İçeriğe Yönlendir

Hyundai Tucson Mola Verin Uyarısı

Celal Akçakaya

Recommended Posts

Celal Akçakaya

Arkadaşlar merhaba,

Hyundai Tuscon 1.6 TGDİ aracımı aralık ayında aldım. Şu an 3000 km de. Aracın yorgunluk algılama sistemi ile ilgili şöyle bir sorunum var.

Araç kahve molası uyarısını çok sık veriyor. Mesela evim ile işim arası 50 km. yaklaşık 45 dakikalık bi mesafe. Araç bu mesafede 4-5 kez mola verin uyarısı veriyor. Yola çıktıktan 10-15 dakika sonra başlıyor. İnternette yaptığım araştırmaya göre bu sorundan muzdarip baya bi kullanıcı var. Yine araştırmalarıma göre denediğim yöntemler;

Şerit takip asistanı açık olarak kullanmak

Şerit değişimlerinde sinyal kullanmak

Şeridi ortalayarak kullanmak

Bunlar işe yaramıyor. Her 10-15 dakikada bir mola verin uyarısı sesli bir şekilde çıkıyor. Bunu kapatma seçeneği de yok. Tucson’un önceki modellerinde kapatma seçeneği varmış galiba. Bugüne kadar bunu durdurmanın şöyle bir yolunu tespit ettim. Uyarı çıktığında frene az bişey dokunursam uyarı gidiyor. Ama bir süre sonra tekrar uyarı veriyor. Özellikle uzun yolda can sıkıyor. Bu sorunu yaşayan ya da çözümü olan varsa önerileri almak isterim.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Araca yüklenen algoritma hatalı olabilir. Tepkisizliğiniz veya sürüş yardımcılarının kullanımı ile değişik denemeler sonuç verebilir. Belki serviste yazılım güncelleme de çıkabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Kapatma veya süreyi uzatma ayari olabilir. Model ve donanim paketi yazarmisiniz?

Sinan Akgöl yazdı:

Kapatma veya süreyi uzatma ayari vardir elbet. Model ve donanim paketi yazarmisiniz?

Yorum bağlantısı
Celal Akçakaya
Sinan Akgöl yazdı:

Kapatma veya süreyi uzatma ayari olabilir. Model ve donanim paketi yazarmisiniz?

Maalesef kapatma ayarı yok. Çoğu kişi de kapatılamadığından şikayetçi. Araç 2025 model comfort paket. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Araca yüklenen algoritma hatalı olabilir. Tepkisizliğiniz veya sürüş yardımcılarının kullanımı ile değişik denemeler sonuç verebilir. Belki serviste yazılım güncelleme de çıkabilir

En son yazılım güncellemesi talep etmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Celal Akçakaya yazdı:

Maalesef kapatma ayarı yok. Çoğu kişi de kapatılamadığından şikayetçi. Araç 2025 model comfort paket. 

Bi bakalim. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Aynısı beni i20 de var. Şeritde düz gitmezsen öter. Şeritte direksiyonla hiç oynamazsan öter. Diğerlerini saymışsın. Direksiyon asistanı açıldığında asla ötmüyo. 

Yorum bağlantısı
Halit Demir

Direksiyonu çok gevşek tutarsanız daha sık uyarı veriyor, bi normal kavrayıp sürüş yapın sorunun çözüleceğini düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Çok ilginç bir sorunmuş gerçekten, korede bir kullanici polarize gözlük taktiğı icin aliyormuş uyariyi gozlugu cikardim olay cozuldu diyor. Biri hiç almadim diyor. 2026da çozulmesini bekleyende var. Şoylede birsey var ayarlardan bir sekilde kapatilsada arac stop edip tekrar çalıştığında aktif oluyor. Youtube de bir adet ingilizce daw settings videosu var ayarlar kismi için bir bakin isterseniz.

Yorum bağlantısı
Halit Demir
(düzenlendi)
Halit Demir yazdı:

Direksiyonu çok gevşek tutarsanız daha sık uyarı veriyor, bi normal kavrayıp sürüş yapın sorunun çözüleceğini düşünüyorum

Düzelteyim bugun otobanda denedim sürekli sık sık şeritleri tepelerseniz sinyalsiz geçiş çok olursa sık uyarı verdi. Şeridimde düzgün gidersem sollamalardada arada bir sinyal verdim otobanda hiç uyarı vermedi. Direksiyonu gevşek sıkı tutma hiç etkilemedi

tarihinde Halit Demir tarafından düzenlendi
.
Yorum bağlantısı
Celal Akçakaya
(düzenlendi)

Halit Demir yazdı:

Düzelteyim bugun otobanda denedim sürekli sık sık şeritleri tepelerseniz sinyalsiz geçiş çok olursa sık uyarı verdi. Şeridimde düzgün gidersem sollamalardada arada bir sinyal verdim otobanda hiç uyarı vermedi. Direksiyonu gevşek sıkı tutma hiç etkilemedi

Hocam bu söylediklerinizi yapmama rağmen sürekli uyarı alıyorum. Şeridimde dümdüz gidiyorum. Sinyallere dikkat ediyorum. Yine de 10-15 dakikada bir uyarı geliyor. Ama benim aracın rot balansında bi sorun mu var bilmiyorum. Araç şerit içinde sürekli bi gezme eğiliminde gibi. Şeritte tutma asistanı sürekli direksiyona müdahale ediyor. Mesela direksiyonu hafif bırakırsam araç sağ şeride doğru kayıyor. Şerit takip aracı sola atıyor bu seferde sol şeride kayıyor tekrar içeriye alıyor. Bundan dolayı da olabilir diye düşünüyorum. 

tarihinde Celal Akçakaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Celal Akçakaya
Sinan Akgöl yazdı:

Çok ilginç bir sorunmuş gerçekten, korede bir kullanici polarize gözlük taktiğı icin aliyormuş uyariyi gozlugu cikardim olay cozuldu diyor. Biri hiç almadim diyor. 2026da çozulmesini bekleyende var. Şoylede birsey var ayarlardan bir sekilde kapatilsada arac stop edip tekrar çalıştığında aktif oluyor. Youtube de bir adet ingilizce daw settings videosu var ayarlar kismi için bir bakin isterseniz.

2023 yılına kadar kapatma seçeneği varmış. 2024 yılında Hyundai bunu güvenlik sistemlerine dahil etmiş. 2024 ve sonrası araçlarda kapatılamıyormuş. Ancak bu konuda Hyundai’a çok şikayet gidiyormuş. Önümüzdeki aylarda Hyundai’dan bi güncelleme yapılması bekleniyormuş. Bulduğum bilgi bu şekilde. 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Celal Akçakaya yazdı:

2023 yılına kadar kapatma seçeneği varmış. 2024 yılında Hyundai bunu güvenlik sistemlerine dahil etmiş. 2024 ve sonrası araçlarda kapatılamıyormuş. Ancak bu konuda Hyundai’a çok şikayet gidiyormuş. Önümüzdeki aylarda Hyundai’dan bi güncelleme yapılması bekleniyormuş. Bulduğum bilgi bu şekilde. 

Benimde ulaşabildigim kapatilamiyor. Kapatabilenlerde her seferinde tekrar kapatiyor. Butun kullanicilar yakin zamanda global guncelleme bekliyor evet ama esas sorun sistemin surucu secmesi her kullanici sikayeti yok. Sikayet olanlarinda farkli farkli şekilde.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...