İçeriğe Yönlendir

ADAC 2026 yılı 225/50/17 Ebat Yaz Lastikleri Testi

Evren Erakçora

Recommended Posts

Evren Erakçora

https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/ausstattung-technik-zubehoer/reifen/reifentest/sommerreifen/225-50-r17-2026/

İlginç bir test olmuş, Çin Lastiği Linglong ıslaz zeminde çok iyi frene sahip olduğu halde soruncu olmuş. ( 30,1 m) . Lassa da aynı şekilde ıslak zeminde iyi frene rağmen geri kalmış. Daha önceleri ıslak zemin fren testi genelde en önemli kriter olarak belirtilir,  pahalı lastikler burada ucuz lastiklere fark atardı. ( 20 m önce duran lastikler vardı) Lastik etiketleri bu konuda etkili olmuş gibi. A etiketi almak için bu konuda fazlaca çalışılmış. 

Puan kayıpları sürüş ve direksiyon hakimiyetinden olmuş genelde , test pilotları sanırım burada subjektif olarak değerlendiriyorlar. ( Bana göre normal sürüşte bunu fark edemeyiz , limitlerde fark ortaya çıkıyordur diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Berk

İlginç olmuş gerçekten. Linglong Autobild'in testinde de en kısa ıslak fren mesafesine sahipti. Yabana atmamak lazım gibi, ben bu yaz Ziex E320'lere geçmeyi planlıyorum ama bir güncel testler gelince daha rahat hareket edeceğim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kazara denk gelmiştir ıslakta duranı, zaten ısınınca da sünger gibi olmuş slalomda.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Üç lastiğin verilerini karşılaştırdım: Lassa, Turanza, Goodyear

Goodyear çok iyi denmiş , en yüksek puanlı.

Bridgestone pahalı ve birinci sınıf diye geçer,

Lassa Revola

Kuru zemninde fren Lassa 34,1 m, Goodyear 36.3 m, Turanza 36,4 m  Lassa 2 m önce duruyor, 34 m gerçekten iyi değer, Porche freni gibi.

Islak zeminde  Lassa 32,9, goodyear 31,3, turanza 33,8 m 

Bu verilere rağmen Lassa tavsiye edilmeyen zayıf paunlar almış, objetif veriler böyle.

Ancak sürüş karakteri zayıf denmiş, bunlarla ilgili veri yok: ( test pilotunun görüşü gibi) 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Evren Erakçora yazdı:

Üç lastiğin verilerini karşılaştırdım: Lassa, Turanza, Goodyear

Goodyear çok iyi denmiş , en yüksek puanlı.

Bridgestone pahalı ve birinci sınıf diye geçer,

Lassa Revola

Kuru zemninde fren Lassa 34,1 m, Goodyear 36.3 m, Turanza 36,4 m  Lassa 2 m önce duruyor, 34 m gerçekten iyi değer, Porche freni gibi.

Islak zeminde  Lassa 32,9, goodyear 31,3, turanza 33,8 m 

Bu verilere rağmen Lassa tavsiye edilmeyen zayıf paunlar almış, objetif veriler böyle.

Ancak sürüş karakteri zayıf denmiş, bunlarla ilgili veri yok: ( test pilotunun görüşü gibi) 

Lassa Revola hemen hemen Bridgestone ile aynı lastik iyi değerler elde etmesinde salt bu markanın teknolojisi yatıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...