İçeriğe Yönlendir

Yaptığınız Bütün İbadetlerin ve Hayır Dualarının Kabul Olması Dileğiyle

Ayhan Asil

Recommended Posts

Selim Bilgin

Konu bin ay meselesinden çıkmış.

Bilenler biliyordur zaten ama hatırlatmış olayım, Kadir suresinin 3. ayetinde Allah teala bunu belirtiyor. https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Kadir-suresi/6126/1-3-ayet-tefsiri

Dini konularda müthiş bir özgüveni var bazılarının, sözüm meclisten hem içeri hem dışarı. Bunun çoğunluğu da sıfır ya da sıfıra yakınsayan bilgi ile her şeyi yorumlamaya çalışmaktan kaynaklanıyor. Ben hasbelkader bu işlerin içine doğmuş, biraz okumuş, çokça da kulak dolgunluğu olan bir kardeşiniz olarak bilgiye dayanmayan yorum yapmaktan fazlasıyla kaçınıyorum. Çok sıkışırsam arayıp bilene soruyorum. Bilgisiz yorum yapmak her konuda olduğu gibi bu konularda da çok sıkıntılı.

Sorun sorgulamak değil, elbette sorgularsın, merak edersin, araştırırsın, ilmi olana danışırsın. Ama bazı yorumlar ilk defa televizyon görenlerin arkasına geçip içindeki küçük adamları aramasına benziyor.

Geceniz mübarek olsun.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
İnan Çınar yazdı:

Vakit namazı kazaya bırakılabilen bir ibadetken hastanede görev esnasında hasta yoğunluğu sakinleyince değil de en kalabalık saatinde " dur ben bi namazımı kılayım " deyip arkadaşına iş kitleyen arkadaşımın bu ibadetinden kazanacağı sevaplardan ve bunun katsayılarından şüpheliyim.

Buraya bir not düşmek istiyorum.

Vakit namazı kazaya bırakılabilir, ancak bunun şartları bellidir. Şu an yoğunum namazı kazaya bırakayım diye bir şey denemez. Hepimiz yoğunuz.

Tabi ki bu yarım saat abdest al yarım saat namaz kıl bir saat kaybol demek değil. Molada abdestini alırsın, 5 dk kılar gelirsin.

İfrat ve tefritten uzak durmak lazım. Riyakâr çok mu etrafta? Evet. Ama bu bizim kimsenin farz ibadetini sorgulamamıza ruhsat olamaz.

İlkay Başaran yazdı:

Ben  sevap olduğu için  değil insan olduğum için  komşuma  yardım ediyorsam değerli.

Ayrıca bir şeyleri Allah rızası için yapmayı, ya da Allah yasakladığı için yapmamayı küçümsemeyin.

Sevap olduğu için yardım ediyorsak niye değersiz olsun. Ya da sevap olduğu için eden aynı zamanda insan olduğu için ediyor olamaz mı? İçinden geliyorsa zaten yapmaz. Nasıl sınıflandıracağız bunu?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...