Çözüm Emre Şimşek Perşembe 14:47 Çözüm Paylaş Perşembe 14:47 Merhabalar, 2 hafta önce yerli ve milli arabamız Togg T10x sahibi olduk çok şükür. Aracı alana kadar forum özelinde çok bir araştırma yapmadım ama şimdi farkındalık oluşunca bakıyorum ki araç hakkında çok fazla bir konu yok. O nedenle bu başlıkta ilk mesajı sürekli güncelleyerek araca dair kullanıcı tecrübelerimi, fark ettiğim hataları ve mümkünse çözümlerini paylaşacağım. Aracı nasıl aldığımı tekrar anlatmayacağım çünkü arabam konusunda zaten bunları uzun uzun anlattım. Mart ayı kampanyası bitmek üzere, Mart ayında tescil olan araçlara Trugo istasyonlarında geçerli 6 ay 1500kW elektrik ve 2 yıl/40.000 km’den hangisi önce gelirse ilk bakımı hediye edildi. Bu tür kampanyaları ara ara yapıyor sanırım. Araç alacaklar mutlaka takip etsin derim. Aracı 13 Mart’ta Antalya’dan teslim aldım. Siparişim 1 haftada geldi. Bu kadar hızlı olmasının bir sebebi de Antalya’daki teslimat merkezinin araç tesliminde önceliği çevre illerden alanlara vermesiydi. Daha önce hiç sıfır araç teslim almamıştım. Teslimatta erken gitseniz bile saatinizi bekliyorsunuz çünkü acayip bir yoğunluk vardı. Aracı orada yıkayıp, kayıt işlemlerinizi yapıp, aracı kabaca anlatıp teslim ediyorlar. Ben zaten biraz video izleyip gittiğim için muhtemelen oradaki çalışandan daha fazla bilgiye sahip olarak dinledim. Yine de bana öğrettiği bir iki şey oldu. Şarjını %94 dolu teslim ettiler. Hava sıcaktı klima falan açtık, yolda da hiç sakınmadan bastık. Tüm ışıklarda 0-100 denemesi yaptık, hayatımda hiç delmediğim kadar hız sınırını deldim. Aracı tabiri caizse acımadan kullanarak Fethiye’ye girdiğimde şarjımız %50 idi. Deneme amaçlı bir Trugo istasyonunda şarj ettim ve 50’den 80’e çıkardım. 4 araçlık istasyon boştu ve şarj hızının 90-100kW saat civarında olduğunu not ettim. Dalaman’a eve vardığımda ortalama tüketimim 100 km’de 21 küsur kW’da görünüyordu. Daha sonra 1 hafta kadar şehir içinde kullandım. Bayram biter bitmez de mat PPF kaplama ve cam filmi için Fethiye’de bıraktım. 5 günün sonunda yârın inşallah tekrar teslim alacağım. Togg bütün kullanıcılarına bayram boyunca geçerli olan 90kW şarj hediyesi verdi. Ve bunu sık yapıyormuş. Kullandığım bir hafta içerisinde aracı bir defa Köyceğiz’de Trugo’da şarj ettim. O istasyonda 115-120 kW saat değerlerini not ettim. Sanırım batarya boşken daha da hızlı oluyor. Bir hafta boyunca fazla gazlamamaya çalışarak arabayı şehir içinde normal kullandım. Aracı Fethiye’ye teslim ettiğimde ortalamam 19 kW’ya kadar düşmüştü. Bölgenin sıcak olduğunu da düşünürsek bir Ali kadar az yaktıramasam da bu değeri 17’nin altına almaya çalışacağım. Zaten işe git gel genellikle 17.3 yapıyorum. Bakalım 17’nin altına inecek mi..? 27.03.2026 Multimedya Alıntı multimedya ekran ile ilgili bir hata ancak benim konforumu etkileyebilir. Web tabanlı uygulama yüklediğimde, mesela YouTube Music, o uygulamanın stabil calismadigini fark ettim ve hemen geri sildim. Medya oynatıcıda ise şöyle bir problem var: Bluetooth ile bağlanıp müzik dinlerken arabayı Stop edip markete gittim, geri döndüğümde bağlantı yine kuruluyor fakat bir türlü müzik araçtan çalmıyor sadece telefondan devam ediyor. durup arabayı kilitleyip tekrar açınca düzeliyor, bunun haricinde ne yaptıysam müziği araçtan alamadım. O yüzden bunun yerine fizy uygulamasına geçmeye karar verdim onu test ediyorum. İlk günü gayet stabildi. Ekranların geç açılmasıyla ilgili youtube'da bir video var. Hem Tesla'sı hem TOGG'ları olan bir adam diyor ki TOGG aracı kilitlediğiniz zaman tamamen uyku moduna geçiyor. Tesla ise hazırda bekliyor. Bu nedenle Tesla durduğu yerde günde bir miktar şarjdan yiyor. TOGG'da ise böyle bir eksilme yok. Bu bir tercih meselesi olmalı. Biz kullanıcılar da bunu ayarlayıp sürekli hazır olmasını ya da uyumasını ayarlayabilelim. 