Mehmet Göktürk 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Ön camda filim tehlikeli. Gece ışıklarda bozulma yaratıyor. Görüşü etkiliyor. Ön yan camda da tehlikeli. Anca renksiz olabilir ön yanda. Hala niye ısrar ediliyor anlamıyorum. nedir bu kadar? Şeker misiniz eridiniz? Yorum bağlantısı
Murat Sahın 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Ön camda filim tehlikeli. Gece ışıklarda bozulma yaratıyor. Görüşü etkiliyor. Ön yan camda da tehlikeli. Anca renksiz olabilir ön yanda. Hala niye ısrar ediliyor anlamıyorum. nedir bu kadar? Şeker misiniz eridiniz? Erimedik hocam da, cilt kanseri için birebir doğrudan güneş ışığına maruz kalmak. WHO'nun diye hatırlıyorum, araştırması vardı bununla ilgili. Tabi bir de sorusu var bunun; bana yasaksa onlar neden kullanıyor? Makam araçlarına bakabiliriz mesela. Aklıma başka bir soru daha geliyor. Belli ki amaç belirli bir bütçeyi trafik cezaları marifetiyle toplamak, yoksa A marka arabanın orjinalinde bulunan aksesuar B arabasında nasıl yasak olabilir? Belirledikleri meblağ ne ise söyleseler de toplanıp ödesek, yakamızdan düşseler... Fluence araçlarda kullanılan multimedya sistemlerine bakarsanız sizin sattığınız audi ile aynı, ceza yazıyorlardı, şimdilik durduruldu ama yine yazacaklar. Görüşü engelliyorsa audide neden var? Toggda neden var? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 saat önce Paylaş 8 saat önce 1- Cilt kanseri ultraviyoleden geçiyor. camdan ultraviyole pek geçmez. Ultraviyole sıcak ışık değil. Alakası yok Kaldı ki uzun kollu giy o zaman sokakta da yürüme. 2- Makam araçlarının da kullanmaması gerek. Kaldı ki makam aracı nedir? Çok siyası kişiler uzaktan keskin nişancı görmesin diye kullanabilir. 3- Devletin yönetiminde ehil kişiler olmazsa böyle 4. murat gibi kanun çıkarırlar sonra geri vites ile düzeltmeye çalışırlar. 4- Evet. Şimdiki VW de de koymuştum kameralı carplay. Çıkarmak zorunda kaldım. Bir mantığı yok. Adam isterse oraya ayıcık koyar. Keyfinin kayhyası mı bu devlet Kaza yaparsa öder. Bunlar liability işidir. Adamlar da ikiz taksileri çözememiş.. Bi ne konuşuyoruz. Park yasaklarını çözememişler. Yol magandalarını çözememişler. Telefonla konuşanları çözememişler. Yok filim izleyecekmiş de cek cek. Adam uyursa ne yapacaksın? Uyumak yasak mı diyeceksin? Bunlar "liability" konusu ile çözülür. Ülkemizdeki keyfe keder düşünülmeden kararname vb çıkarılmasına güzel bir örnek oldu bu. Madem doğru karar aldınız neden geri adım attınız? Demek ki karar yanlış. Neden düşünmediniz. Bu belli değil miydi? Sadakat ile liyakatı karıştıran yöneticiler oldukça amirleri "yasaklayın" dediğinde "olmaz öyle" diyemeyen memurlar orta kademe yöneticiler olmadığı sürecek bakanlıklar başarılı uygulamalar bence yapamaz. İşi bilenlerin reddetmesi lazım. Dürtüsel karar alınamaz. Cam filmi yasaklanmalıdır. Ön ve ön yanlarda. Ses düzeni ve multimedya serbest olmalıdır. Bunları açanlar rahatsızlık verenler yolda telefonla gezinenler elinde tabak gibi telefon tutanlar sağa sola kayanlar ciddi ceza almalıdır. Hepsi bu. Bir karar alacaklarsa rusyadaki gibi trafik kameralarını zorunlu tutsunlar ön ve arkaya. özellikle kasko firmaları. Görüntü yoksa para da yok. