İçeriğe Yönlendir

Yaptığınız Bütün İbadetlerin ve Hayır Dualarının Kabul Olması Dileğiyle

Ayhan Asil

Recommended Posts

Metin Uzunoğlu
Emre Şimşek yazdı:

Her neyse biz burada günlerce konuyu konuşsak da doğru şekilde yol alamayabiliriz. En güzeli dediğim gibi bir bilene danışmak ama cami imamına falan değil alim olmalı sizin sorularınıza cevap verecek kişi. Çünkü belli ki araştırmışsınız ama aklınıza yatmamış şeyler var... Halbuki bana göre her şey çok açık ama ne alimim ne de anlatmayı bilirim.

Bu konuda Diyanet yetkililerinin mezhepçilik yapmaktan çok doyurucu bilgileri vermeleri gerekiyor, düzgün bilgi verenlerde var ama hepsi bir olmuyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Metin Uzunoğlu yazdı:

Bu konuda Diyanet yetkililerinin mezhepçilik yapmaktan çok doyurucu bilgileri vermeleri gerekiyor, düzgün bilgi verenlerde var ama hepsi bir olmuyor.

Çok zor konular bunlar. Belli odakları grupları etkiliyor, mezhep dediğin konuyu bir gecede atamazsın çöpe bin yılın yükü var üzerinde. Herşeyi de konuşamazlar. Gündelik sorulara yanıt vermek daha kolaylarına gider. Mezheplerin zaten çıkma sebepleri siyasidir. Dini hüviyete sonradan bürünmüşler. Hakem vakası deve vakası vs vs. sonraki zamanlarda da vahabilik şu bu haricilik. hep siyasidir. E konuşursa adam dokunacak bazı yerlere. Zor işler. Genelde akıl->iyilik döngüsü güel bir döngü. Kant'ın dediği de bunun sonucu din gelir düzenleyici olarak diyor. Ben dolayısı ile yapay zekaya mesela uzun vadede kötü şeyler yapar diye bakmıyorum. Akıl varsa iyilik vardır. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mehmet Göktürk yazdı:

65>43 dediğimde ama 43 sıfırdan büyüktür diye bana itiraz etme Selim.

İlgileniyoruz çünkü daha derin düşünmeye çalışıyoruz. İbadet diye yapıyorsan aslında kendin için yapıyorsun. Değersiz demedik. Daha değersiz dedik ve bu önemli.

Bunlar burada işkembeden attığımız sorumsuz fikirler değil imanuel kant gibi birçok düşünür filozof bunu çalışmış. Sorun yok yani iyilik iyiliktir. Biz davranışı anlamaya çalışıyoruz ki daha iyisini nasıl kurgulayabiliriz o analizle hareket edelim diye. Yoksa arap ülkelerinin şu savaştaki durumuna benzeriz.

65 > 43 olduğunda hemfikirim. Ama yukarıda yazılanlar 65'i sıfırlamak anlamına geliyor. Sadece korkudan ya da dinden dolayı yapıyorsa o sıfırdır denmesine itiraz ediyorum ben.

İyilik iyiliktir, iyilik iyidir. Konuyu dinin dahlinde konuşacaksak dine göre konuşmamız lazım. Din dışında konuşuyorsak niye konu dönüp dolaşıp adamın verdiği zekatın niyetine geliyor.

Konuşmayalım demiyorum bu arada, altını çizeyim tekrar.

Ama adamın mübarek gece tebriğinin bu konuya gelmesini de makul bulmuyorum.

Metin Uzunoğlu yazdı:

Buradaki mezhepçilikten kastımız nedir hocam? Diyanet özelinde.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

sıfırdır felan demedim. öyle bir anlam da çıkmaz. "daha değersizdir" dedim. Konu geliyorsa geliyor. zihni bağlayamazsın. ortaya çıkan bazı absürdlükleri nasıl açıklayacağız yoksa. Burda iyiyi bulmaya anlamaya çalışıyoruz.   Ha bi dakika.  sen 43 için konuşuyorsun. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Selim Bilgin yazdı:

Buradaki mezhepçilikten kastımız nedir hocam? Diyanet özelinde.

Bir kısım şia eğimli kişiler/gruplar ile farklı cemaat çalışmalarını kast ettim. 

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
(düzenlendi)

bu ülkede hem fikir olmak çok zor bugüne kadar hiçbir şey yapma şu gün oruç tut yok bugün zekat ver 1000 kat sevap veriyor gibi söylemler hem insan mantığına hem de dinin kendi mantığı ile uyuşmuyor kendi açımdan

Ona bakarsanız eski diyanet başkanı dövme günah değil derken bir önceki ve şuan ki diyanet başkanları dövme günah diyor

kimin ne dediği  kimin hangi hadisi kabul ya da inkar ettiği net değilken sonuca varmak imkansız

tarihinde Ali Gülmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...