Tansu Kalafatoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce İlkay Başaran yazdı: Bir hoca çok güzel söylüyordu, Hacca git sıfırla, kadir gecesi sıfırla, çocuk doğur sıfırla, vsvsvsvs Adam neden iyi olsun ki? Vergi affı gibi. Yatırma affı bekle. Yatıran salak. Gibi. Ol deyince olan kısmı sorgulanır. Ama o kısmı geçip 7 gün kısmı garip. Çünkü canı öyle istemiştir. Olduran kişinin keyfi değil mi denir, belki o 7 zamanda başka varlıklara kainat yarattı, onlara bir şeyler yaptı… yani türlü türlü bilinmezlik olabilir. Ol deyince olduktan sonra püüüü bu arada insani sorumlulukla imani sorumluluk islamda ayrılmaz. İnsanı ve güzelliği yaratana iyilik yapmak zaten allahın insana verdiği bir nimet. Şükrederek iyilik yapılır. Yani mümin için böyledir. Diğerleri için bilemem. Namaz vaktini geçirmemek için elinden gelen yapılır. İş kurum konuşulur vs namazı bile şeklen kılanlar için ayetler yazılmıştır. Şeklen yapılan diğer şeylerin manası buradan bile bile belli zaten. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ol deyince olan kısmı sorgulanır. Ama o kısmı geçip 7 gün kısmı garip. Neden bunu sorgulamak ya da merak etmek garip olsun ki bende bunu anlamıyorum. Yani soracağımız kısımlar da mı belli kalıpta olmalı. 1000 yıldır orucu bozan şeyleri soruyorlar her ramazan bu garip değil de benim sorduğum mu garip. Meclisten dışarı bşrde şu var mesela soruyorsun herhangi birşey ...... yazıyor bu biraz oturmuyor sanki diye, hemen orada onu demek istemiyor aslında diyor. Neyi sorsan orada onu demek istemiyor burada bunu demek istemiyor. Bence bu dine en büyük zararı birşey bilmeden mantıklı mantıksız yazanlar veriyor ama sorsan mantık dini diyor. Neyse konu konuyu açıyor. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Hamit inan yazdı: Ama iman ile mümin olarak şehadet ve tövbe ile olacak. ( Kul hakları hariç ) İyi insan olmaya çalışıyorum inşallah mümin olarak son nefesimi veririm ve birikmiş kul hakklarımı tahsil ederim. Bütün ümidim kul hakkında, adil olmayan hiç bir yöneticiye, amire, milletin parasını çarçur edene hakkımı helal etmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Tabiki her türlü sorgu yapılır. Şaka yaptım. Biz de yaptık. Benim ulaştığım sonuç, Doğa üstü bir şeyi sorgularken doğaya uyumlu mantık arayışı sonuçsuz kalıyor. Cevabı yok. Çünkü inandığın şey fiziki değil. teslimiyette tribünün diğer yakasına geçince bu sefer kitabın haklılığını görmeye başlıyorsun. Teslim olmak için fiziki sebep mi arıyorsun. O zaman bu yazının başına dönüyorsun Yorum bağlantısı
Recommended Posts