Selim Bilgin 12 saat önce Paylaş 12 saat önce Konu bin ay meselesinden çıkmış. Bilenler biliyordur zaten ama hatırlatmış olayım, Kadir suresinin 3. ayetinde Allah teala bunu belirtiyor. https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Kadir-suresi/6126/1-3-ayet-tefsiri Dini konularda müthiş bir özgüveni var bazılarının, sözüm meclisten hem içeri hem dışarı. Bunun çoğunluğu da sıfır ya da sıfıra yakınsayan bilgi ile her şeyi yorumlamaya çalışmaktan kaynaklanıyor. Ben hasbelkader bu işlerin içine doğmuş, biraz okumuş, çokça da kulak dolgunluğu olan bir kardeşiniz olarak bilgiye dayanmayan yorum yapmaktan fazlasıyla kaçınıyorum. Çok sıkışırsam arayıp bilene soruyorum. Bilgisiz yorum yapmak her konuda olduğu gibi bu konularda da çok sıkıntılı. Sorun sorgulamak değil, elbette sorgularsın, merak edersin, araştırırsın, ilmi olana danışırsın. Ama bazı yorumlar ilk defa televizyon görenlerin arkasına geçip içindeki küçük adamları aramasına benziyor. Geceniz mübarek olsun. 2 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 12 saat önce Paylaş 12 saat önce İnan Çınar yazdı: Vakit namazı kazaya bırakılabilen bir ibadetken hastanede görev esnasında hasta yoğunluğu sakinleyince değil de en kalabalık saatinde " dur ben bi namazımı kılayım " deyip arkadaşına iş kitleyen arkadaşımın bu ibadetinden kazanacağı sevaplardan ve bunun katsayılarından şüpheliyim. Buraya bir not düşmek istiyorum. Vakit namazı kazaya bırakılabilir, ancak bunun şartları bellidir. Şu an yoğunum namazı kazaya bırakayım diye bir şey denemez. Hepimiz yoğunuz. Tabi ki bu yarım saat abdest al yarım saat namaz kıl bir saat kaybol demek değil. Molada abdestini alırsın, 5 dk kılar gelirsin. İfrat ve tefritten uzak durmak lazım. Riyakâr çok mu etrafta? Evet. Ama bu bizim kimsenin farz ibadetini sorgulamamıza ruhsat olamaz. İlkay Başaran yazdı: Ben sevap olduğu için değil insan olduğum için komşuma yardım ediyorsam değerli. Ayrıca bir şeyleri Allah rızası için yapmayı, ya da Allah yasakladığı için yapmamayı küçümsemeyin. Sevap olduğu için yardım ediyorsak niye değersiz olsun. Ya da sevap olduğu için eden aynı zamanda insan olduğu için ediyor olamaz mı? İçinden geliyorsa zaten yapmaz. Nasıl sınıflandıracağız bunu? 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Selim Bilgin yazdı: Ayrıca bir şeyleri Allah rızası için yapmayı, ya da Allah yasakladığı için yapmamayı küçümsemeyin. Sevap olduğu için yardım ediyorsak niye değersiz olsun. Ya da sevap olduğu için eden aynı zamanda insan olduğu için ediyor olamaz mı? İçinden geliyorsa zaten yapmaz. Nasıl sınıflandıracağız bunu? Aslında aynı şeyi konuşuyoruz. Korktuğu için kendini frenleyen aslında sistem olmasa başa bela olacak adamla korktuğu için daha da iyi olmaya çalışan özünde zaten iyi olan biri bence bir olamaz. Biri gerilmiş sapan gibi en ufak boşluğu bekliyor (ilki) toplum bunlarla dolu. Zaten herkes vicdanı ile doğuyor yani iyi insan olmak için din olmazsa olmaz değil dinler ya da islamiyet yokken millet birbirini kesmiyordu sokakta ki bu zamana gelinmiş, aksine doğru öğretilmemiş ya da kötü niyetli adamın elinde asıl tehlike din ya da dincilik. Yaradılanı severim yaradandan dolayı diyen de var Allahu ekber deyip kafirlere ölüm diyen kadını eve tıkan kafa kesen de var. Bu her dinde var görüyoruz işte değiştirilmiş denen (!) Dinler kitaplar yüzünden biri burası bana vaadedildi hak bana diyor öteki hayır sen lanetlisin lafirsin bilmemne soyundansın vs vs. İyi insan olmak için din şart değil bence ama doğru öğretilen din inanç adı neyse daha iyi insan olunabilir evet. Daha kötü de olunabilir. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Emre Şimşek yazdı: Sorgulayana kurandan birebir ayetle cevap vermek yanlış mı yahu ben bir şey mi kaçırıyorum? Ayrıca Kuranı kerimin korunduğu yine kuranı kerimde geçiyor olması lazım. İmanın şartlarında var, Allah’a iman, Kitaplara iman, Peygamberlere iman, Meleklere iman, Kadere iman, Ahiret gününe iman. Bunlardan biri eksikse iman etmiş olmuyor insan. Şimdi burda sorgulayınca sanırım hiç birimiz de hoca değiliz; yarım hoca imandan eder misali. Sen en iyisi bu işi sorgulamak istiyorsan beni yanlış anlama İlkay Hocam, ehil birilerine sor. Vesileyle Kadir Gecemizin bu gece olduğunu düşünerekten bizlere mübarek olsun… Yok kaçırmadın. Sorgulayan adama evet kurandan ayetle cevap vermek inanan için doğru inanmayan için birşey ifade etmiyor. Mantık arıyor adam, islam mantık dini denir ya hep. Mesela kul hakkına bu kadar önem verdiğini söyleyen dinde hemde alemlere geldiği söylenen kitapta kölelik neden var? Bir yerde annelerin ayakları altındayken cennet diğer yerde kadınların şahitlikleri dahi kabul edilmiyor şu oranda dövülebiliyor falan? Neler neler, insanı yaratınca secde edin diye gösteriyor şeytan olmaz diyor sonra bir iddiaya başlanıyor bana zaman ver bak ne yapacam. Tamam ulan hadi bakalım deniyor ve ahirete kadar seytan ve Allahın iddiası başlıyor. Namazda vakit meselesi var, 55 vakitmiş sonra yeniden peygamber işte yetişemezler demiş 5 e indirmişler (Allah yanlışlık yapmış demekki) falan Biri Allahla pazarlığa oturuyor asgari ücret belirler gibi vakit belirleniyor, öteki iddiaya girişiyor. Bu anlatılanlar Allaha hakarettir. Bunlar kuranda aleni yazıyor demiyorum şimdi çıkar göster diyen olacak kuranı çeviren güruh bunları anlatıyor. Dolayısıyla birçok mantık arayan insan ohoo diyor. İslama en büyük kötülüğü dinciler yapıyor. Biz de bunları sorgulayınca kötü oluyoruz. Daha yazacak çok şey var da işe yetişmem lazım ve gerek yok. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 4 saat önce Paylaş 4 saat önce İlkay Başaran yazdı: Yok kaçırmadın. Sorgulayan adama evet kurandan ayetle cevap vermek inanan için doğru inanmayan için birşey ifade etmiyor. Mantık arıyor adam, islam mantık dini denir ya hep. Mesela kul hakkına bu kadar önem verdiğini söyleyen dinde hemde alemlere geldiği söylenen kitapta kölelik neden var? Bir yerde annelerin ayakları altındayken cennet diğer yerde kadınların şahitlikleri dahi kabul edilmiyor şu oranda dövülebiliyor falan? Neler neler, insanı yaratınca secde edin diye gösteriyor şeytan olmaz diyor sonra bir iddiaya başlanıyor bana zaman ver bak ne yapacam. Tamam ulan hadi bakalım deniyor ve ahirete kadar seytan ve Allahın iddiası başlıyor. Namazda vakit meselesi var, 55 vakitmiş sonra yeniden peygamber işte yetişemezler demiş 5 e indirmişler (Allah yanlışlık yapmış demekki) falan Biri Allahla pazarlığa oturuyor asgari ücret belirler gibi vakit belirleniyor, öteki iddiaya girişiyor. Bu anlatılanlar Allaha hakarettir. Bunlar kuranda aleni yazıyor demiyorum şimdi çıkar göster diyen olacak kuranı çeviren güruh bunları anlatıyor. Dolayısıyla birçok mantık arayan insan ohoo diyor. İslama en büyük kötülüğü dinciler yapıyor. Biz de bunları