İçeriğe Yönlendir

Sadece Kalkışta Gelen Plastik Sürtme Sesi

Arda Enes Dilber

Recommended Posts

Arda Enes Dilber

Clio 4 1,5 dizel 2017 manuel. 

1600-1200 devir civarı sadece kalkışta olan hafif ve zor duyulan bir plastik sürtme sesi geliyo arabanın önünden. Daha yüksek ya da daha düşük devirlerde duymadım .Geri viteste daha belirgin . Ama hala sesli bir yerde duyamazsınız . Direksiyonda titreme vesaire yapmıyor. Direksiyon sağa veya sola dönükken de devam ediyor .5 6 gibi düşük ve ardından 80 90 gibi hızlarda yok. Tekerlekler sadece durur durumdan harekete geçerken yapıyor . Arabayı boş viteste yokuştan kalkış şeklinde salarken de duymadım.  Acaba bir şey rezonans mı yapıyor diye düşünüyorum. 

Arabayı sanayide ustaya götürdüm . Denedik ve sanayide duyamadık. El freni çekili şekilde kalkmaya çalıştık herhangi bir ses gelmedi. Usta motorda ses gelebilecek yerlere baktı bir sorun görmedi . Motor şanzıman gibi önemli yerlerden gelmediğini düşünüyorum . 

1 hafta öncesinde  egzozdan hafif titreme sesi geliyordu . Usta egzoz saçıyla oynadıktan sonra düzeldi. Aynı gün sanayiden dönerken  bi çukura düşmüştüm ondan sonra başladı bu plastik ses . Motorun altında motor muhafaza plastiğim yok arabamda . Yani ordan geliyor da olamaz . Ancak arabayı lifte de kaldırtamadım usta dolu olduğundan .Benzer bir sorun yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...