İçeriğe Yönlendir

Bosch Aerotwin AR813S Silecek Sorunu

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Selam arkadaşlar. 

19 ocak 2026 da Qashqai için Bosch Aerotwin AR813S silecek takımı aldım. 

Bayram süresince deneme fırsatım oldu.

İlk çalışmada normal, ancak sürekli çalışmaya gecince sertleşiyor mu, yada ısınıyor mu ne oluyorsa gıcırdamaya başlıyor. Çalışmaya devam ettiği sürece gıcırdamaya devam ediyor. 

4443211 bosch hattını aradım. Sileceğin garantisi olmaz diyor.

Ey silecek uzmanları, buna yapacak bir şey var mı? Bir çözüm var mı?

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Abi çöpe at swf al, ya da ön cam ısıtıcıyı arada aç, mavi cam suyu silecekleri çabuk bozuyor onu farkettim bir de.Bir parça ince zımpara yırtıp tek seferde silecek ağzını zımparala, camı kille temizle gibi seçenekleri uygula.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Koskoca firmanın ürününe böyle sahip çıkması üzücü...

Camın temiz olduğunu varsayarsak acaba çok mu kuru kalıyor? Sürtünme arttığında olan gıcırdama ise fasılayı düşürmek işe yarayabilir. 

Lastikler sert ise (ürün beklemiş olabilir belki) silikon sprey sıkmak veya vazelin sürüp akşamdan bekletip sabah fazlasını almak bir süre rahat ettirebilir. 

En son senaryo bilindik markaların yedek lastiklerinden edinip lastiği değişmek

Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

cama demir tozu uygulaması sonrasında kil uygulaması işe yarar bi çözüm olabilir daha önce silecek değişiminden önce yapmıştım.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Aynı zamanda Clio ya Würth, Taigo ya Bosch Aeroeco aldım. Taigo daki Bosch silecekleri çok daha az kullanmama rağmen atlama ve ses yapmaya başladı. Bundan sonra önceliğim SWF Valeo ve Wurth olacak.

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

bosch marka silecekleri gereksiz buluyorum orjinal fabrika çıkışlılar 3 yıl gidiyor ama sonradan alınanlar hele ki ayaz gördü mü birde karlı ya da buzlu camda çalıştıysa çöp oluyor

firmada haklı nasıl garanti verecek kauçuk parçaya ilk hata da çöp oluyor

o nedenle 6 ayda bir inwells almak en sağıklısı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

300 liraya başka markası varken 1100 liraya Bosch aldım 

Bunun karşılığı ilk çalışmada gıcırdayan silecekler olmamalı. 
300 liralık mala 1100 lira etiket vuranın malı ya gıcırdamamalı. Yada çözümünü bulmalı. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Eski orijnial sileceklerim ses yapmıyordu. 

Camım temiz. 

Silecek çalışmaya başlayınca başlarda ses yapmıyor. Bir süre sonra gıcırdamaya başlıyor. 

Silecek sepetinden almıştım. Bizim yapacak bir şeyimiz yok dedi. 443211 i bosch'u ara dedi.. 

Aradım. 

15 gün içinde sorun bildirmeliydin, silecek sarf malzemedir. yapacak bir şey yok dedi. 

Dedim ki, bir silmede ses yapmıyor ki, 3-5 dakika çalışınca gıcırdamaya başlıyor. Nasıl test edecektim. 

Üzgünüm bile demedi, yapacak bir şey yok dedi. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Bozmuşsun...

Şaka bir yana, bende gy silecekleri attım. Yeni takılanlar valeo, beğenmedim. Servis orjinalini sordum benim parçacıya, yokmuş. Nedir bu silecekten çektiğimiz arkadaş...

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi

Benimde uzun süreli hafif yağmurlu havalarda bosch Aerotwin sileceklerim ses yapıyordu, çareyi slikonlu cam suyunda bulmuştum, arada bir cam suyunu fıskırtıyordum. En son bayramda ses yapmadı zamanla alıştımı bir katmamı oluşyor bilemedim.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Murat Sahın yazdı:

gy silecekleri attım.

Sevmedin mi?

Ben kullanıyorum sorunsuz, uzun yolda da kullandım ses yok, silmede de sorun yok

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Mehmet Ozyurek yazdı:

300 liraya başka markası varken 1100 liraya Bosch aldım 

Bunun karşılığı ilk çalışmada gıcırdayan silecekler olmamalı. 
300 liralık mala 1100 lira etiket vuranın malı ya gıcırdamamalı. Yada çözümünü bulmalı. 

rafta ne kadar  bekledi bu ürün oda diğer parametre

Yorum bağlantısı
Berke Kaya

Aynı marka sileceği alacakken, bir yaz bir kış sezonunundan sonra çöp olacağını düşünerek maxtel almıştım, 1/3 fiyatına. Demekki ucuz al sık değiş yöntemini kullanmak gerek

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

En iyi silecek en ucuz muz silecektir. Bu zamana kadar marketlere gelenlerden aldım sıfır sorun

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Silbak tavsiye ederim. Ses yapıyordu. Ters çevirdim lastikleri ses gitti. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Silecekler dursun , lastiklerini değiştirin. 

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Bosch servisten almıştım.  4 ay sonra İz bıraktığını belirttim garantiden değişmişlerdi. Bosch mu değiştirdi servis kendisi mi inisiyatif aldı onu bilemiyorum.   

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Erhan Doruk yazdı:

Silecekler dursun , lastiklerini değiştirin. 

Orijinalleri duruyor. 
Onlara lastik araştıracağım 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Üstü rüzgarlık olanlarla tümleşikse lastik ne yazikki olmuyor.

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Emmi cami bulasik detarjaniyla yika ustune bi tur kolonya ile silebilirsin alkolle. Cam yuzeyini atliyoruz silecek konusunda yağ ve kir katmani.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hakan Adalıoğlu

Merhaba, ben bu konuda her kışa girişte yeni bir takım silecek (Ortalama uygun fiyatlılardan) alıyorum. Bir sözün kullanıp, her sene kışın yeniliyorum. Pahalı alıp kazıklanmaktansa (istediğiniz kadar pahalı veya iyisini alın, bir sezon güneş, sıcak soğuk gördümü özelliğini kaybediyor silecekler) uygun fiyatlı alıp, her sene sıfırlıyorum.

Mesela en son inwells marka (iki ön, bir arka kompte set) kışa girerken aldım. Halen daha sıfır sıkıntı, sıfır ses.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

emmi bi daha ki gelişte hatırlat kendi yaptığım cam suyundan getireyim ölü sileceği diriltir rengi de koyu kırmızı yaptım bu sefer bi dahaki sefere sarı lacivert yapacağım

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

iki yıl oldu bosch sileceği bırakalı hiç forum takip etmion

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Metin Akbal yazdı:

Üstü rüzgarlık olanlarla tümleşikse lastik ne yazikki olmuyor.

Muz tipi sileceği diyorsanız değişiyor onlar da.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Metin Akbal
  • Yeni Oluştur...