sorgulayınca kötü oluyoruz. Daha yazacak çok şey var da işe yetişmem lazım ve gerek yok. saat kaç oldu bu saatte işe mi gidilir Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Fatih Keskin yazdı: saat kaç oldu bu saatte işe mi gidilir Çakmağımı sana helal ettim yüce kardeşim. Berhüdar ol 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 saat önce Paylaş 3 saat önce İlkay Başaran yazdı: Yok kaçırmadın. Sorgulayan adama evet kurandan ayetle cevap vermek inanan için doğru inanmayan için birşey ifade etmiyor. Mantık arıyor adam, islam mantık dini denir ya hep. Mesela kul hakkına bu kadar önem verdiğini söyleyen dinde hemde alemlere geldiği söylenen kitapta kölelik neden var? Bir yerde annelerin ayakları altındayken cennet diğer yerde kadınların şahitlikleri dahi kabul edilmiyor şu oranda dövülebiliyor falan? Neler neler, insanı yaratınca secde edin diye gösteriyor şeytan olmaz diyor sonra bir iddiaya başlanıyor bana zaman ver bak ne yapacam. Tamam ulan hadi bakalım deniyor ve ahirete kadar seytan ve Allahın iddiası başlıyor. Namazda vakit meselesi var, 55 vakitmiş sonra yeniden peygamber işte yetişemezler demiş 5 e indirmişler (Allah yanlışlık yapmış demekki) falan Biri Allahla pazarlığa oturuyor asgari ücret belirler gibi vakit belirleniyor, öteki iddiaya girişiyor. Bu anlatılanlar Allaha hakarettir. Bunlar kuranda aleni yazıyor demiyorum şimdi çıkar göster diyen olacak kuranı çeviren güruh bunları anlatıyor. Dolayısıyla birçok mantık arayan insan ohoo diyor. İslama en büyük kötülüğü dinciler yapıyor. Biz de bunları sorgulayınca kötü oluyoruz. Daha yazacak çok şey var da işe yetişmem lazım ve gerek yok. Bunların hepsinin açıklaması var. Ama önce insan denen canlının gerçek davranışlarını kabullenmek gerekiyor. İnsan nedir? Neler yapabilir? Ve bu yaptıkları öyle bir zaman gelirki, toplum tarafından da doğru kabul edilebilir, topyekün yanlışa sevk olunabilir. evde, sokakta, sosyal yaşantıda insanların gerçek düşüncelerini, açık konuşayım pisliklerini atlamayalım. O yüzden insan kirlidir. Kitapta gelen öğretilere odaklanınca bu kirliliğin mutlak üstesinden gelme öğretilerini görüyoruz. dinin gelişim süreci hakkında, hikayenin tamamına hakim olmadan mantık doğrulaması aramamak lazım. O zaman şu soru çıkar. Allah her şeyi biliyorsa neden insanı yaratıp sınıyor. Hadi yarattı. Direkt cennet cehenneme göndersin. Nedir bu dünya süreci falan yaniiii diye soru çıkar. 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce İlkay Başaran yazdı: Yok kaçırmadın. Sorgulayan adama evet kurandan ayetle cevap vermek inanan için doğru inanmayan için birşey ifade etmiyor. Mantık arıyor adam, islam mantık dini denir ya hep. Mesela kul hakkına bu kadar önem verdiğini söyleyen dinde hemde alemlere geldiği söylenen kitapta kölelik neden var? Bir yerde annelerin ayakları altındayken cennet diğer yerde kadınların şahitlikleri dahi kabul edilmiyor şu oranda dövülebiliyor falan? Neler neler, insanı yaratınca secde edin diye gösteriyor şeytan olmaz diyor sonra bir iddiaya başlanıyor bana zaman ver bak ne yapacam. Tamam ulan hadi bakalım deniyor ve ahirete kadar seytan ve Allahın iddiası başlıyor. Namazda vakit meselesi var, 55 vakitmiş sonra yeniden peygamber işte yetişemezler demiş 5 e indirmişler (Allah yanlışlık yapmış demekki) falan Biri Allahla pazarlığa oturuyor asgari ücret belirler gibi vakit belirleniyor, öteki iddiaya girişiyor. Bu anlatılanlar Allaha hakarettir. Bunlar kuranda aleni yazıyor demiyorum şimdi çıkar göster diyen olacak kuranı çeviren güruh bunları anlatıyor. Dolayısıyla birçok mantık arayan insan ohoo diyor. İslama en büyük kötülüğü dinciler yapıyor. Biz de bunları sorgulayınca kötü oluyoruz. Daha yazacak çok şey var da işe yetişmem lazım ve gerek yok. İlkay inan bana kardeşim, bu saydıklarının hepsinin mantıklı dolu dolu açıklaması var, yeter ki ehil kişilerden, dillerden öğren. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bunların hepsinin açıklaması var. Açıklayamayan da orada aslında onu demek istemiyor diyor zaten. Orada onu demek istemeyen bir dini metin mi bu diyor diğer taraftaki de. Neyse inançlara saygılıyız inanmayanlara olunduğu gibi. Kimseye zararı olmadıktan sonra isteyen istediğine inanır ya da inanmaz. Allah karışmıyor kul kim oluyor? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 saat önce Paylaş 3 saat önce İlkay Başaran yazdı: Açıklayamayan da orada aslında onu demek istemiyor diyor zaten. Orada onu demek istemeyen bir dini metin mi bu diyor diğer taraftaki de. Neyse inançlara saygılıyız inanmayanlara olunduğu gibi. Kimseye zararı olmadıktan sonra isteyen istediğine inanır ya da inanmaz. Allah karışmıyor kul kim oluyor? Gerçekten açıklaması var. İnsanın davranış olasılıklarını kabul edince, koyulan kuralların açıklamasını biz de buluruz. Dinden kitaptan örnek vermeye gerek yok. ama dinin gelişme sürecindeki oluşumları açıklamak yine ansiklopedik bilgiye dayanıyor. O bende yok. O kısma çok gerek de yok. Benim için önemli olan toplumsal yaşantıda mutlak doğrunun, her zaman doğru olabilme yeteneğini görmüş olmak. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 3 saat önce Paylaş 3 saat önce İlkay Başaran yazdı: Çakmağımı sana helal ettim yüce kardeşim. Berhüdar ol la 3-5 çakmak yüzün den sıkıntı olacak bak Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Fatih Keskin yazdı: la 3-5 çakmak yüzün den sıkıntı olacak bak Helal ettik işte ne yapayım daha. Deve mi keselim zipponun ana binanın önünde Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Selim Bilgin yazdı: Ayrıca bir şeyleri Allah rızası için yapmayı, ya da Allah yasakladığı için yapmamayı küçümsemeyin. Sevap olduğu için yardım ediyorsak niye değersiz olsun. Ya da sevap olduğu için eden aynı zamanda insan olduğu için ediyor olamaz mı? İçinden geliyorsa zaten yapmaz. Nasıl sınıflandıracağız bunu? Daha değersiz olduğunu tüm filozoflar kabul eder. Birini çıkar için ( sevap, allah rızası, cennet yshut ateş korkusu) diğerini sadece doğru olduğunu düşündüğün için yapıyorsun. Bu nedenle iki hareket birbirini antagonist etkiler. Buna böyle diyorlar ben de böyle düşünüyorum. Zekat olarsk drğil kalbinden verdinse asıl değerli olan o. Her neyse namazı kendin için kılarken hastaya onun için bakıyorsan bakalım kendi çıkarını öteleyebiliyor mu kalbin. Buradaki nüans o. Ayhan Asil yazdı: İlkay inan bana kardeşim, bu saydıklarının hepsinin mantıklı dolu dolu açıklaması var, yeter ki ehil kişilerden, dillerden öğren. While(true); 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Daha değersiz olduğunu tüm filozoflar kabul eder. Birini çıkar için ( sevap, allah rızası, cennet yshut ateş korkusu) diğerini sadece doğru olduğunu düşündüğün için yapıyorsun. Bu nedenle iki hareket birbirini antagonist etkiler. Buna böyle diyorlar ben de böyle düşünüyorum. Zekat olarsk drğil kalbinden verdinse asıl değerli olan o. Her neyse namazı kendin için kılarken hastaya onun için bakıyorsan bakalım kendi çıkarını öteleyebiliyor mu kalbin. Buradaki nüans o. While(true); namazı şekil olarak kılanın da hükmü var. Mümin kişi iyiliği allah için yapar. Allah için yapıyor olması, bu işi pazarlığa döktüğü anlamına gelmez. Tam bu noktada, insan kendine gereğinden fazla anlam yüklüyor. camide kediye “sen buralara nirden geldin. yaratana gurban olayim. Seni yaratan tatlı yaratmış” diyen dedeyi hatırlayın. Bu adam kediyi pazarlık için mi seviyor? yoksa güzelliği de müşküllüğü de o yarattı. Onun yarattığını ben de kalben kabul edip, severim, kalben inanıp yardım ederim inancından dolayı mı seviyor? 1 Yorum bağlantısı
Serhat Işık 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Bakarada Nuh tufanı yok. zorlama olur bence. ** Bakara Suresi 117. ayet Nuh Tufanı ile ilgili değildir. Bu ayet, Allah'ın yaratma kudretini ifade eder ve "O, gökleri ve yeri yoktan var edendir. Bir işin olmasını diledi mi, ona sadece 'Ol' der, o da hemen oluverir" anlamını taşır. Nuh Tufanı anlatıları genellikle Hud, Nuh ve A'raf surelerinde geçer. Kur'an ve Meali +1 Bakara 117 ve Bağlamı: İçerik: Allah'ın yaratma gücü (Bedî' sıfatı) ve "Kün fe-yekûn" (Ol der ve olur) prensibini anlatır. Konu: Evrenin yaratılışı ve ilahi emirle var oluş. Nuh Tufanı ile İlgili Ayetler: Nuh Tufanı doğrudan Kur'an'da "Nuh", "Hud" ve "A'raf" gibi surelerde anlatılır. Özellikle Hud Suresi'nin 44. ayeti, geminin Cudi Dağı'na oturduğunu belirtir Hocam, 117. ayet Nuh tufanı ile alakalı değildir doğru söylüyorsunuz. Ayet adı ve numarası vermeyince yanlış anlaşıldı. anlam bakımından benzer olduğunu ifade etmek istemiştim. Kur'an da bir çok ayet başka ayet ile tasdik edilmiştir, desteklenmiştir. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Kedi zaten güzel olduğu için seviyor ama içindeki inanç ve Allah sevgisi o kediye olan sevgisini daha da arttırıyor. Yaratılanı severim yaradandan ötürü. Tansu Kalafatoğlu yazdı: namazı şekil olarak kılanın da hükmü var. Mümin kişi iyiliği allah için yapar. Allah için yapıyor olması, bu işi pazarlığa döktüğü anlamına gelmez. Tam bu noktada, insan kendine gereğinden fazla anlam yüklüyor. camide kediye “sen buralara nirden geldin. yaratana gurban olayim. Seni yaratan tatlı yaratmış” diyen dedeyi hatırlayın. Bu adam kediyi pazarlık için mi seviyor? yoksa güzelliği de müşküllüğü de o yarattı. Onun yarattığını ben de kalben kabul edip, severim, kalben inanıp yardım ederim inancından dolayı mı seviyor? Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Daha değersiz olduğunu tüm filozoflar kabul eder. Birini çıkar için ( sevap, allah rızası, cennet yshut ateş korkusu) diğerini sadece doğru olduğunu düşündüğün için yapıyorsun. Bu nedenle iki hareket birbirini antagonist etkiler. Buna böyle diyorlar ben de böyle düşünüyorum. Zekat olarsk drğil kalbinden verdinse asıl değerli olan o. Her neyse namazı kendin için kılarken hastaya onun için bakıyorsan bakalım kendi çıkarını öteleyebiliyor mu kalbin. Buradaki nüans o. Ben de değersiz olduğunu duymuştum hocalardan. Tabi değersiz olur, iman etmedikçe cennete gidemeyeceksiniz deniyor. Ama belli bir yaşına kadar yaşamış gayrimüslim biri islama girdiğinde günahları da sıfırlanıyor böyle bir avantajı var. Tabi islama girmeden önce ölmeyeceğinin garantisi varsa herkes dneyebilir. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce İlkay Başaran yazdı: Kedi zaten güzel olduğu için seviyor ama içindeki inanç ve Allah sevgisi o kediye olan sevgisini daha da arttırıyor. Yaratılanı severim yaradandan ötürü. evet ama kediyi güzel diye seven inançsız kişinin sevgisi ile allahın yarattığı güzelliğe bak diye seven kişinin hisleri çok farklı. Farklı şeyler hissederek seviyorlar. Bence yani. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Her neyse biz burada günlerce konuyu konuşsak da doğru şekilde yol alamayabiliriz. En güzeli dediğim gibi bir bilene danışmak ama cami imamına falan değil alim olmalı sizin sorularınıza cevap verecek kişi. Çünkü belli ki araştırmışsınız ama aklınıza yatmamış şeyler var... Halbuki bana göre her şey çok açık ama ne alimim ne de anlatmayı bilirim. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: evet ama kediyi güzel diye seven inançsız kişinin sevgisi ile allahın yarattığı güzelliğe bak diye seven kişinin hisleri çok farklı. Farklı şeyler hissederek seviyorlar. Bence yani. Bende onu demeye çalıştım evet 2 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Daha değersiz olduğunu tüm filozoflar kabul eder. Birini çıkar için ( sevap, allah rızası, cennet yshut ateş korkusu) diğerini sadece doğru olduğunu düşündüğün için yapıyorsun. Bu nedenle iki hareket birbirini antagonist etkiler. Buna böyle diyorlar ben de böyle düşünüyorum. Zekat olarsk drğil kalbinden verdinse asıl değerli olan o. Her neyse namazı kendin için kılarken hastaya onun için bakıyorsan bakalım kendi çıkarını öteleyebiliyor mu kalbin. Buradaki nüans o. Hocam bu doğru değil. Zekat olarak değil kalbinden verdinse değerli değil derken zekat vereni değersiz addediyorsunuz. Sevap olarak yapan ve ateş korkusu için yapanı 1 ve 0 olarak tanımlayamazsınız. Ayrıca herkes neden ibadet eden Müslümanın niyetini sorguluyor? Benim esas takıldığım burası. Bir kişi var, samimi müslüman. 5 vakit abdest alıyor, tertemiz, namazını kılıyor. yalan söylemiyor, iftira atmıyor, gıybet yapmıyor, harama bakmıyor, içki içmiyor, kumar oynamıyor, tebessüm sadakadır diyen peygamberin sünnetini uygulamak için insanlara iyi davranıyor, ama kötülüğün de karşısında dik duruyor, zekatını veriyor, üstüne sadaka da veriyor vs. vs. liste uzar. Sonra karşısına geçip diyoruz ki, dur! sen bunu cehennemden korktuğun için mi yaptın? Yoksa erdemli olduğun için mi? Bu hak mı? Bahsettiğiniz şey sürdürülebilir değil zaten. Ama diyelim ki oldu, bu onu kötü bir insan yapmaz. 60 sene ömründe sadece Allah korkusu için yukarıda saydıklarımı yapan bir insana sen erdemli değilsin diyebilir miyiz? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 55 dakika önce Paylaş 55 dakika önce Selim Bilgin yazdı: 5 vakit abdest alıyor, tertemiz, namazını kılıyor. yalan söylemiyor, iftira atmıyor, gıybet yapmıyor, harama bakmıyor, içki içmiyor, kumar oynamıyor, tebessüm sadakadır diyen peygamberin sünnetini uygulamak için insanlara iyi davranıyor, ama kötülüğün de karşısında dik duruyor, zekatını veriyor, üstüne sadaka da veriyor vs. vs. liste uzar. Diyemeyiz, insan gibi yaşamak bu zaten. Vicdanın ve inancın insana söylediği bu zaten. İbadet ve alkol olayına girmiyorum kimseye zararı ya da yararı olmadıkça şahsı bağlar. Bence diye de ekleyeyim. Hocaya sormuşsun ben atladım kusura bakma silmeyeyim artık. Yorum bağlantısı
Recommended Posts