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Cam filmi konusunda ön cam için ışığı kesecekse özellikle ışığa sürekli maruz kalan şehirler için olmalı, yan camlarda ise koyu olmamak şartı ile yine ışığı kesme amaçlı kullanılabilmeli. Örneğin Gürstanda ön camlarda açık tona ve arka camlarda koyu tonlara izin veriliyordu. Bunun dışındaki uygulamalarda ceza kesiliyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Cam filmi konusunda ön cam için ışığı kesecekse özellikle ışığa sürekli maruz kalan şehirler için olmalı, yan camlarda ise koyu olmamak şartı ile yine ışığı kesme amaçlı kullanılabilmeli. Örneğin Gürstanda ön camlarda açık tona ve arka camlarda koyu tonlara izin veriliyordu. Bunun dışındaki uygulamalarda ceza kesiliyor. AB direktifi belli. ona uygun olursa sorun yok. Işık gelsin ki görelim.. içerde alem mi yapacağız? Filim takanların ana amacı içerisi görünmesin. Diğerleri mazeret. Isı için takılanlar zaten renksiz olabiliyor. Kaldı ki koyu renk ısıyı daha çok toplar. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Benim her aracım da ön cam dahil film olur ama yan camdan bakınca içerde biri olduğu anlaşılıyor ama kim olduğu anlaşılmaz ön camdan dikkatli bakınca içerde oturan tanınacak seviyede açık tonda olur. Aşırı koyu yapanlara bende uyuz oluyorum, trafikte sürücüyü dışardan görmek önemli. Seni görüp görmediğini anlamak veya yol verip eliyle gec isareti yaptığını görmek önemli. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: AB direktifi belli. ona uygun olursa sorun yok. Işık gelsin ki görelim.. içerde alem mi yapacağız? Filim takanların ana amacı içerisi görünmesin. Diğerleri mazeret. Isı için takılanlar zaten renksiz olabiliyor. Kaldı ki koyu renk ısıyı daha çok toplar. Kendi aracım özelinde, önlerin açık olmasına dikkat ederek cam filmini yaptırdım. Arka camların neden koyu olduğuna gelirsek aracım mpv olduğu için camlar büyük ve içeride eşimin ve çocuklarımının rahat bir yolculuk yapmaları. Geneli baz alarak düşünürsek maalesef bir çok kullanıcı bu hassasiyetle konuya yaklaşmıyor. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Vesileyle x-trailde camlar uv korumalıydı hey gidi.. Yorum bağlantısı
Koray Demir 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Bu açılıp kapanabiliyordu galiba. Öyle hatırlıyorum. Evet. Açıkken denetimde yakaladı diyelim ev anlamayan birine denk geldik. Sonuçta emniyet kemeri de takılıp çıkartılabiliyor 😄 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Tüm cihazlar arka koltukta değilse sürücünün görüş alanında.. Tanımı camı kapatan diye düzenleseler olabilir. Demokrasiymi insan haklarıymış modifiye özgürlüğüymüş bunlar hikaye... yolda telefonla konuşan vatandaşa birşey yapamadıkları sürece değersiz. Telefon taşıyana ceza kessinler. nasıl fikir. üst araması yaparlar. telefon bulurlarsa "sen bunla konuşacağdın" diye ceza kesebilirler mesela. aynı şey. Yasaklar neden getiriliyor sizce? https://www.instagram.com/reel/DV4IFSTjD-L/?igsh=aDNwMHV3OHp5cXZs Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Kendi aracım özelinde, önlerin açık olmasına dikkat ederek cam filmini yaptırdım. Arka camların neden koyu olduğuna gelirsek aracım mpv olduğu için camlar büyük ve içeride eşimin ve çocuklarımının rahat bir yolculuk yapmaları. Geneli baz alarak düşünürsek maalesef bir çok kullanıcı bu hassasiyetle konuya yaklaşmıyor. Arka cam konu dışı Koray Demir yazdı: Yasaklar neden getiriliyor sizce? https://www.instagram.com/reel/DV4IFSTjD-L/?igsh=aDNwMHV3OHp5cXZs Buna mı takıldın? Tüm dünyada serbest. Gürültüyü aracın kendi sesi ile de yaparsın. Bu şeyler hobidir gençlerin enerjisini alır kötü yoldan uzaklaştırır. Suç işleyecek anlamına gelmez bu. Kaldı ki Türkmenistanda beyaz dışı araba yasak. Hadi buyur. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Teslada var subwoofeer ve 13 hoparlör. Napacaz teslayı mı yasaklayacağız? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Bu açılıp kapanabiliyordu galiba. Öyle hatırlıyorum. Yani sürerken kapanıyor park halinde açılıyor değil mi? Öyle olmalı yani mantıken çünkü açıkken görüşü engelliyor. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Tüm cihazlar arka koltukta değilse sürücünün görüş alanında.. Tanımı camı kapatan diye düzenleseler olabilir. Demokrasiymi insan haklarıymış modifiye özgürlüğüymüş bunlar hikaye... yolda telefonla konuşan vatandaşa birşey yapamadıkları sürece değersiz. Telefon taşıyana ceza kessinler. nasıl fikir. üst araması yaparlar. telefon bulurlarsa "sen bunla konuşacağdın" diye ceza kesebilirler mesela. aynı şey. Yola kasis yapmakta aynı şey. Sürat yapana bir şey yapmayıp kasis yaparak herkesi cezalndırıyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: AB direktifi belli. ona uygun olursa sorun yok. Işık gelsin ki görelim.. içerde alem mi yapacağız? Filim takanların ana amacı içerisi görünmesin. Diğerleri mazeret. Isı için takılanlar zaten renksiz olabiliyor. Kaldı ki koyu renk ısıyı daha çok toplar. Akratide yerler olur ruhsatlı. Uygularlar ruhsata işlenir biter. Devlet bu işler için var. 2 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 1 saat önce Paylaş 1 saat önce 1- Eğer multimedyada televizyon özelliği varsa ya da göğüs üzerinde görüşü engeller ise ceza yazılabiliyor. 2- App plakanın yasak olmasının sebebi sahte plaka basımı. En son bir motora ait plaka ile Egea radara girmişti. Motor sürücüsü mevzuyu sonra ayıktı. Hiçbir zaman legal değildi aksiyon alınmaya başladı millet ağlıyor. 3- Aracın mevcut ses sistemi ile oynayıp modifiye etmek vatandaştan gelen yoğun istek üzere de yasaklandı. Özellikle yazın ortaya çıkan bu varoş arabesk kültürün sonunu getirmek için daha iyi bir yol yoktu. Yapan orijinal sistemle yine yapan diyenler için; Gönderiyorsunuz videolu kanıtı polise cezasını plakasına yazıyor aynı miktarda. Çevreyi gürültü ile rahatsız etmek de zaten hep yasaktı. Sadece aksiyon almaya geç başladı kolluk kuvvetlerimiz. Şimdiye kadar abartılı ya da absürd bulduğum bir nokta yok. Geçen Instagram'da vatandaş gene ağlamış yorumlarda 1.2 Milyon ceza mı olur diye. Ceza yiyen araç Hyundai i20N. Zaten fabrika çıkış egzoz sesi çok güzel bir de susturucu sökülmüş, App plaka yaptırılmış ve şoför de alkollü şekilde polisin dur ihtarına uymamış. Mecbur hırlı mı hırsız mı diye modifiyecidir diye boş verilmemiş kovalanmış yakalanmış cezası yazılmış trafikten men edilmiş. Bu adamı da genel gazla beraber haklı gösterenler var. Yahu arkadaş bu adam bu vaziyette polisten kaçarken sırf sözde yaşam tarzına göre yaşıyor diye gelip çocuğunuza sebep olsa hanginiz mahkemeye kadar nefes almasına izin verirsiniz? Allah kimseye ciğer acısı vermesin. 1.2 Milyon fazlaymışMIŞ. Aranızda 1.2 Milyon kan parası kabul edecek var mı? Bu kavramları biliyorum çünkü ailemden 2 gencecik çınar Türkiye'deki trafik kültürsüzlüğü yüzünden toprak altında, birisi 6 yaşındaydı. Konu ses sistemi de değil, bu lalelere böyle imkanlar verdikçe aynı müziği mahalleye dinletirken bu sefer de koltuk altından Kırmızı Tuborg tutmaya başlıyor çünkü arabesk bir moda girmesine izin veriyorsun devlet olarak, vatandaş mani olmaya çalışsa ya ölüyor ya öldürüyor. Bu işleri böyle engellersin. Avrupa gibi olmak isteyenler için çözüm bu, üzgünüm. Kimse eğitim eğitim de demesin lütfen dünyada yok böyle bir anlayış, kime imkan versen zıvanadan çıkar. Herkes cennete gitmek istiyor kimse ölmek istemiyor. Trafik bir yaşam tarzı uygulama ya da oyun oynama yeri değil hepimiz hayatlarımızı birbirimize emanet ediyoruz. Objektif olmak lazım, bu cezaları sonuna kadar destekliyorum. Hayatımda sadece ama sadece 1 kere trafik cezası yedim onda da Adana'ya giderken otobanda bir Insignia ile yarışmaya başladık orada. Tamamen cehalet ve otobanın verdiği özgüven. Demek ki hak edene ceza var. Bu konu neden bu kadar uzadı anlamıyorum. Bazı siyasi oluşumlar da buranın gazını arkasına almaya çalışıyor buna oportunizm denir yakışık almıyor. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 1 saat önce Paylaş 1 saat önce İlkay Başaran yazdı: Yani sürerken kapanıyor park halinde açılıyor değil mi? Öyle olmalı yani mantıken çünkü açıkken görüşü engelliyor. yooo açık istersen kapamak için düğmesi var ve görüşe engel değil 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Çağrı ayıp oluyor. Tüm dünyada serbesttir ses modifiyesi. Konuyu iktidara getirmeye gerek yok ulusal adalet algımız bu. Sen bile bunu diyorsun. Verdiğin örnekte iki şeyi birleştiriyorsun. eskiden döviz bulundurmak yasaktı ben hatırlıyorum Evde döviz bulunursa cezası vardı 5 dolar olsa da Not: app plaka bence plaka tanıma sistemleri nedeniyle Sahteyi aynısını yapsa birebir anlayamazsın Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Fatih Keskin yazdı: yooo açık istersen kapamak için düğmesi var ve görüşe engel değil Oraya sonradan aynı şeyi takınca engelliyor diye ceza kesiyor ama söylemek istediğim buy ironi yani. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 saat önce Paylaş 1 saat önce İlkay Başaran yazdı: Oraya sonradan aynı şeyi takınca engelliyor diye ceza kesiyor ama söylemek istediğim buy ironi yani. Yani şimdi aynı açıda benim arabaya taksam ceza yazar. Görüşü gerçekten engelleyen şeye yazsın itirazım yok (ön camda film, tepsi gibi ekran falan) sonra milletin çocuğunu eziyorlar, koltuk en altta en geride. Keşke sürüş pozisyonuna da bir ceza gelse ama bi standart yakalayamacağın için insiyatife kalır olay. Adam b sütununun arkasında araba kullanıyor. Geneli de belli tipler. 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: 1- Cilt kanseri ultraviyoleden geçiyor. camdan ultraviyole pek geçmez. Ultraviyole sıcak ışık değil. Alakası yok Kaldı ki uzun kollu giy o zaman sokakta da yürüme. 2- Makam araçlarının da kullanmaması gerek. Kaldı ki makam aracı nedir? Çok siyası kişiler uzaktan keskin nişancı görmesin diye kullanabilir. 3- Devletin yönetiminde ehil kişiler olmazsa böyle 4. murat gibi kanun çıkarırlar sonra geri vites ile düzeltmeye çalışırlar. 4- Evet. Şimdiki VW de de koymuştum kameralı carplay. Çıkarmak zorunda kaldım. Bir mantığı yok. Adam isterse oraya ayıcık koyar. Keyfinin kayhyası mı bu devlet Kaza yaparsa öder. Bunlar liability işidir. Adamlar da ikiz taksileri çözememiş.. Bi ne konuşuyoruz. Park yasaklarını çözememişler. Yol magandalarını çözememişler. Telefonla konuşanları çözememişler. Yok filim izleyecekmiş de cek cek. Adam uyursa ne yapacaksın? Uyumak yasak mı diyeceksin? Bunlar "liability" konusu ile çözülür. Ülkemizdeki keyfe keder düşünülmeden kararname vb çıkarılmasına güzel bir örnek oldu bu. Madem doğru karar aldınız neden geri adım attınız? Demek ki karar yanlış. Neden düşünmediniz. Bu belli değil miydi? Sadakat ile liyakatı karıştıran yöneticiler oldukça amirleri "yasaklayın" dediğinde "olmaz öyle" diyemeyen memurlar orta kademe yöneticiler olmadığı sürecek bakanlıklar başarılı uygulamalar bence yapamaz. İşi bilenlerin reddetmesi lazım. Dürtüsel karar alınamaz. Cam filmi yasaklanmalıdır. Ön ve ön yanlarda. Ses düzeni ve multimedya serbest olmalıdır. Bunları açanlar rahatsızlık verenler yolda telefonla gezinenler elinde tabak gibi telefon tutanlar sağa sola kayanlar ciddi ceza almalıdır. Hepsi bu. Bir karar alacaklarsa rusyadaki gibi trafik kameralarını zorunlu tutsunlar ön ve arkaya. özellikle kasko firmaları. Görüntü yoksa para da yok. 1- Ben renkli içeriyi göstermeyen filmlerden bahsetmiyorum lakin saydam sadece uv filtresi için yapılmış filme de ceza yazıyorlar. Buna örnek vereyim; ön camı ziyadesi ile büyük bir aracımla çevirmeye girdim zamanında. Film yok araçta, sadece ön camın üstten 10 cm kadar kısmında bir film var ışık çok yukardan geliyor rahatsız ediyor diye. Ön cam güneşliğini açınca film görünmüyor, o kadar küçük. "Bunu sök yoksa ceza yazarım" demişti memur. 2- Sonuç olarak kullanılıyor ama. Doğrusunu siz söylüyorsunuz bende katılıyorum ama katılmayanlar çoğunlukta olacak ki makam aracından geçilmiyor ortalık. 3- Ne zaman ehil kişiler yönetmiş bizi ki hocam? Kesinlikle seçme seçilme hakları gözden geçirilmeli. 4- Neden çıkartmak zorunda kalasınız ki? Eşşek kadar mondeoya biniyorum. Multimedyayı geri görüş için kullanıyorum ki kimseyi ezmeyeyim. Tamam ayna var ama arabamın arkasındaki 5 yaşında çocuğu oradan görmem olanaksız. Mantıklı değil bu iş. Devlet keyfimizin kahyası oluyor bu durumda evet. Kanun basit olmalı. Okuyan anlamalı. Avukata sordum benim multimedyayı, cevap yok. Çevirmede durup polise sordum, cevap veremediler. E ne yapacağız şimdi? Trafik kamerası konusunda sonuna kadar katılıyorum. Uğur Kamil yazdı: Benim her aracım da ön cam dahil film olur ama yan camdan bakınca içerde biri olduğu anlaşılıyor ama kim olduğu anlaşılmaz ön camdan dikkatli bakınca içerde oturan tanınacak seviyede açık tonda olur. Aşırı koyu yapanlara bende uyuz oluyorum, trafikte sürücüyü dışardan görmek önemli. Seni görüp görmediğini anlamak veya yol verip eliyle gec isareti yaptığını görmek önemli. Gece uygulama yapan kolluk kuvveti sizi göremiyorsa sizinki de yanlış bir uygulamadır bana göre. Görebiliyorsa sorun yok. Mehmet Göktürk yazdı: AB direktifi belli. ona uygun olursa sorun yok. Işık gelsin ki görelim.. içerde alem mi yapacağız? Filim takanların ana amacı içerisi görünmesin. Diğerleri mazeret. Isı için takılanlar zaten renksiz olabiliyor. Kaldı ki koyu renk ısıyı daha çok toplar. İşimize gelirse AB direktifi, gelmezse kafamıza göre takılırız minvalinde davranıyorlar. Emre Şimşek yazdı: Vesileyle x-trailde camlar uv korumalıydı hey gidi.. Benim de camlar renkli. Çağrı Alaf yazdı: 1- Eğer multimedyada televizyon özelliği varsa ya da göğüs üzerinde görüşü engeller ise ceza yazılabiliyor. 2- App plakanın yasak olmasının sebebi sahte plaka basımı. En son bir motora ait plaka ile Egea radara girmişti. Motor sürücüsü mevzuyu sonra ayıktı. Hiçbir zaman legal değildi aksiyon alınmaya başladı millet ağlıyor. 3- Aracın mevcut ses sistemi ile oynayıp modifiye etmek vatandaştan gelen yoğun istek üzere de yasaklandı. Özellikle yazın ortaya çıkan bu varoş arabesk kültürün sonunu getirmek için daha iyi bir yol yoktu. Yapan orijinal sistemle yine yapan diyenler için; Gönderiyorsunuz videolu kanıtı polise cezasını plakasına yazıyor aynı miktarda. Çevreyi gürültü ile rahatsız etmek de zaten hep yasaktı. Sadece aksiyon almaya geç başladı kolluk kuvvetlerimiz. Şimdiye kadar abartılı ya da absürd bulduğum bir nokta yok. Geçen Instagram'da vatandaş gene ağlamış yorumlarda 1.2 Milyon ceza mı olur diye. Ceza yiyen araç Hyundai i20N. Zaten fabrika çıkış egzoz sesi çok güzel bir de susturucu sökülmüş, App plaka yaptırılmış ve şoför de alkollü şekilde polisin dur ihtarına uymamış. Mecbur hırlı mı hırsız mı diye modifiyecidir diye boş verilmemiş kovalanmış yakalanmış cezası yazılmış trafikten men edilmiş. Bu adamı da genel gazla beraber haklı gösterenler var. Yahu arkadaş bu adam bu vaziyette polisten kaçarken sırf sözde yaşam tarzına göre yaşıyor diye gelip çocuğunuza sebep olsa hanginiz mahkemeye kadar nefes almasına izin verirsiniz? Allah kimseye ciğer acısı vermesin. 1.2 Milyon fazlaymışMIŞ. Aranızda 1.2 Milyon kan parası kabul edecek var mı? Bu kavramları biliyorum çünkü ailemden 2 gencecik çınar Türkiye'deki trafik kültürsüzlüğü yüzünden toprak altında, birisi 6 yaşındaydı. Konu ses sistemi de değil, bu lalelere böyle imkanlar verdikçe aynı müziği mahalleye dinletirken bu sefer de koltuk altından Kırmızı Tuborg tutmaya başlıyor çünkü arabesk bir moda girmesine izin veriyorsun devlet olarak, vatandaş mani olmaya çalışsa ya ölüyor ya öldürüyor. Bu işleri böyle engellersin. Avrupa gibi olmak isteyenler için çözüm bu, üzgünüm. Kimse eğitim eğitim de demesin lütfen dünyada yok böyle bir anlayış, kime imkan versen zıvanadan çıkar. Herkes cennete gitmek istiyor kimse ölmek istemiyor. Trafik bir yaşam tarzı uygulama ya da oyun oynama yeri değil hepimiz hayatlarımızı birbirimize emanet ediyoruz. Objektif olmak lazım, bu cezaları sonuna kadar destekliyorum. Hayatımda sadece ama sadece 1 kere trafik cezası yedim onda da Adana'ya giderken otobanda bir Insignia ile yarışmaya başladık orada. Tamamen cehalet ve otobanın verdiği özgüven. Demek ki hak edene ceza var. Bu konu neden bu kadar uzadı anlamıyorum. Bazı siyasi oluşumlar da buranın gazını arkasına almaya çalışıyor buna oportunizm denir yakışık almıyor. 1- Güzel kardeşim bu multimedya denen alet aracın orijinalinde de orada ve yine görüşü engelliyor o bakış açısı ile. Corolla, clio, focus buna bir örnek olur mesela. Bir sürü örneği var bunun. Yasaksa onda da olmasın? Ben geri görüş kamerası ve navigasyonu için kullanıyorum. 2- APP plaka yasaklamak ile bu iş çözülmez. 2 ay içinde bunun da sahtesini basarlar. İstanbulda ikiz taksiler var, gidip önce onları çözsünler. Bu işi yaptıkları AI kameralar APP'yi okuyamıyor diye taktılar bu kadar. Haklılar mı? Bence evet. 3- Katılıyorum. Bak suç var ise ceza yazılır, yazılmalıdır da. Makaslayan, alkollü araç kullanan, eksoz sesi ile müzik sesi ile çevreyi rahatsız eden her kim varsa belini büksünler. Sahte plaka işi zaten başka bir konu. Güvenlik söz konusu. Ama benim taktığım multimedyanın seni öldüreceğini düşünmüyorum. Dikkat mi? Önce telefon... 2 Yorum bağlantısı
Koray Demir 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Arka cam konu dışı Buna mı takıldın? Tüm dünyada serbest. Gürültüyü aracın kendi sesi ile de yaparsın. Bu şeyler hobidir gençlerin enerjisini alır kötü yoldan uzaklaştırır. Suç işleyecek anlamına gelmez bu. Kaldı ki Türkmenistanda beyaz dışı araba yasak. Hadi buyur. Standartını getirmek ayrı konu hocam. Önce insanı eğitmek, bilinçlendirmek, ahlaki yönden evriltmek, belli bir seviyeye ulaştırmak gerekli ben sadece bunu söylüyorum. Daha faideli hobiler aşılanmalı. Gençleri bu şekilde kötü yoldan alıkoyamayız. Basit şeylere kanalize etme seviyeyi daha da düşürmekten öteye gitmez. Logical ve efficiency değil yani. Avrupa’da turist vizesi ile tatil dışında remote çalışmak kesinlikle yasak mesela. Uzaktan Türkiye’deki işinizi yaparken yani çalışırken yakalanırsanız kaçak göçmen muamelesi görüp vizeniz iptal edilir ve ilk uçakla deport edilirsiniz. Bunun için dijital göçebe vizesi çıkartmış adamlar. Kural koymanın amacını gördünüz mü? Ve tahmin edin bu yasağı en çok hangi ülkenin vatandaşları delmiş? En basitinden Almanyada iş sözleşmelerinde şöyle yazar cep telefonunuzu iş yerinizde doldurursanız bu bir "Stromdiebstahl" dır, yani kaçak elektrik kullanımı muamelesi görürsünüz ve işten çıkarılma sebebidir. Toplum hayatını düzenleyen asli ve temel normları by-pass etme gayesiyle her şeyin kolayını, üç kâğıdını bulmaya kalkışıldıkça daha ağır yasaklar konulmaya devam eder bence. Yani öyle tüm dünyada serbest bizde neden yasak serbest bırakalım gibi somut durumlar maalesef olamıyor. Konjonktüre göre değerlendiriliyor. Onbinlerce sahte sigortalılık, hülle ile emeklilik, sgk yı dolandırma, boşandığı halde maaş alabilmek için aynı evde yaşamaya devam etme vakıaları bunları belli bir refah seviyesine ulaşmış gelişmiş ülkelerde pek göremeyiz. Tesla için oem fabrikasyon ekipmana ceza yazılamaz diye biliyorum Togg da da donanım olarak var aynısı. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Espsi kapanabilen tüm arkadan itişli arabalara drift cezası yazsınlar bence. Sonuçta istese drift yapabilir. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts