Hamit inan 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Arkadaşlar bu aralar bu konu ile ilgili sıkıntımız var. 3-4 mülk 4 kardeş arası taksim olacak . Kim nereyi alacak ayrıca kaça alacak konusunu çözemedik . Artık fiyat belirlenir kişi alır almaz dışarıya gider bir çözüm bulmamız lazım. Hukuksal olarak fazla yormadan bu işi nasıl halledebiliriz? Bilenler aydınlatsın bir zahmet. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Durum çekişmeli gibi anladım. Bu durumlarda herseyi piyasa fiyatında dışarı satıp eşit olarak 4 e bölmek en sıkıntısız olanı gibi sanki. Mahkeme durumlarında genelde çok uzun sürelerde 3 kuruşa gidiyor mallar. 1 Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Anlasma yoksa satip 4e bolmek en iyisi. Aranizda bozulmaz bu sekilde. Herkese bir mal verilsin. Duruma gore odeme yapilsin isi ileride orasi degerlendi veya degerlenmedi vb tatsizliklara dogru yelken açabilir 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ticari bakarsak, herkes %25 hissedar yapılıp kiraya verilebilir ya da iş uzamasın denirse, satılır, toplanan para 4'e bölünür. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Önce iştirak halinde intikal işlemini yapın. Hatta belediyeye dahi bildirin her mirasçı kendi emlak vergisini kendi ödesin. Apartman aidatı varsa onlarda aynı şekilde. İntikal sonrası hisseleri isterseniz kendi aranızda alıp satabilirsiniz. Çekişme devam ederse ortaklığın giderilmesi davası ile kesin çözüme ulaşır. Ortaklığın giderilmesi davası eskiden direkt açılabiliyordu, şimdi açılamıyor. Önce arabulucuya gidiliyor sonra dava açılıyor. Ortaklığın giderilmesi davası açıldığında davacı kesin kararlıysa davalılar ne yaparsa yapsın mutlaka satışa gider. Davalılar süreci uzatmak için duruşmalarda hakime aramızda anlaşmak istiyoruz deseler dahi hakim davacı ne derse onun talebi yönünde karar verir. Süreç uzun değil, ihalede ucuza falan da gitmiyor. 2 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 3 saat önce Paylaş 3 saat önce dışarı satılırsa ederinden ucuza gider hele alıcı bu işin gerçeğini biliyorsa. biz böyle bir müstakil ev almıştık. herkes versek de kurtulsak ayarındaydı çünkü. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Nihat Palolu yazdı: Önce iştirak halinde intikal işlemini yapın. Hatta belediyeye dahi bildirin her mirasçı kendi emlak vergisini kendi ödesin. Apartman aidatı varsa onlarda aynı şekilde. İntikal sonrası hisseleri isterseniz kendi aranızda alıp satabilirsiniz. Çekişme devam ederse ortaklığın giderilmesi davası ile kesin çözüme ulaşır. Ortaklığın giderilmesi davası eskiden direkt açılabiliyordu, şimdi açılamıyor. Önce arabulucuya gidiliyor sonra dava açılıyor. Ortaklığın giderilmesi davası açıldığında davacı kesin kararlıysa davalılar ne yaparsa yapsın mutlaka satışa gider. Davalılar süreci uzatmak için duruşmalarda hakime aramızda anlaşmak istiyoruz deseler dahi hakim davacı ne derse onun talebi yönünde karar verir. Süreç uzun değil, ihalede ucuza falan da gitmiyor. Maalesef direk anlaşamadık fiyatlandırmada. Şöyle bir çözüme gideceğiz Açığa satış . İlana çıkılacak bir şekilde sarı sitede yada öyle bir yerde. Piyasa ederi ne ise piyasa fiyatını veren 3. Şahıs dahi alır. Fiyatı piyasa belirler mantığı. Gidebilecek en yüksek fiyattan mallar satılacak, gelen para taksim edilecek. Bu yapılabilir mi ? Yapılır ise en kestirme yoldan. Ara bulucu nasıl bir yol izliyor burada? Yorum bağlantısı
Hamit inan 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Doğan Arşiray yazdı: dışarı satılırsa ederinden ucuza gider hele alıcı bu işin gerçeğini biliyorsa. biz böyle bir müstakil ev almıştık. herkes versek de kurtulsak ayarındaydı çünkü. Bir yeri ben alacak idim. Diğer tarafı başka bir kardeş. Diğeri ikisi ise para istiyordu. Ben kesin alacağım dediğim yer için bir tanesi ederinin çok üstünde fiyat çıkardı. Madem o parayı veren oluyor o paraya müşteri bul dedim. Kendi istediği yere ise aşırı düşük fiyat bicince para isteyenlerden biri cayip o paraya orayı ben alacağım diye ayağa kalktı birbirine girdiler. En temizi piyasaya ederi üstünden hepsini satıp taksim etmek dedim. Şimdi bu sürece nasıl gidilecek en kısa yoldan ona bakıyorum Nihat Palolu yazdı: Süreç uzun değil, ihalede ucuza falan da gitmiyor. Bu tarzda da bir arazi davamız var. 3 senedir ortada birşey yok. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Hamit inan yazdı: En temizi piyasaya ederi üstünden hepsini satıp taksim etmek dedim. Şimdi bu sürece nasıl gidilecek en kısa yoldan ona bakıyorum Derhal bir emlakçı ile anlaşılır, iş baştan savılır. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Hamit inan yazdı: Maalesef direk anlaşamadık fiyatlandırmada. Şöyle bir çözüme gideceğiz Açığa satış . İlana çıkılacak bir şekilde sarı sitede yada öyle bir yerde. Piyasa ederi ne ise piyasa fiyatını veren 3. Şahıs dahi alır. Fiyatı piyasa belirler mantığı. Gidebilecek en yüksek fiyattan mallar satılacak, gelen para taksim edilecek. Bu yapılabilir mi ? Yapılır ise en kestirme yoldan. Ara bulucu nasıl bir yol izliyor burada? İntikal olmadan satış olmaz. Eğer tüm mirasçılar bir araya gelip üçüncü kişiye satma konusunda kararlıysanız iştirak intikali yerine hisseli mülkiyet intikali yaptırmanız gerekir. Bu risklidir ortaklardan biri hissesini habersiz üçüncü şahsa satabilir. İştirak intikalinde ortaklardan biri tek başına tapuya gidip intikali yaptırabilir, ortaklar kendi payını üçüncü şahsa satamaz. Diğer ortaklara satabilir. Hisseli mülkiyet intikalinde ortakların tamamı tapuya aynı anda giderek intikali yaptırabilir, ortaklar kendi hissesini üçüncü şahsa satabilir. Diğer hissedarlara satabilir. İş ciddiye bindiğinde tapuda imza anında cayanlar olabilir. Arabulucu, mahkemelerin iş yükünü azaltmak için. Arabulucu soruyor anlaşıyor musunuz diye, hayır derseniz mahkeme yolu açılıyor. Hamit inan yazdı: Bu tarzda da bir arazi davamız var. 3 senedir ortada birşey yok. Eksik birşeyleri vardır diye tahmin ediyorum. Uyap vatandaştan bakabilirsiniz. Bizde de var. Tebligatlar ulaşmadığı için sürünüp duruyor. 2 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Hamit inan yazdı: Bu tarzda da bir arazi davamız var. 3 senedir ortada birşey yok. Tarihlere bakın Yorum bağlantısı
Hamit inan 39 dakika önce Yazar Paylaş 39 dakika önce Nihat Palolu yazdı: Eksik birşeyleri vardır diye tahmin ediyorum. Uyap vatandaştan bakabilirsiniz. Bizde de var. Tebligatlar ulaşmadığı için sürünüp duruyor. Araziyi kullananlardan birinin oğlu hukukçu. Uzamasını istiyor ailesi için. Mahkemeye bir dilekçe vermiş. Bu 5 yıl uzatır demiş. 1 sene geçti bile Yorum bağlantısı
Hamit inan 34 dakika önce Yazar Paylaş 34 dakika önce Nihat Palolu yazdı: Tarihlere bakın Arabulucu da olsa, tarafsız Exper fiyatta bicse, dışarıdan yüksek fiyat verende olsa bir hissedar killik moduna geçince iş yine mahkeme ve açık arttırma işine dönecek. Böyle anladım galiba böylede olacak. Teşekkür ettim Nihat hocam Yorum bağlantısı
Recommended Posts