İçeriğe Yönlendir

2011 Fiesta 1.4 Benzin - Lastik Sorunu

Ugur Nazlı

Recommended Posts

Ugur Nazlı
(düzenlendi)

Herkese merhaba,

Ikinci el aldığım aracın lastiklerini 195/50R15 taktirmislar. Bayağı eski olduğu için yenilemek istedim. Ancak kapı yapiskaninda 195/60R15 (benzinli) yazıyor. Bir lastikciye telefonda sordugumda "o araca 60 olmaz lastik sürter" diye israr etti. Sanırım dizel cok oldugu icin dizellerle karıştırılıyor, ya da ben düzgün okuyamıyorum. Resmini paylaşıyorum. Eğer ikisi de uygunsa aradaki fark cok olmuyor mu?

Ayrica iki uc sorum var;

- 195/60R15 gercek lastik ebati degil mi benim aracin?

- 195/60R15 yerine 185/65R15 taktırsam sorun olur mu? Daha uygun fiyatları var.

- Resmini paylaştığım fiyatlara montaj dahilmiş, ne kadar uygun?

Şimdiden teşekkür ederim.

20241107_165306.jpg

Screenshot_20260312_165452_Chrome.jpg

Screenshot_20260312_163744_Chrome.jpg

tarihinde Ugur Nazlı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

195 50 15 olması lazım.  Piyasada daha uygun fiyata taktırabilirsiniz. 

Dizele fazla hava bas demek istiyor etiket ön taraf ağır olduğu için. 33psi

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ugur Nazlı

Peki kapıda yazana göre 195 60 15 taktırsam çukur hissiyati azalır mi? En küçük yol hatasını bile hissediyorsun içeriden. Öyle hiz yapan, saga sola kacan biri değilim, istedigim biraz konfor :)

Uzerindeki lastikler Greenways 195 50 15

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

195/60/15 takılabilir ki fabrika etiketinde de var. 185/65/15 diğerinden daha iri %1,1. sürtme riski var mı var, ancak taban daralıyor ve jant fabrikasyon ise bence sürtmez ama takmayın, virajda fazlaca yüzmeye başlar. 195/60 ile 50 yanağa göre konfor oldukça artacak zaten

vesile ile fabrika etiketi ile kavga etmeyen lastikçi yok denecek kadar azdır. 

en son hava basıncını söyledim inanmadı, göster etiketini demişti lastikçi, gösterince de olmaz ama madem istiyorsun öyle yapalım demişti. 

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Evren Erakçora yazdı:

195 50 15 olması lazım.  Piyasada daha uygun fiyata taktırabilirsiniz. 

Dizele fazla hava bas demek istiyor etiket ön taraf ağır olduğu için. 33psi

Etiketteki üstteki ilk 2 ölçü, 1.6 dizeller için verilmiş bir ölçü. Geri kalanlar tüm motor tipleri için.

195/60/15 benzinli model için ideal ölçü yani.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Sani Gerşon yazdı:

Etiketteki üstteki ilk 2 ölçü, 1.6 dizeller için verilmiş bir ölçü. Geri kalanlar tüm motor tipleri için.

195/60/15 benzinli model için ideal ölçü yani.

Fabrika çıkışı 195 50 15 ile geldi diye hatırlıyorum 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Evren Erakçora yazdı:

Fabrika çıkışı 195 50 15 ile geldi diye hatırlıyorum 

Üretim yılı hatta aya göre bile değişebiliyor. 

Titanium donanımı ile titanium-x arasında bile bu şekilde sabit değil. Yani birebir aynı araçta birinde 16 birinde 15 jant ile gelebiliyor bu araçlarda. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Aynı aracın 2016 model 1,25 benzinli aracım vardı lastikleri 195/50 r15 idi. Yanak itibari ile sportif sürüşü olan bir araçtı. 60 Yanak orjinal jant ile deneyip davlumbaz ve direksiyon kontrolü yapılarak takılabilir. Arada ciddi fark var çapta 3,9 cm yapar araç yerden 1,95 cm yükselir, konfor ve virajda yan yatma artar. Takarmıyım o sürüş zevki için takmazdım. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

195 60 15 bir kaç yıldır fiestada kullanıyorum. Arka davlumbazlarda sarkma yoksa 4 kişi sürtme falan yapmadan sorunsuz kullanılıyor.

Full yükle denemedim ama standart kullanımda sorun olmaz.

Konfor daha iyi 50 yanağa göre. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• İnan Çınar
  • Yeni Oluştur...