İçeriğe Yönlendir

Stabilitrak Hatası

GÖKAY GÜLER

Recommended Posts

GÖKAY GÜLER

Selamlar,

Durduk yere Servis: Stabilitrak uyarısı verdi araç. Aynı zamanda abs ve esp ışıklarını yakıyor 5 saniye sonra geri sönüyor. Araç 2011 astra j 1.3 dizel. Biraz araştırdım abs kablosundan yapabileceği söylenmiş ama başına gelen veya fikri olan var mıdır ?

WhatsApp Image 2026-02-19 at 12.18.43.jpeg

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Başka markada yaşamıştım benzer arizayi abs tekerlek sensöründen çıkmıştı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Çok çeşitli yorumlar var nette.

"Sağ tekerlekte bulunan ve esp ile abs sistemlerini ölçen hız sensöründen gelen bilgileri araç beynine aktaran ara kablonun, tekerleği sağa doğru tam tur yapılmasından dolayı zamanla gerilip esnemeden dolayı deforme gerçekleşiyor."  demiş birisi. Sensör arızası da olabilir diye eklemişler ayrıca. 

Okuduklarımdan yola çıkarak fren sensörü kaynaklı olabilir. Yapay zekaya da bir sormak gerek.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
(düzenlendi)

H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Çok çeşitli yorumlar var nette.

"Sağ tekerlekte bulunan ve esp ile abs sistemlerini ölçen hız sensöründen gelen bilgileri araç beynine aktaran ara kablonun, tekerleği sağa doğru tam tur yapılmasından dolayı zamanla gerilip esnemeden dolayı deforme gerçekleşiyor."  demiş birisi. Sensör arızası da olabilir diye eklemişler ayrıca. 

Okuduklarımdan yola çıkarak fren sensörü kaynaklı olabilir. Yapay zekaya da bir sormak gerek.

Metin hocam sanırım kabloyu uzatmıştı @Metin Akbal

tarihinde Oğuzkan Işık tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Oğuzkan Işık yazdı:

Metin hocam sanırım kabloyu uzatmıştı @Metin Akbal

Kabloyu kırılan yerden kesip lehimle ek yapmıştım. Önce hata kodu taratılmalı hangi sensör olduğunu anlamalı. Dikkat edin yoksa araba giderken stop edebiliyor. İlgili onarım konusu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Metin Akbal yazdı:

Kabloyu kırılan yerden kesip lehimle ek yapmıştım. Önce hata kodu taratılmalı hangi sensör olduğunu anlamalı. Dikkat edin yoksa araba giderken stop edebiliyor. İlgili onarım konusu.

Alnında c1221 yazıyor. Hani alın yazısı okunmazdı

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
GÖKAY GÜLER
Metin Akbal yazdı:

Bendeki hiç stop etmedi 3-4 gündür böyle yanıyor 10 saniye sonra sönüyor. Mesela az önce 2 saat yoldaydım hiç yakmadı ama götürcem.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Oğuzkan Işık yazdı:

Alnında c1221 yazıyor. Hani alın yazısı okunmazdı

Ramazan ramazan espriye bak

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...