İçeriğe Yönlendir

dünya küçüktür


Çağlar Bayur

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Artık farklı marka amblemleri ile aslında aynı arabalar satılıyor, toyota aldığını sanan aslında fransız, alifistim acaipim, italyan aygırı aldım diyen de jeep almış olabiliyor, veya tam tersi yuımurta mı tavuktan tavuk mangalda basıl yap... başka konu.

 

Yutbrların aldığıu para kadar arabaları övmesi veya gömmesi beni pek etkilemediği için videoları bırakıp bayileri biraz gezeyim dedim. Dikkatimi çeken şu oldu: Artık teknoloci her markada aynı. Hunday Inster de bile bir volvo v60 teknolocisi var, biri 1.5 milyon diğeri 6.7 milyon Tl. Ancak iç yaşam alanı, koltukların konfigürasyon becerisi ön plana çıkmış. Artık virajda çok fena kayar gider, frene basarsın durmaz, gazı köklersin gitmez denen bir imalat kalmadı. Ancak iç koltuk tavan torpido bagaj kullanımındaki çözümler çok farklı seviyede.

 

Röno 5: inceleme yapamadım zira sürücü koltuğu doğru pozisyonda ayarlı iken arkaya ayağım sığmadı ki oturup bakabileyim. 

Volvöxc90: Kuga dan biraz hallice, gerçi araba 7 koltuklu ancak iç hacim ve kullanışlılık ta bir evrim yok

Yeni Clio: arka oturan kapı tutacağını bırakmadan kapıyı kapatmaya kalkarsa kapatamıyor, zira dirsek kapı ile karoser arasında kalıyor. 

Hyundai İnster: Koreli başarmış. piyasanın en ufak arabası içine en geniş kullanuım alanını sığdırmayı başarmış. hatta içi komple çift kişilik yatağa bile dönüşebiliyor, yasak olmasa, tavana da bir çadır tak dağ bayır gez, pili de 48 kw. 

Duster: o rakama alınacak bir şey değil içine bile binmedim

Austral: İçi çok ferah, ön kapı döüşemesinde megane daki hoparlör plastiği uzatma hilesine başvurması komik olmuş

Kuga: arka pandizod çözümü harika, arka koltukta bacak bacak üstüne atıp oturabiliyorsun iç hacmi çok iyi kullanmış, ses azaltan ön camı iyi bir fikir. 

alfa junior: opsiyon koltuğu çok pahalı ama marka fanatizmi varsa alınıri yoksa jeep daha kullanışlı

panda: çok yazık etmiş, arka koltukta baldırlar yukarıda kalıyor, fiat 600 deki iç koltuk başarısı yok

 

Artık seçim yaparken mutlaka gidin binin kullanın, arkaya da oturun, markaların tekniği bir yana, kullanışlı olması bir yana. aynı alt yapıyı veya çok yakın teknolocileri daha ucuza veya daha pahalıya satabiliyorlar biraz araştırmacı olunmalı. 2.4 etiketli araba ile 2.1 etiketli olan teknik olarak  aynı olabiliyor, tasarım hariç.

 

foto romanlar için ekler:

rc0ltd2.jpg

 

bunlar aslında aynı mamülller

 

oxv7xrg.jpg

 

 

glpsq1w.jpg

 

1,600 den ithal edilen 2,400 e 1.800 den gelen 6.700 e nasıl çıkar isimli çalışma

 

5oq45nh.jpg

 

pq37hr4.jpg

Kuga konforu

 

2jrkv0b.jpg

olgunluk 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bundan 10-15 yıl önce bir yazı okumuştum. Artık herkes araba yapmayı öğreniyor, gelecekte asıl mesele kullanışlılık ve tasarım olacak diyordu. Markaya çok takılmamak gerekiyor gerçekten. Ayrıca artık gerçekten insanlar işine yarayan arabayı almaya başladı artık. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)

Ek olarak 1.elden bilgi vereyim toyota proace serviste obd den bağlanarak bütün arızaları göremiyorlar çünkü o bir pejo. Fiat ve opel tarafındaki durumu bilmiyorum.

Mahmut Yıldız yazdı:

Bundan 10-15 yıl önce bir yazı okumuştum. Artık herkes araba yapmayı öğreniyor, gelecekte asıl mesele kullanışlılık ve tasarım olacak diyordu. Markaya çok takılmamak gerekiyor gerçekten. Ayrıca artık gerçekten insanlar işine yarayan arabayı almaya başladı artık. 

Arsç tasarımı açısından şase, kaporta motor vs bilgisayara tasarım yaptırılabiliyor ama fonksiyonellik, estetik ve ergonomi insan olmadan olmuyor, şimdilik. 

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...