İçeriğe Yönlendir

Focus 1 Rölanti Kalibrasyon Sorunu

Erencan Durmuş

Recommended Posts

Erencan Durmuş

Herkese selamlar şöyle bir problemim var video olarakta ekleyeceğim. Gaz kelebeğini rölanti spreyi ve fırça yardımıyla sökmeden temizledim kelebeği 1 kez aç kapa yaptım elimle 15dk bekledikten sonra çalıştırdım aracımı hiçbir sorun olmadan çalıştı fakat şuan rölanti 600-900 arası oynuyor sürekli sabit olarak. Adaptasyon yapılması gerektiği söylendi Kutup eksi başını söktüm 2 saat sonra taktım benzinde 10dk çalıştı 5-10km gazlamdan sürüş yaptım fakat düzelmedi. Bilgisayara bağladık hataları sildik yine düzelmedi ne yapmam gerekiyor çözümü var mı?

https://www.youtube.com/shorts/Odda6k31_1o

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Gaz kelebeği kalibrasyon yok focus da.

Hatta kelebek üstünde temizlenmez gibi bir şey yazar bazılarında.

Rölanti valfi testi var sadece.

Rölanti sorunu karter havalandırma hortumları ve rölanti valfi kaynaklıdır genelde 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Karter havalandırma hortumu ilk şüpheli olmak üzere bir yerden kontrolsüz hava girişi var motora. Duman testleri var galiba şimdi kolayca bulunuyor . Eskinden cm cm takip ediliyordu

Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Gaz kelebeği kalibrasyon yok focus da.

Hatta kelebek üstünde temizlenmez gibi bir şey yazar bazılarında.

Rölanti valfi testi var sadece.

Rölanti sorunu karter havalandırma hortumları ve rölanti valfi kaynaklıdır genelde 

Ben de temizledim, hatta tamamen söküp temizledim. Dalgalanma sorunu yaşamadım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yazı okunuyor gibi :) üzerindeki etikette 

s-l1200.webp

İncelazcası iyi biri tercüme etsin benimki belki zayıf diye yanlış okuyom

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Yazı okunuyor gibi :) üzerindeki etikette 

s-l1200.webp

İncelazcası iyi biri tercüme etsin benimki belki zayıf diye yanlış okuyom

Kelebeğe yada malzemenin tamanina temizleyici ve yağlayici malzeme kullanmayin diyor ford bey

Yorum bağlantısı
Erencan Durmuş
Sinan Akgöl yazdı:

Kelebeğe yada malzemenin tamanina temizleyici ve yağlayici malzeme kullanmayin diyor ford bey

Çıkma gaz kelebeği alsamda alacağım kelebek benzinle veya başka bir maddeyle temizlenmiş olacak muhtemelen ama kimiside gaz kelebeğinden değil rölanti valfinden yapar diyor bazılarıda T bir boru varmış ondan kaynaklı diyor bu akşam başka bir forum sayfasında ise şarj dinamosu diye birşey okudum çıkmazın içine girdim iyice 

Tahir İlter yazdı:

Karter havalandırma hortumu ilk şüpheli olmak üzere bir yerden kontrolsüz hava girişi var motora. Duman testleri var galiba şimdi kolayca bulunuyor . Eskinden cm cm takip ediliyordu

Karter havalandırma hortumu boşta duruyor benim onu farkettim sanırım hava filtresine girmesi gerekiyor düşüncem hava filtresine girmiş olsada muhtemelen aynı akışı çekecek bukadar fark edermi ? 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
(düzenlendi)
Erencan Durmuş yazdı:

Çıkma gaz kelebeği alsamda alacağım kelebek benzinle veya başka bir maddeyle temizlenmiş olacak muhtemelen ama kimiside gaz kelebeğinden değil rölanti valfinden yapar diyor bazılarıda T bir boru varmış ondan kaynaklı diyor bu akşam başka bir forum sayfasında ise şarj dinamosu diye birşey okudum çıkmazın içine girdim iyice 

Eski bir focus 1 kullanicisi olarak rolanti dalgalanmasi bende de olmuştu caninizi sıkmayin. T boru degisimiyle cozulmustu. T borunun icinde plastik bir yuvarlak plastik valf tarz bir parça vardi hatirliyorum o zamanla gorevini yitiriyor. Ben şoyle tavsiye ederim ucuz olan parcadan pahaliya dogru ilerleyin. T borusu maf sensoru rolanti valfi gaz kelebegi diye ilerler. Sensorler önce temizlenir denenir. Çozumu olmayan sorun değil.

tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erencan Durmuş
Sinan Akgöl yazdı:

Eski bir focus 1 kullanicisi olarak rolanti dalgalanmasi bende de olmuştu caninizi sıkmayin. T boru degisimiyle cozulmustu. T borunun icinde plastik bir yuvarlak plastik valf tarz bir parça vardi hatirliyorum o zamanla gorevini yitiriyor. Ben şoyle tavsiye ederim ucuz olan parcadan pahaliya dogru ilerleyin. T borusu maf sensoru rolanti valfi gaz kelebegi diye ilerler. Sensorler önce temizlenir denenir. Çozumu olmayan sorun değil.

Sanırım dediğiniz sıralamada ilerleyeceğim şuanda çoğu çözüm kapısı T boruya çıkıyor teşekkür ederim yarın baktıracağım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...