Ali Darbaz Perşembe 18:41 Yazar Paylaş Perşembe 18:41 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ne kadar uzun kullanırsan o kadar kârdasın. Sık araba yenilemek zarar 2010 model corolla ort 800.000 yeni corolla 2,2 milyon yenilemek için fark 1,4 milyon 2021 corolla 1,3 milyon yenilemek için fark 900.000 lira sana 5 senede bir yenilersen 16 senede 2,7 milyon cebinden çıkar 16 senede yenilersen cebinden 1,4 milyon çıkar ama bu toyota için geçerli. Astra için kıs süreli yenilemek daha zararlı Bunu alıp 15 sene sürmek mümkünmü. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Perşembe 18:42 Paylaş Perşembe 18:42 yok 10 sene sonra gelip elinden alıp gidiyorlarmış 5 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Perşembe 18:45 Paylaş Perşembe 18:45 Çağlar Bayur yazdı: bazı yıllar kırılma zamanlarıdır, 99 fenadır mesela, mart 99 da, sıfır focus yerine 2. el focus alsa birisi , aradaki 2 milyarını ford hisse alsa şimdi 64 milyon tl si varmış cebinde. mercedesten pahalı mı o modeller? üfff şarap gibi @Ali Darbaz ne desem bilemedim. 15 sene içinde dünya savaşı çıkar da füze isabet ederse pek mümkün değil gibi. Etmezse sürersin 30 sene 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Perşembe 18:55 Paylaş Perşembe 18:55 Ali Darbaz yazdı: Bunu alıp 15 sene sürmek mümkünmü. Çarpmazsan evet 15 düşük rakam. 2006 albea deva ediyoruz. 95 land rover yürüyor. 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran Perşembe 19:04 Paylaş Perşembe 19:04 Çağlar Bayur yazdı: ilanlarda podye işlemsiz diye yazılan cümleden sonraki ifade Aslında podye dedikleri zımbırtı egeada yok sanırım? O kadar hayati bir parça mı? Konu açılmışken sorayım uzmanına. Bagaj havuzu gibi sanki. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek Perşembe 19:17 Paylaş Perşembe 19:17 Mantıklı olan bence sıfır değil ama sıfır ayarında bir yaşında bir araç alıp 10 yaşına gelmeden yenilemek. Çünkü ilk yıl yüzde 10 değer kesin kaybediyor. 10 yaşına gelen aracın mutlaka yürüyeninde bir bakım oluyor. Triger vs gibi bakımlarının ise ikinci turuna gelinmiş oluyor. Ya birinci 5 yıl dolmadan, ya da artık ikinci 5 yıl dolmadan satmak mantıklı. Bundan sonrası sürpriz masraflar ile devam edebilir çünkü. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Perşembe 20:05 Paylaş Perşembe 20:05 İlkay Başaran yazdı: podye dedikleri zımbırtı egeada yok sanırım? amortisörü havada bağlayabilirsen olmaz... yani her arabada var lem 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Perşembe 20:16 Paylaş Perşembe 20:16 Çağlar Bayur yazdı: amortisörü havada bağlayabilirsen olmaz... yani her arabada var lem Yarın bi kaputu açıp bakayım Yorum bağlantısı
Servet Aydın Perşembe 20:22 Paylaş Perşembe 20:22 Koray Demir yazdı: Sıfır alıp 5 yıl/90 bin km dolunca yenilemek derim. Ağır bakımı gelince yolcu etmek daha karlıdır. Benim eski ortak sıfır alır psikolojik 100k olunca satar sıfır alır. Aşağı yukarı 6-7 yıl. Sanayi yüzü görmez hiçbir aracı 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Perşembe 20:37 Yazar Paylaş Perşembe 20:37 Şimdi Cruze 16 yaşına bastı. En ağır arızası Yağ soğutucusu değişimi oldu. Akabinde geçen hafta Triger değişimi yapıldı. İlk aındığında Termostat değişti. Bunları yaptırmak bana çok maliyeti olmadı. Ağır bakımdan kasıt nedir. Motor rektifiye olarakmı düşünelim. Bizim Cruze MPI motor sıradan enjektöler var. Bunlar bile 16 yaşında. Cruza baktıkca hala gideri olduğunu görüyorum. 