İçeriğe Yönlendir

Gri Aracım Çizildi Ne Yapmalıyım?

Eyüp Tekdemir

Recommended Posts

Eyüp Tekdemir
(düzenlendi)

Selamunaleyküm hayırlı ramazanlar öncelikle.

bugün maalesef teneke bir dubaya sürtme yaşadım. Pasta Cila ile gidermi bilmiyorum.

Aracımın gri ton rengi sebebiyle çelik rötüş olmuyormuş.

diğer renklere nazaran daha zor bir rötüşü varmış.

çizik tırnağa geliyor ama çok derine gittiğini düşünmüyorum.

Bu durumda ne yapmam gerek? Bir yöntem mevcutmu?

normal rötüş atsam sırıtırmı ve expertiz vs bir durumda mikron değeri bozulurmu?

expertize işlermi?

veya önüme çıkarmı bu durum?

ve pasta cila yapsam çiziği kapama veya azaltma gibi bir durumu olurmu?

şimdiden vaktinizi ayırıp cevapladığınız için teşekkürler. (Bahsettiğim çizikleri fotoğrafta belirttim)IMG_1790.jpeg.a118ab141d69832e7bca4384292f32ed.jpeg

IMG_1791.jpeg

tarihinde Eyüp Tekdemir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Geçmiş olsun. Çizik giderici pasta cilalar ile gittiği kadar gidermeye çalışın. Kapida yazan boya kodundan rötüş boyasi sipariş edip, at kılı fırça ile çiziklerin ust ve altindan kagıt bant ile maskeleme yapin hassas el ile kuru ortamda rötüş yapabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Eyüp Tekdemir
Sinan Akgöl yazdı:

Geçmiş olsun. Çizik giderici pasta cilalar ile gittiği kadar gidermeye çalışın. Kapida yazan boya kodundan rötüş boyasi sipariş edip, at kılı fırça ile çiziklerin ust ve altindan kagıt bant ile maskeleme yapin hassas el ile kuru ortamda rötüş yapabilirsiniz. 

Teşekkürler cevabınız için.

aklıma takılan bir durum var;

bu rötüş işlemlerinin lokal olarak expertize işlenme ihtimali varmı?

bide gri renkler diğer renklere göre rötüş olayında dezavantajlıymış.

sonradan solma, tekrardan belli edermi veya sırıtırmı? Teşekkürler tekrardan

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Eyüp Tekdemir yazdı:

Teşekkürler cevabınız için.

aklıma takılan bir durum var;

bu rötüş işlemlerinin lokal olarak expertize işlenme ihtimali varmı?

bide gri renkler diğer renklere göre rötüş olayında dezavantajlıymış.

sonradan solma, tekrardan belli edermi veya sırıtırmı? Teşekkürler tekrardan

Kaskonuzun mini hasar kismindan yapilabilir bildiğim kadariyla o konuda çok bilgim yok malesef. Anlaşmali yerlere yönlendiriyorlar. Bir çok metalik renk öyledir ama sizdeki rötüş dibine girmediginiz surece uzaktan oyle belli olucak gibi durmuyor. Zaten daha derin olsa lokal yada tam boya olmasi gerekirdi ki o belli olurdu. Solma vs olucağını hic deneyimlemedim rötüş yaptim bir çok aracima. Yikamalarda belki atma vs yapabilir basincli su yuzunden oda dusuk ihtimal. Sanayi ustalarimiz boyayi biraz macun gibi yapip macun dolgusu gibi boya tonuylada doldurduğu işlemde var. 

Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Siz düzeltmeden önce fotoğraflarını çekmeyi ihmal etmeyin. Önce Pasta cila ile temizleyin sonra aracı yıkayın. Aracınızın boya kodundan rötuş boyası sipariş edin. Dikkatlice uygularsanız özellikle aranmadığında belli olmaz. Rotuşu yaptıktan sonra 10 gün oraya su değdirmemeye özen gösterin. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Kaskodan mini onarım için götürürseniz komple boyamamalarını kesinlikle söyleyin, iki sene önce kaskodan çizik kapıyı onarım için bırakmıştık, lokal boya yerine kapıyı komple boya + yarım çamurluk boyamışlardı :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erhan Doruk yazdı:

lokal boya yerine kapıyı komple boya + yarım çamurluk boyamışlardı :)

vesile ile lokal denen şey aslında yok, vernik yedirmeden bir işlem de yok, ona da boyalı der ölçüm yapan aslında boya nedir ne değildir o da muamma . vernik te bir boyalı denen midir mesela 

Yorum bağlantısı
Eyüp Tekdemir
(düzenlendi)
Erhan Doruk yazdı:

Kaskodan mini onarım için götürürseniz komple boyamamalarını kesinlikle söyleyin, iki sene önce kaskodan çizik kapıyı onarım için bırakmıştık, lokal boya yerine kapıyı komple boya + yarım çamurluk boyamışlardı :)

Sadece pasta cila yapsam bi kapanma veya incelme söz konusu olurmu duruma göre göze batmıyorsa hiç karışma taraftarı değilim ama göze gelirse kürdan veya ince kılcal fırça ile rötüş yapmayı düşünüyorum yaptıktan sonra 1 2 gün bekleyince kabarma yapıyormuş sonrasına tekrardan bi pastacila ile düzeltmeyi düşünüyorum 

fotolarıda kendime tutayım ilerde satarken gösteririm olmadı

umarım ilerde satışını verdiğimde exper boyalı veya lokal boyalı işaretlemez 

experde inş bir sorun olmaz 

Bir kaç rötüşçüye sordum gri araçlara işlem yapmıyoruz diyolar bu durum biraz canımı sıktı

tarihinde Eyüp Tekdemir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Bence bu kadar takmayın kafanıza,exper filan..

Yukarıda bahsedilmiş,bi rotuş atın geçin

Ilerde Bu cizikle araba almaktan vaz gecen de gitsin sifir alsin 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

o yüzden ki ben de alır almaz eksik kalan yerleri boyatıyorum , komple olsun rahat edeyim diye

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Konu açsam mı diyordum ama biraz baltayabilriim sanırım @Eyüp Tekdemir müsadesiyle.

Daha bugün akşam 6 da işten çıkarken otoparkta kan beynime vurdu. Çok zeki yöneticilerim değerli bayilerinin hediye meyve kasaları için benim arabamı sehpa yapmış üstüne koyarken/alırken dans etmişler. Fotoğrafları çekip attım ağzıma geleni söylememk için zor tuttum burda da zor turuyorum. 1 kaç çizik hariç tırnak girmiyor. Tam ortasında incelme hissettim. Patinaj çekmişler yavşaklar. Yarın boyat öderiz gibi saçma sapan bi teklif yapabilirler. Kaportacı akşam ışığında gördü gel yarın deneyelim dedi. Ne yapmalı? Biraz yakındım biraz fikrinize ihtiyacım var.

Y5Xl4Kgu.jpg

AZkoXnk1.jpg

• Şaşkın 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Geçmiş olsun. Söylenicek çok söz var ama söyleyemiyorum şuan nasil bir sorumsuzluk aymazlıktır bu. Kaporta ustamiz en sağlıklısını uygulayacaktir. İnşallah bir hasar kalmadan çözülür. 🤬

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
Görkem Karakaş yazdı:

AZkoXnk1.jpg

Geçmiş olsun.Güzel bir pasta cila ile kurtarılabilir gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

geçmiş olsun ahşap tahta kasa ise güzel pasta ile bayağı gider gibi bir durum var bence

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
Eyüp Tekdemir yazdı:

IMG_1790.jpeg.a118ab141d69832e7bca4384292f32ed.jpeg

IMG_1791.jpeg

Çok fazla kafaya takılacak bir yer değil, pasta cila ile çoğu gider ama ufak bir rütuş isterse de expertizlik durumda değil.

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...