklime uymuyor. Kışın arac ısınmadığı için lpg gecmiyor benim kullandigim mesafede. Ev iş aram 2-3 km arasi. Vw de 2. Elde sanjimana güvenmediğimden dsg den uzak duruyordum. Bundada ayni durum varsa donanimdan taviz verip Manuel tiguan yöneltir beni yine 1 Yorum bağlantısı
Yusuf Berke 34 dakika önce Paylaş 34 dakika önce Uğur Kamil yazdı: Birkaç yerde sanjiman erken kavrama arizasi cikartiyor diyenler var ne kadar sogru acaba Ağırlık+kuru kavrama+AWD olmasından ötürü kavramada ısınma çok erken başlıyor, çoğu şikayet bitmiş kavramadan çok ısıdan kaynaklı titreme ve aşınma düzensizliği. Yoğun trafikte yaşayan araç için kaçınılmaz son. Önden çekişli modeller için kullanımınıza bağlı diyebilirim, aynı şanzımanlı Cerato’m önceki sahibinde 120 binde ilk kavramasını bitirmiş ve değişmiş. İstanbul yüzü görünce ikinci kavrama 176 bin civarlarındayken biraz ben gidiyorum demeye başladı açıkçası. Arazi performansı olarak DCT yüzünden çok bir şey vadetmiyor, bu test fikirlerinizi oluşturmaya yardımcı olur: Mekatronik, tüp vb. masrafları yok, vites seçici şanzımanın içinde değil ve elektrikli motor ile kontrol ediliyor. Kolay kolay kavrama harici arızası çıkmaz, motordan arıza verirse çoğu zaman motorun seçici çubuklarının kalibrasyonu kaçmıştır. İşletme maliyeti DSG’den ucuzdur. Motor bakımından bazı araçlarda yağ yakma şikayeti var, alırken bunun bilgisini veya kontrolünü sağlayabilirseniz iyi olur. Genel olarak bilinen başka sorunu yok. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 dakika önce Paylaş 30 dakika önce Uğur Kamil yazdı: Lpg arac 1 kere kullandim 1.6 e-torq egea birdaha kolay kolay lpgli arac almam. Benim kullanım şeklime uymuyor. Kışın arac ısınmadığı için lpg gecmiyor benim kullandigim mesafede. Ev iş aram 2-3 km arasi. Vw de 2. Elde sanjimana güvenmediğimden dsg den uzak duruyordum. Bundada ayni durum varsa donanimdan taviz verip Manuel tiguan yöneltir beni yine Bunda da çift kavramlı şanzmıman var, düz vites daha güvenilir olur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts