Ayhan Asil Dün saat 05:38 Paylaş Dün saat 05:38 Günaydın Can Gönül dostlarım, malumunuz ramazanın son günlerini yaşıyoruz. Naçizane küçücük bir hatırlatma yapmak istedim. Kadir gecesini ramazanın son on gününde arayınız buyrulur, Bayrama kadar her gün 1 TL. bile olsa sadaka verirsek garanti Kadir gecesini yakalamış bulunuyoruz ve 1000 ile çarpılıyor sevabı güzel bir ticaret bence, Herşey gönlünüzce olsun. Evlerinize bereket yağsın, Sofralarınız şenlensin, Geçmişlerinize rahmet olsun, Gelecek hayatınız, geçmiş hayatınızdan daha da güzel olsun. 14 4 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş Dün saat 05:46 Paylaş Dün saat 05:46 Allah attığımız her adımda hayir ile atmayı nasip etsin,Bayrama eriştirsin 3 Yorum bağlantısı
Talha Bilgi Dün saat 05:46 Paylaş Dün saat 05:46 Allah razı olsun, Hepimizin Ramazan ayı mübarek olsun nice ramazan ayı ve bayramına da ağız tadıyla ulaştırsın. 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil Dün saat 05:58 Yazar Paylaş Dün saat 05:58 Fikri Keleş yazdı: Allah attığımız her adımda hayir ile atmayı nasip etsin,Bayrama eriştirsin Amin kalbi gibi; gönlü de güzel kardeşim, Cümlemizi İnşallah. Talha Bilgi yazdı: Allah razı olsun, Hepimizin Ramazan ayı mübarek olsun nice ramazan ayı ve bayramına da ağız tadıyla ulaştırsın. Amin kardeşim benim. Ramazan ayından da Kadir gecesinden de nasiplenenlerden eylesin İnşallah. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan Dün saat 09:20 Paylaş Dün saat 09:20 Son 5 yıldır yaptığım bir yöntem. Evin kapısının kenarında 2 adet kutu var. El altında olması çok büyük avantaj, unutulmuyor düzenli alışkanlık haline geliyor. Bir tanesinin içinde ortalama 400-500 tl bozuk para var. Her sabah evden çıkan yada akşam eve giren bir miktar bozuk parayı bir kutudan diğerine atıyor. Ay sonunda denk bir miktarı bir yere yolluyorum. Ayrıca eve alınan ekmek sayısı kadar da askıya bırakılıyor. 5 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün Dün saat 10:01 Paylaş Dün saat 10:01 Allah kabul etsin hayırlarmızı 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil Dün saat 10:51 Yazar Paylaş Dün saat 10:51 Hamit inan yazdı: Son 5 yıldır yaptığım bir yöntem. Evin kapısının kenarında 2 adet kutu var. El altında olması çok büyük avantaj, unutulmuyor düzenli alışkanlık haline geliyor. Bir tanesinin içinde ortalama 400-500 tl bozuk para var. Her sabah evden çıkan yada akşam eve giren bir miktar bozuk parayı bir kutudan diğerine atıyor. Ay sonunda denk bir miktarı bir yere yolluyorum. Ayrıca eve alınan ekmek sayısı kadar da askıya bırakılıyor. İşte size Umre sevabı, Muhammet Ergün yazdı: Allah kabul etsin hayırlarmızı Amin adı güzel kardeşim. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil Dün saat 10:57 Yazar Paylaş Dün saat 10:57 O zaman 10 yaşında oğlumla birlikte bir kurumun mescidinde namazı kılıp çıkarken, oğlum ayakkabısının içinde birçok bozuk para olduğunu söylediğinde duygulanmıştım. Çocuğun namaz kıldığını gören başka bir büyüğünün hoşuna gitmiş olacak ki; ayakkabısının içine bir avuç bozuk para bırakmıştı. Bu davranışı ile çocuk motive olmuş, sürekli namazlarını kılar olmuştu. Ben de ondan sonra onu adet ediniyorum. 2 Yorum bağlantısı
Zeki Ağaçgözgü Dün saat 11:43 Paylaş Dün saat 11:43 Amin inşaallah.Allah cümlemizin ibadetlerini, hayır ve dualarını kabul eylesin. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Şu binlerle çarpmalar falan neden inanasım gelmiyor? Misal bilmem şu gecede ibadet edince bin yıllık sevap filan. Ömür 80yıl. Bir defalık ibadetle kurtulmuş oluyorum o halde. 7 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Servet Aydın yazdı: Şu binlerle çarpmalar falan neden inanasım gelmiyor? Misal bilmem şu gecede ibadet edince bin yıllık sevap filan. Ömür 80yıl. Bir defalık ibadetle kurtulmuş oluyorum o halde. Yeni gelenler için kampanya o. 70 şehit sevabı yazmış biri. 5 tane dua ile 70 şehit sevabı. Savaşta şehit olsam ben bozulurdum bu kampanyaya şahsen. Bence din böyle birşey değil. 1 1 Yorum bağlantısı
Serhat Işık 15 saat önce Paylaş 15 saat önce ALLAH ın her şeye gücü yeteceğine iman ettiğimize göre bir de verir bin de verir, hiç de vermeyebilir. sayılara takılıp kalmayalım. https://www.kuranvemeali.com/sevap-ile-ilgili-ayetler “İyilik edene, yaptığı iyiliğin on misli mükâfât verilir. Kötülük yapan da yaptığının dengiyle cezalandırılır” [Enâm sûresi (6), 160]. “Kim bir hayır işlemek ister de onu yapamazsa, kendisine bir sevap yazılır. Yaparsa on sevap yazılır. Kim de bir kötülük yapmak ister de yapmazsa, ona hiçbir şey yazılmaz. Yaparsa bir tek günah yazılır” (Müslim, Îmân 259). 5 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Servet Aydın yazdı: bin yıllık zaman izafidir, 1 Yorum bağlantısı
Serhat Işık 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Çağlar Bayur yazdı: zaman izafidir, ALLAH Kur'an da kadir suresinde bin kelimesini kullanmıştır. Kadir suresinin anlamı: Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla. 1- Biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdik. 2- Sen Kadir gecesinin ne olduğunu bilir misin? 3- Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. 4- O gecede melekler ve Ruh, Rablerinin izniyle her türlü iş için yeryüzüne iner de iner. 5- Bütünüyle esenliktir o gece, tâ şafak atıncaya kadar. buda gösteriyor ki, bir gecede yapacağın ibadet,zikir ya da salih amel bin aydan daha kar getirecek. 3 Yorum bağlantısı
Hamit inan 3 saat önce Paylaş 3 saat önce (düzenlendi) Servet Aydın yazdı: Şu binlerle çarpmalar falan neden inanasım gelmiyor? Misal bilmem şu gecede ibadet edince bin yıllık sevap filan. Ömür 80yıl. Bir defalık ibadetle kurtulmuş oluyorum o halde. Sahih hadislerden gelme. Hiç evladın bir şey isteyince bir baba de yada beni bir op alayım diye zaten alacak iken bahane sunmadin mi ? Allah affetmek için paçayı kurtarmamiz için fırsatlar sunuyor aslında abi. O kadarki kul hakları hariç bir kelimeyi şehadet getir inanarak samimi ve tövbe istiğfar et eski hatalarına ve günah işlemeye fırsat bulamadan ruhunu teslim et paçayı kurtardın demek. Ama iman ile mümin olarak şehadet ve tövbe ile olacak. ( Kul hakları hariç ) 3 saat önce tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Serhat Işık yazdı: bin aydan bizim algımızdakin de çok olabilir izafi olmasının anlamı, mesela 7 gün de denir ama bizim dünyevi gün olmayabilir Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Rakamlar ne zaman kıymetli? Mümin kelimesinin anlamını dolduran kişinin, ahirette daha çok karşılık almak için yaptığı çabada kıymetli. Bence yani. Mümin kelimesinin altını dolduramayan kişi için bana samimi gelmiyor. Ticari geliyor. Ama yine de o bilir tabi. Çağlar Bayur yazdı: bizim algımızdakin de çok olabilir izafi olmasının anlamı, mesela 7 gün de denir ama bizim dünyevi gün olmayabilir mesela sizin şanzıman algısıyla benim algım gibi değil mi 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Çağlar Bayur yazdı: bizim algımızdakin de çok olabilir izafi olmasının anlamı, mesela 7 gün de denir ama bizim dünyevi gün olmayabilir Ol dediğinde oluyorsa 7 gün neden? Ya da 7 dilimlik zaman? Yorum bağlantısı
İnan Çınar 1 saat önce Paylaş 1 saat önce İlkay Başaran yazdı: Yeni gelenler için kampanya o. 70 şehit sevabı yazmış biri. 5 tane dua ile 70 şehit sevabı. Savaşta şehit olsam ben bozulurdum bu kampanyaya şahsen. Bence din böyle birşey değil. Tüm dinlerin temelinde "İYİ" insan olmak ve "VİJDAN " yatar esasen. Ben sevap olduğu için değil insan olduğum için komşuma yardım ediyorsam değerli. Başkasının malında, canında, namusunda gözümün olmaması günah olduğu için değil, insan olduğumuz için, aklımız olduğu ve empati yeteneğimiz olduğu için önemli. Sağlık personeli olarak çalışıyorum. Vakit namazı kazaya bırakılabilen bir ibadetken hastanede görev esnasında hasta yoğunluğu sakinleyince değil de en kalabalık saatinde " dur ben bi namazımı kılayım " deyip arkadaşına iş kitleyen arkadaşımın bu ibadetinden kazanacağı sevaplardan ve bunun katsayılarından şüpheliyim. İftarı Lux restauranda kuş sütü eksik menü ile açınca akşama kadarki açlığın ibadet değil mallık oluyor bana göre. 1 ay değil, 12 ay insan olursak bir anlamı oluyor. İbadetini çevreye değil Allah'a göster,bana insanlığını göster. Uzun süredir içinden ahlâkı alınmış bir dini pompalamaya çalışan tipler çoğaldı. 3 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce İlkay Başaran yazdı: Ol dediğinde oluyorsa 7 gün neden? Ya da 7 dilimlik zaman? ol dediğinde oluyoru geçtik, 7 günü mü sorguluyoruz ya tek zamanda anında olur yazsaydı Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: şanzıman algısıyla benim algım yok sa yoktur İlkay Başaran yazdı: Ol dediğinde oluyorsa 7 gün neden? Ya da 7 dilimlik zaman? toplum henüz hazır değil Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: ol dediğinde oluyoru geçtik, 7 günü mü sorguluyoruz ya tek zamanda anında olur yazsaydı Evet neden sorgulamayalım ki? İnsanın farkı bu bana göre. Tavuk değiliz. İnan Çınar yazdı: Tüm dinlerin temelinde "İYİ" insan olmak ve "VİJDAN " yatar esasen. Ben sevap olduğu için değil insan olduğum için komşuma yardım ediyorsam değerli. Başkasının malında, canında, namusunda gözümün olmaması günah olduğu için değil, insan olduğumuz için, aklımız olduğu ve empati yeteneğimiz olduğu için önemli. Sağlık personeli olarak çalışıyorum. Vakit namazı kazaya bırakılabilen bir ibadetken hastanede görev esnasında hasta yoğunluğu sakinleyince değil de en kalabalık saatinde " dur ben bi namazımı kılayım " deyip arkadaşına iş kitleyen arkadaşımın bu ibadetinden kazanacağı sevaplardan ve bunun katsayılarından şüpheliyim. İftarı Lux restauranda kuş sütü eksik menü ile açınca akşama kadarki açlığın ibadet değil mallık oluyor bana göre. 1 ay değil, 12 ay insan olursak bir anlamı oluyor. İbadetini çevreye değil Allah'a göster,bana insanlığını göster. Uzun süredir içinden ahlâkı alınmış bir dini pompalamaya çalışan tipler çoğaldı. Yanmaktan ya da azaptan korkup içindekini bastırmaya çalışan, bahsettiğin mesai arkadaşının hakkına girmeye çekinmeyen adamdan daha samimi bence sadece vicdani duygularıyla iyi olan kişi. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Bir hoca çok güzel söylüyordu, Hacca git sıfırla, kadir gecesi sıfırla, çocuk doğur sıfırla, vsvsvsvs Adam neden iyi olsun ki? Vergi affı gibi. Yatırma affı bekle. Yatıran salak. Gibi. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Hamit inan yazdı: Allah affetmek için paçayı kurtarmamiz için fırsatlar sunuyor aslında abi. Bunu tam bilemiyorum yani bizim durumumuz ne olur yani benim. Ademi bir elmadan dolayı başka bir boyut ya da galaksiye sürmüş. Ya o kadar affedici değil ya da olay böyle değil ya da eksik. Çağımızın gğnahları yanında elma nedir ki? Konu elma değil sözün çiğnenmesi olabilir tabi elmaya indirgememek lazım da şimdi işlenen şeyler yanında solda sıfır kalır. Pek affedilmeyi ummamak lazım diye düşünmüyor değilim.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts