İçeriğe Yönlendir

Ne yasak ne değil 😅

Murat Öngür

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Ön camda filim tehlikeli. Gece ışıklarda bozulma yaratıyor. Görüşü etkiliyor. 

Ön yan camda da tehlikeli. Anca renksiz olabilir ön yanda. 

Hala niye ısrar ediliyor anlamıyorum. nedir bu kadar? Şeker misiniz eridiniz?

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mehmet Göktürk yazdı:

Ön camda filim tehlikeli. Gece ışıklarda bozulma yaratıyor. Görüşü etkiliyor. 

Ön yan camda da tehlikeli. Anca renksiz olabilir ön yanda. 

Hala niye ısrar ediliyor anlamıyorum. nedir bu kadar? Şeker misiniz eridiniz?

Erimedik hocam da, cilt kanseri için birebir doğrudan güneş ışığına maruz kalmak. WHO'nun diye hatırlıyorum, araştırması vardı bununla ilgili. 

Tabi bir de sorusu var bunun; bana yasaksa onlar neden kullanıyor? Makam araçlarına bakabiliriz mesela.

Aklıma başka bir soru daha geliyor. Belli ki amaç belirli bir bütçeyi trafik cezaları marifetiyle toplamak, yoksa A marka arabanın orjinalinde bulunan aksesuar B arabasında nasıl yasak olabilir? Belirledikleri meblağ ne ise söyleseler de toplanıp ödesek, yakamızdan düşseler...

Fluence araçlarda kullanılan multimedya sistemlerine bakarsanız sizin sattığınız audi ile aynı, ceza yazıyorlardı, şimdilik durduruldu ama yine yazacaklar. Görüşü engelliyorsa audide neden var? Toggda neden var? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

1- Cilt kanseri ultraviyoleden geçiyor. camdan ultraviyole pek geçmez. Ultraviyole sıcak ışık değil. Alakası yok Kaldı ki uzun kollu giy o zaman sokakta da yürüme.

2- Makam araçlarının da kullanmaması gerek. Kaldı ki makam aracı nedir? Çok siyası kişiler uzaktan keskin nişancı görmesin diye kullanabilir.

3- Devletin yönetiminde ehil kişiler olmazsa böyle 4. murat gibi kanun çıkarırlar sonra geri vites ile düzeltmeye çalışırlar.

4- Evet. Şimdiki VW de de koymuştum kameralı carplay. Çıkarmak zorunda kaldım. Bir mantığı yok. Adam isterse oraya ayıcık koyar.

Keyfinin kayhyası mı bu devlet Kaza yaparsa öder. Bunlar liability işidir. Adamlar da ikiz taksileri çözememiş.. Bi ne konuşuyoruz. Park yasaklarını çözememişler. Yol magandalarını çözememişler. Telefonla konuşanları çözememişler. Yok filim izleyecekmiş de cek cek.  Adam uyursa ne yapacaksın? Uyumak yasak mı diyeceksin? Bunlar "liability" konusu ile çözülür. 

Ülkemizdeki keyfe keder düşünülmeden kararname vb çıkarılmasına güzel bir örnek oldu bu. Madem doğru karar aldınız neden geri adım attınız? Demek ki karar yanlış. Neden düşünmediniz. Bu belli değil miydi? Sadakat ile liyakatı karıştıran yöneticiler oldukça amirleri "yasaklayın" dediğinde "olmaz öyle" diyemeyen memurlar orta kademe yöneticiler olmadığı sürecek bakanlıklar başarılı uygulamalar bence yapamaz. İşi bilenlerin reddetmesi lazım. Dürtüsel karar alınamaz. 

Cam filmi yasaklanmalıdır. Ön ve ön yanlarda. 

Ses düzeni ve multimedya serbest olmalıdır. 

Bunları açanlar rahatsızlık verenler yolda telefonla gezinenler elinde tabak gibi telefon tutanlar  sağa sola kayanlar ciddi ceza almalıdır.  Hepsi bu. 

Bir karar alacaklarsa rusyadaki gibi trafik kameralarını zorunlu tutsunlar ön ve arkaya. özellikle kasko firmaları. Görüntü yoksa para da yok. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Cam filmi konusunda ön cam için ışığı kesecekse özellikle ışığa sürekli maruz kalan şehirler için olmalı, yan camlarda ise koyu olmamak şartı ile yine ışığı kesme amaçlı kullanılabilmeli. Örneğin Gürstanda ön camlarda açık tona ve arka camlarda koyu tonlara izin veriliyordu. Bunun dışındaki uygulamalarda ceza kesiliyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Osman Ünal
  • Yeni Oluştur...