İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk4 İlk Marşta Titreme, Sarsıntı ve Geç Çalışma

Muhittin Başer

Recommended Posts

Muhittin Başer
(düzenlendi)

Mondeo 2010 2.0 dizel aracım var. Aracım sabahları veya akşamları ilk marşta sarsıntılı, titremeli çalışıyor. Sanki araçta hava var gibi hiisediyorum. Bunu bazen yapıyor, bazen yapmıyor.  Şöyle söyleyeyim, ilk marşdan sonra ikinci marşa hemen basayım sorunsuz çalışıyor ama ilk marş ile ikinci marş arası uzun olursa yine aynı titreme ve sarsıntılı çalışıyor. Akü yenilendi, alternatör kömürü yeni değiştirildi. Enjektörleri yaptıralı 6 ay oldu hemen hemen. Yakıt filtresini değiştirdim orjinal değil ama, yakıt filtresini değiştiriken hava yaptırdılar arabaya ve çalıştırana kadar ciğerini söktüler puştlar. Zaten ondan sonra enjektörlere girdik. Bu sorunu yakıt filtresi orjinal olmadığı için mi yapıyor, yoksa pompa üzerindeki basınç sensöründen mi yapıyor anlamadım. Cevaplarınız teşekkür ederim.

tarihinde Muhittin Başer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Pompa üzerindeki yakıt basınç regulatörünün elektrik tesisatından yapıyor olabilir. Regulator pompanın arkasında kaldığı için görünmüyor. O tesisatı sıyırarak kontrol edin soketlerini vs. 

image.png.bb6d3d22fcd5045ba14aa921b6f4572f.png

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Başer
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Pompa üzerindeki yakıt basınç regulatörünün elektrik tesisatından yapıyor olabilir. Regulator pompanın arkasında kaldığı için görünmüyor. O tesisatı sıyırarak kontrol edin soketlerini vs. 

image.png.bb6d3d22fcd5045ba14aa921b6f4572f.png

tşk ederim. Bir baktıralım elektrikçiye bakalım ne diyecek ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Muhittin Başer
  • Yeni Oluştur...