İçeriğe Yönlendir

2006 Connect Titreme Sorunu

Görkem Karakaş

Recommended Posts

Görkem Karakaş

Selamlar öncelikle hayırlı bayramlar.

Arkadaşım 4 ay önce bi 1.8 tdci 90lık connect aldı. Uzun yıllar aynı sahibi tarafından kullanılmış 140 binde tahmin ediyorum 3. Sahibi falan.

Arabanın kondisyonu oldukça iyi yıpranmamış yük vs görmemiş anadoluda aile arabası olarak kullanılmış bi araba. 

Gelelim sorunumuza.

Arabada hemen hemen 100 km kullandıktan sonra vibrasyon başlıyor kasayı ve iç kabini sallayacak şekilde. Bu sorun öncesinde yapmıyor ısınma ve soğuma ile alakası yok çünkü şu şekilde senaryolar gerçekleşti 

Arabaya bin 80 km yol git stop et 1 saat sonra çalıştır 20-30 km sonra titremeye başlar.

Arabaya bin kesintisiz 100 km yol yap titreme başlar. Şehir içi kullanımında bi şey yok. Rölantide bi şey yok. Yüksek hızda boşa alınca bi şey yok.

İşte tam bu yüzden benim aklıma volan geliyor. Araba 140 binde ben ilk aldığında kullanmıştım çok yumuşak bi debriyajı vardı. Baskı balata değişmiş olabilir açıkçası hakim değilim.

Arabaya şuanlık hiç baktırmadık sorulan ustalar aks demiş.

Görüşlerinizden sonra bayram arkası baktıracağız. Yeni bebek sahibi fuzuli para harcamadan çözmek istiyoruz. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Görkem Karakaş yazdı:

Yüksek hızda boşa alınca bi şey yok.

yolda giderken gaza basında titryior bırakınca titremiyor ise aks kafası. kauçuk gres vs basılmış olabilir, biraz idare der yolda sürdükçe etkisini yitirir titreme başlayabilir, lifte alınca teşhisi basit

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

Titrediği anda boşa atın titreme devam ediyor mu gözlemleyin. Aks arızalı mı anlaşılır.

Lastikler bozuk olabilir,jantlar eğri olabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...