İçeriğe Yönlendir

Galeriden Araç Satın Almak?

Seçkin Koç

Recommended Posts

Seçkin Koç
(düzenlendi)

2025 model 2 bin km'de bir araç beğendim.  Sıfır ayarında. Hatasız-boyasız-tramersiz. Bu aracı sağlam bir ekspertize soksam ardından plaka ile servis geçmişi sorgulatsam ve her şey temiz çıkarsa gönül rahatlığıyla alabilir miyim? Soruyu sorma amacım; geriye hinlik yapılacak bir nokta kalır mı?

tarihinde Seçkin Koç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hakan Berk

Yani artık bu direkt satın alan firmalar -vava falan- galericilere sattığı için araçları ben eskisi kadar sorun olacağını düşünmeyerek gidip galeriden aldım diğer arkadaşlarım da aldı bir sorun yok şuan için. Diğer büyüklerim daha iyi yorum yapacaktır 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Baktığınız araçlarin bayideki fiyatlarina da baktiniz mi? Şundan soruyorum sizin gibi araç bakarken daha uyguna 0km araç aldim. 

Sizin seçtiğiniz guvendiginiz ekspertiz sonrasi bi sorun olmaz. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Ben sürekli kurumsal firmalardan 2. El araç alırım.

Avantajı;onlar zaten eksper yaptığı icin güven veriyor.(verdikleri eksperden farklı sonuç ciktigi da oluyor satarken.Sebebi her eksper farklı sonuç görebiliyor aynı aracta)

Dez avantaj;araba alırken sadece eksper demek degil.motor,mekanik kısımda herhangibir sorun varsa,yada bakimi yapılıp yapılmadığı muamma oluyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Yeni arabada potansiyel sorun ihtimali çok çok düşük. Arabanın bilinen çok büyük bi kroniği yoksa alınır. Zaten garantili. İlk servisine bile girmemiş. Ekspertiz tabiki girecek. Ama dediğiniz gibi çok detaylı olması şartını bile es geçilebilir

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ikpitriz firmaları bana pek bir şey ifade etmiyor, bakım geçmişi ile önceki sahibine bakardım, mesela 3 aylık sahibi mi 5 yıllık mı gibi, nasıl brisi vs. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
Çağlar Bayur yazdı:

ikpitriz firmaları bana pek bir şey ifade etmiyor, bakım geçmişi ile önceki sahibine bakardım, mesela 3 aylık sahibi mi 5 yıllık mı gibi, nasıl brisi vs. 

Yukarida bunu demek istemiştim,eksper var evet ama arabaya bakım yapılmamış 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Bence sahibinden tercih edin derim. Zira Çağlar abinin dediği gibi önceki sahiplerini ve bakım geçmişini bilmek büyük avantaj sağlar. Galeri zaten olaya ticaret yönünden baktığı için geçmişi çok kurcalayan taraf değildir. Kurumsal firmalarda aynı şekilde.  Ha önünüze tüm belgeleri koyar sorun görülmez artı olarak bağımsız expertiz yaptırırsınız içinize sinerse eyvallah. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Hocam kurumsal 2. el satan firmalar garantili çalışır ve şahsen gönül rahatlığı ile alırım ancak kişisel galeriler beni çok çekmiyor. Kişisel galeriden alacağıma şahıstan alırım.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Seçkin Koç yazdı:

2025 model 2 bin km'de bir araç beğendim.  Sıfır ayarında.

Bu aracın herhangibir servis kaydı çıkmayacaktır büyük ihtimal. 

O km ve modelde bir arac servise ugramaz, bu yıl gitmesi gerekiyor servise

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Kurumsallara da çok güvenmeyin baktıkları tek şey kaporta boya geçen kendi markalarını satan bi firma geçmiş bakımlarını bile bakmamış arabanın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki
Fatih Keskin yazdı:

Kurumsallara da çok güvenmeyin baktıkları tek şey kaporta boya geçen kendi markalarını satan bi firma geçmiş bakımlarını bile bakmamış arabanın

Katılıyorum, kurumsal 2-3 yere gidip arabanın sıkıntısını gidermeden satmaya çalıştıklarına şahit oldum. aynı yere bir başka tanıdık gidiyor abi halletik o sorunu diyorlar adam ekspere bi götürüyor halletmemişler, eksper ücretini de ödemediler adam eksper ücreti ve sinir stres yaşadığı ile kaldı. gitti adam kızgınlıkla sıfır araç aldı. 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Kurumsallar genelde filo çıkması araçları satarlar. Kiralık olarak kullanılmış araç almak da ne kadar sağlıklı olur bilemedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Ben de prensip olarak galeriden araba almıyor, galeriye araba satmıyorum. Çünkü onlar adı üstünde bu işin ticaretçileri, doğrudan sahibinden alırsam aradaki fark da indirim olarak fiyata yansıyor. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Hüseyin Sönmez yazdı:

Kurumsallar genelde filo çıkması araçları satarlar. Kiralık olarak kullanılmış araç almak da ne kadar sağlıklı olur bilemedim.

Çok temiz kiralıklar da çıkabiliyor abi, benim 2016 fluence öyle idi döşemeler sıfır gibiydi sadece sürücü koltuğuna oturulmuş, h7 ampulü bile serviste değişmişti.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Köksal Yılmaz yazdı:

Çok temiz kiralıklar da çıkabiliyor abi, benim 2016 fluence öyle idi döşemeler sıfır gibiydi sadece sürücü koltuğuna oturulmuş, h7 ampulü bile serviste değişmişti.

GEnelde kanırta kanırta kullanıyorlar. sabah ısınsın akşam soğusun derdi olmuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ben satarsam benden alabilirsiniz, kıl kullanıcı, hassas bakım (servis bakımı, aramayın yok, sadece garantideyken var oda servis sonrası birde benim bakımımdan geçiyor, servis standartlarımı ve olması gerekeni karşılamıyorda :) ) toplantıda hesap sorma mangal başı ifade alma gibi ekstra garantilerde mevcuttur :D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Ben satarsam benden alabilirsiniz, kıl kullanıcı, hassas bakım (servis bakımı, aramayın yok, sadece garantideyken var oda servis sonrası birde benim bakımımdan geçiyor, servis standartlarımı ve olması gerekeni karşılamıyorda :) ) toplantıda hesap sorma mangal başı ifade alma gibi ekstra garantilerde mevcuttur :D

Yağ işi ne olacak? :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Kaldırımda motor yağı değişen araçlar konusu 2 blok ötede :crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Satlık clio

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Cihangiroğlu yazdı:

kasa eskidi bea

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Yağ işi ne olacak? :crazy:

yağ tam olması gereken yağ, motorumda öyle, böyle olmayan, taşeron üretim arabası olanlar düşünsün :crazy:

Mehmet Göktürk yazdı:

Satlık clio

hiç niyetim yok ama şu zmlara fitil oldum, satarsam daha araba almam gibi, pilli dahil....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...