9 Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz Perşembe 14:58 Paylaş Perşembe 14:58 14-15 yaksa tadından yenmeyecek Ayrıca şu sıralar yine çok sık önüme düşüyor, daha ekran jelatini sökülmemiş 2 haftalık arabalarda açılmayan ekran sorunu, servise davetler falan havada uçuşuyor 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek Perşembe 15:36 Yazar Paylaş Perşembe 15:36 Mehmet Muhip Yılmaz yazdı: 14-15 yaksa tadından yenmeyecek Ayrıca şu sıralar yine çok sık önüme düşüyor, daha ekran jelatini sökülmemiş 2 haftalık arabalarda açılmayan ekran sorunu, servise davetler falan havada uçuşuyor İnternette TOGG ile ilgili çok fazla bu tarz video var fakat diğer markalarda da benzer sorunlar yok değil. Ben şunu gördüm: aracın temel işlevleri normal olduğu sürece hiçbir problem yok benim açımdan. multimedya ekran ile ilgili bir hata ancak benim konforumu etkileyebilir. Web tabanlı uygulama yüklediğimde, mesela YouTube Music, o uygulamanın stabil calismadigini fark ettim ve hemen geri sildim. Medya oynatıcıda ise şöyle bir problem var: Bluetooth ile bağlanıp müzik dinlerken arabayı Stop edip markete gittim, geri döndüğümde bağlantı yine kuruluyor fakat bir türlü müzik araçtan çalmıyor sadece telefondan devam ediyor. durup arabayı kilitleyip tekrar açınca düzeliyor, bunun haricinde ne yaptıysam müziği araçtan alamadım. O yüzden bunun yerine fizy uygulamasına geçmeye karar verdim onu test edeceğim. nasılsa TOGG kullanıcılarına ücretsiz 3 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 19 saat önce Paylaş 19 saat önce TOGG satış sonrası hizmet ile ilgili şöyle tecrübeler duydum, Ankara'da 2 tane servis varmış 1 tanesi yeni açılmış (Eskişehir yoluna). Bakım için giden aracı 1 hafta sonra teslim edebiliriz demişler yoğunluk olduğu için. Bir başka olay da kaza yapan bir araç serviste 4 ay yatmış anahtar değmeden. Satış sonrası hizmet bence çok zayıf ve satıştan önce en kısa sürede geliştirilmesi gerekiyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 saat önce Paylaş 19 saat önce TOGG servisleri değişken. bence sebebi bazı "torpilli tanıdık" kişiler servis işine bilinçsizce yetki alıp girmiş. Aç gözlü oldukları ve adam gibi usta vb altyapı kurmadan kar maksimizasyonu planladıkları için onlar başarısız. Onların açtığı servisler yetersiz. Bazı servisler oldukça iyi. Liyakat (işi hakedene verme) olduğu takdirde servisler iyi çalışır diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 17 saat önce Yazar Paylaş 17 saat önce Servis tecrübem olmadı ama işyerimden togg alanların servisle ilgili hiç bir şikayeti olmadı. Hatta içlerinden bir tanesi esp arızası yaşadı tak diye çekici ile götürdüler Bodrum’da 1 hafta içinde düzelttiler. İkame araç verdiler mi bilmiyorum. O çok memnundu. Servislerin yoğun olduğunu biliyorum. İllaki yaygınlaşacak. Araç epey satıldı, satılmaya da devam ediyor. En çok satılan elektrikli araçlar arasında ilk sırada. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 saat önce Paylaş 17 saat önce servis (ssh) kavramı röno 12 zamanında kalırsa, sancılar başlar normaldir. bakım gerektirmeyen mobilite cihazının servisi de alışılan düzende olamaz zaten. bakalım ilk hangi firma uyanacak Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 17 saat önce Paylaş 17 saat önce dolubatarya şu an togg almayın diyor batarya değişikliği yapılacakmış farasis yüzünden yeni batarya setini beklemek lazım Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 9 saat önce Yazar Paylaş 9 saat önce Farasis ne? Şimdikilerde ne problem var ki? Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Emre Şimşek yazdı: Farasis ne? Şimdikilerde ne problem var ki? Pilleri üreten firma olmasi lazim Yorum bağlantısı
Recommended Posts