2023 model Egea easy sedan arabadan farkı üstünde bluethoot olmamasıydı. Araba tepeden tırnağa orjinal. Yakında C3'de @Sinan Akgöl bana muzik sistemini bulursa onuda orjinale çevirecem. Stok arabanın ne beyni yanıyor, nede elektrik tesisatı bozuluyor. Alternatör Diyottu değişiminden öteye gitmedik. Facebookta lpgli Cruzların valfleri eriyor yada beyni bozuluyor. Demekki LPG , Sonradan elektronik montajı , bunlar hep ömür öğüten eklemeler. Cruze üstelik köylü araba. İçine her bindiğimde Sivas kokusu alıyorum. Taşradan aylarca yol almış. Sivasın T12 Torosu gibi olmuş. Babam daha 3 sene kullanacak gibi duruyor. Az önce CHR için bir bütçe planlaması yaptım. satın almak için 3,7 yıl çalışmam lazım. Citroeni 4 sene binsem , CHR için bütçe yaratmak yerine eşim bir tane 2011 model Mini cooper One 1.4 n12 motor araba alsam çok daha az süre çıkıyor. Kızım ve Karım tamirini bildiğim bir N12 motorlu arabaya geçse nasıl olurdu diye düşünüyorum. Sİvas'a gitsem ecuk dere kenarında havamı alsam bu konuyu tavuk çiftliğine bile bağlarım heralde 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Perşembe 20:41 Paylaş Perşembe 20:41 Halk arasında kaşıntı adı veriliyor 1 3 Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger Perşembe 20:48 Paylaş Perşembe 20:48 Şahsi fikrim 3-5 senede bir yenilemek daha iyi. Hersey den onemlisi finansal hesabindan ziyade dunyaya bir kere geliyoruz, imkan varsa yenilikleri tatmak gerekir diye dusunuyorum. Ben bu dusunceyle imkanlar dahilinde neredeyse her sene degistirmeye calisiyorum. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora Perşembe 20:50 Paylaş Perşembe 20:50 Emre Şimşek yazdı: Mantıklı olan bence sıfır değil ama sıfır ayarında bir yaşında bir araç alıp 10 yaşına gelmeden yenilemek. Çünkü ilk yıl yüzde 10 değer kesin kaybediyor. 10 yaşına gelen aracın mutlaka yürüyeninde bir bakım oluyor. Triger vs gibi bakımlarının ise ikinci turuna gelinmiş oluyor. Ya birinci 5 yıl dolmadan, ya da artık ikinci 5 yıl dolmadan satmak mantıklı. Bundan sonrası sürpriz masraflar ile devam edebilir çünkü. Sıfırla ikinci el arasında çok az fark oluyor bazen, liste fiyatına bakıp hemen hemen aynı paraya ikinci el alan vatandaş var. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal Dün saat 04:12 Paylaş Dün saat 04:12 Emre Şimşek yazdı: Mantıklı olan bence sıfır değil ama sıfır ayarında bir yaşında bir araç alıp 10 yaşına gelmeden yenilemek. Mantıksal olarak doğru ama gerçek hayata dönünce şu cümleyi kurabilirim "ikincieline param yetmedi, sıfır aldım" 0 km olanı ile 2025 ikinciel olanı arasında 50000 TL hatta daha az fark olması, üstüne de 0 km olanda faizsiz krediler eklenince çok anlamı kalmıyor. 2 Yorum bağlantısı
Harun Özden Dün saat 05:12 Paylaş Dün saat 05:12 Garantisi yeni bitmiş veya bitmek üzere olan 3-4 yaşındaki aracı alıp 4-5 sene binmek bence daha mantıklı. Garanti için yetkili servise ve yüksek bakım fiyatlarına mecbur kalmamak, düşük mtv ödemek ve üretim hatası bulunan araçların elenmesi açısından bana mantıklı geliyor. 1 Yorum bağlantısı
Rifat Şeker Dün saat 05:56 Paylaş Dün saat 05:56 araba finansal bir yatırım aracı değil tüketim kalemdir. İhtiyacınıza göre sizi bir yerden bir yere taşıması sorun çıkartmaması yeterli bir aracı alıp parayı ise emtia , hisse ve diğer yatırım araçlarında uzun vadede enflasyon üstü getiri beklemek bana göre daha doğru bir yaklaşım. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara Dün saat 07:04 Paylaş Dün saat 07:04 Arabayı sürekli güncel tutmak için para mı biriktirilir😊 ev varsa araba varsa yazlık alınır, araba da 10 yaşına gelince değiştirilir. İmkan varsa tabiki hepsi aynı anda da yapılabilir. Benim için esas olan araba sorun çıkarmıyorsa devam diğer türlü yeni de olsa eskide olsa vedalaşmak lazım. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 07:13 Yazar Paylaş Dün saat 07:13 Mustafa Resül Kara yazdı: Arabayı sürekli güncel tutmak için para mı biriktirilir😊 ev varsa araba varsa yazlık alınır, araba da 10 yaşına gelince değiştirilir. İmkan varsa tabiki hepsi aynı anda da yapılabilir. Benim için esas olan araba sorun çıkarmıyorsa devam diğer türlü yeni de olsa eskide olsa vedalaşmak lazım. Allaha şükür evimizi aldık geriye sadece oturaklı bir araba yıllarca binebileceğimiz bir şey almak kaldı Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf Dün saat 07:17 Paylaş Dün saat 07:17 Ali Darbaz yazdı: yıllarca binebileceğimiz Mümkünse 1.6'dan yukarı Japon. Yorum bağlantısı
Onur Demir Dün saat 07:18 Paylaş Dün saat 07:18 Ben sana bendeki süreci anlatayım. hep şirket aracım olduğu için araç ihtiyacım olmadı açıkçası ev falan derken de param da olmadı. Ancak kenarda mal olsun bir şey olsun diyerek sıfır parayla 30bin kredi çekerek tamamıyla 2004 model 206 otm aldım 2019 kasımda. 160 a sattım 2022 eylülde ve üzerine 140 koyarak 300bine 2014 500L aldım. 6 ay kullanıp 400bine sattım. aynı gün 200bin kredi çekerek 2023 şubatta 600'e 2020 icon clio aldım. onu da 2025 martta 1m satıp krediyi erken kapattım ve elimde 900bin kaldı. kenarda 100bin vardı, 200bin de kredi çektim 1200e 2022 model ec4 aldım geçen sene temmuzda. aracın değeri şuan 1.4m. 150'i kredi ödüyorum hala. üzerine 100-150 koyabildiğim an satar 2024'ünü alırım derim ancak ailecek artık ek borca girmemeye karar verdik bir süre Ali Darbaz yazdı: yıllarca binebileceğimiz bir şey almak kaldı bunu geç, bizim gibi adamlar bunu zor yapar gibi geliyor. (gerçi sen bayadır C3'e biniyorsun) garanti süresindeki bir elektrikli araç alabilirsin yapabiliyorsan. zaten şirket aracın oluyor senin de. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın Dün saat 07:30 Paylaş Dün saat 07:30 Ali şöyle düşün, bindiğin hem c3 hem cruze 10 yaş üzeri. İkisini de ikinci el aldın. Cruze için geçmişi de muamma diye biliyorum. C3'ü forumdan almıştın, ona yorum yapamayacağım, bu sebeple cruze üzerinden ilerleyelim; Bu cruze sıfırdan beri sende/sizde olsa aracın durumu mevcuttan iyi olur muydu? Cevap evet ise ikinci soruya geçelim; Cruze için şu an çöp diyebilir miyiz? Cevap hayır ise bu durumda sıfır aldığımız araç 10 yılda çöp olmuyor demektir. Masraflarına bakmak gerekir ama burası çok değişken, yani gidip hibrit corolla almak ve 10 yılda bunun arızasına harcanabilecek para ile 1.2 puretech bir citroen alındığı durumda bunun arızasına harcanacak para çok farklı noktalara gelir. Sıfır bir araç alacak olsam teknoloji güvenilir bir araç alıp yıllarca binerdim. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Dün saat 07:53 Yazar Paylaş Dün saat 07:53 Çağrı Alaf yazdı: Mümkünse 1.6'dan yukarı Japon. Chr çok şekil ve küçük. Tam benim gibi bir istanbul beyfendisi bir centilmene göre. Şanzımansız ve 1.8 litre hybrid. Nasıl sence 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın Dün saat 09:35 Paylaş Dün saat 09:35 Ali Darbaz yazdı: Chr çok şekil ve küçük. Tam benim gibi bir istanbul beyfendisi bir centilmene göre. Şanzımansız ve 1.8 litre hybrid. Nasıl sence Klostrofobik... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Dün saat 09:47 Paylaş Dün saat 09:47 Ali CHR güzel araç. Özellikle yeni nesil araçlarda ufak olması iyi. uzun süre binebilirsin. çocuk arabası derdin yok. arkada oturan biraz camlar yüksek kalıyor onun dışında alınabilir bir araç. alabiliyorsan al diyeceğim ama şirket aracın varken alma. Yorum bağlantısı
Recommended Posts