İçeriğe Yönlendir

Elektrikli Araç Filosu

Ali Darbaz

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Usta Atinon demiş... bi ayar vermek lazım. Ama enteresan bu yeni. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çok eğlenceli olmuş bu şekli ama eski grok gibi fazla akademik

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

çok eğlenceli olmuş bu şekli ama eski grok gibi fazla akademik

Bi ayar verdim şimdi. mizahı artırdım türkçeyi sertleştirdim adam sana direk soru sorduysa ilk konuya pek bakma dedim. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

sana direk soru sorduysa ilk konuya pek bakma dedim. 

güzel kriter bence

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Murat Azalma yazdı:

Aslında kaybolacak olan ikinci el değerini hasar vs gibi bahaneler ile kira fiyatına yansıtmışlar. perte çıkarsa ödeme alır. kaza yaparsa parça değişir. elektrikli ile içten yanmalı araçların kapı değişim yada boya fiyatı aynı. kiralama firması , daha sonra araçları ihale edip satacağı vakit oluşacak değer kaybını önden görmüş. dizelde bile ikinci el değer kaybı fazla iken elektriklide bu kayıp daha da fazla. standart bir benzinli megane yada corolla , 3 yıl 50 bin km sonunda , güncel sıfır km fiyatına göre % 15-20 puan düşük satılırken  , elektrikli araçlarda bu rakam çok daha fazla. 

örnek olarak en düşük 3 yaşında 50 bin aşmamış hasarsız corolla ilanı ve sıfırı şu anda 1.770.000 tl ( 2023 fiyatı 750 bin tl idi)

elektrikli örnek olarak ise yine  3 yaşında 50 bin aşmamış hasarsız elektrikli Corsa E elektrik ilanı ve sıfır 26 model 2.101.000 tl ( 2023 fiyatı 1.175 den başlıyordu)

Liste fiyatları aldatıyor. 
Sıfır Corsa-e şu an 1550-1600 e falan satılıyor. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Düzelir düzelir. 

- MDF mutfak dolabı 250.000 lira

- Bulaşık makinesi 25.000 lira. 

ikisi arasındaki teknoloji farkını yazmak istemedim :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Düzelir düzelir. 

+75 porselen tezgah 5 evye batarya tercihi 😂

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sinan Akgöl yazdı:

+75 porselen tezgah 5 evye batarya tercihi 😂

porselen tezgahlarda köşeler pahlı mı? