İçeriğe Yönlendir

Sıfır araç alma süreci hk.

Fatih Poyraz

Recommended Posts

Fatih Poyraz

Merhaba,

-Aracı bağlamak için bayiye kaporayı gönderdim.
-Hatasız araç istediğimi söyledim (kaputta fabrikasyon sök-tak olmasın, boya kalınlığı orjinal olsun vs.)
-Faturayı kesmek için benden ödeme bekliyorlar.

Kendi adıma sürecin sorunsuz işlemesi için daha ne(ler) yapmalıyım? Deneyim sahibi arkadaşların yorumlarını rica ederim.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Arabayı teslim alırken bu işlerden anlayan bir arkadaş ya da tanıdığınızla gidin. Hatta bazıları yanında sanayiden tecrübeli bir usta götürüyor. Aracı teslim alırken arabanın her yerini dikkatlice inceleyin. Bazen temizlemeden verebiliyorlar aracın içini. 

Kilometresine de muhakkak bakın, bazen 3-5 km yapılmış oluyor sevkiyat sırasında, o çok önemli olmayabilir ama nadir de olsa km artmış olabiliyor. Bir de aracın detaylarını ve özelliklerini anlattırın mutlaka. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Yanınıza bir ekspertiz alıp fatura kesilmeden önce aracı inceleyin.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Çağlar Bayur yazdı:

ne zor iş oldu bu 

Bu yüzden sıfır araba almıyorum :crazy:

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün

yada bazıları gibi tevekkel tu Allah deyip alır gecersin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Arabayı teslim alırken bu işlerden anlayan bir arkadaş ya da tanıdığınızla gidin. Hatta bazıları yanında sanayiden tecrübeli bir usta götürüyor. Aracı teslim alırken arabanın her yerini dikkatlice inceleyin. Bazen temizlemeden verebiliyorlar aracın içini. 

Kilometresine de muhakkak bakın, bazen 3-5 km yapılmış oluyor sevkiyat sırasında, o çok önemli olmayabilir ama nadir de olsa km artmış olabiliyor. Bir de aracın detaylarını ve özelliklerini anlattırın mutlaka. 

Teslim alma aşamasında yapılacak itirazların pek anlamı yok arabayı almışsın artık. Fatura kesilmeden hangi arabayı alacağınız belli olduğunda bi bakmak lazım. boya kontrolu bilmem gerekli mi? Ama gözle bi bakmak iyi olur bu gerçekten sıfır mı diye. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halit Demir
(düzenlendi)
Muhammet Ergün yazdı:

yada bazıları gibi tevekkel tu Allah deyip alır gecersin.

Ben öyle yaptım tucsonu alırken, bayii ilk gün direk inceler öyle teslim alırız hata varsa ana dağtıcıya 1 günlük iade hakkımız var dedi. Bu dediğim hyundai de öyle. Kendim baktım dışından otoparkta beklerken o kadar. Bayii usta  getirip inceletebilirsin bizlik sorun yok dedi hergün araç satıyorlar baktım kimse yapmıyor bende uğraşmadım direk aldım geçtim. Araç 17 km deydi benzın hiç yoktu 

tarihinde Halit Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Geçen haftalarda Ford'a girdim showrooma bi tane beyaz elektrikli Puma koymuşlar sıfır diye ama araç ne içten sıfır gibi duruyo ne de dıştan.

İçerdeki bütün ekranların jelatinlerini kaldırıp sonra tekrar yapıştırmaya çalışmışlar, tabi haliyle berbat bir görüntü.

Dışarda da davlumbazla kir içinde, kaputun altı da öyle

Doğru düzgün temizlemeden koymuşlar vitrine. İnanamadım sıfır olduğuna sordum görevliye sıfır dedi

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Mehmet Göktürk yazdı:

Teslim alma aşamasında yapılacak itirazların pek anlamı yok arabayı almışsın artık. Fatura kesilmeden hangi arabayı alacağınız belli olduğunda bi bakmak lazım. boya kontrolu bilmem gerekli mi? Ama gözle bi bakmak iyi olur bu gerçekten sıfır mı diye. 

Hocam taşıma aşamasında, bayiye girerken bazen kazalar olabiliyor. Bunun için boyayı incelemek iyi olabilir. Ben kimseye inceletmedim ama detaylıca bakmıştım anlayabildiğim kadar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...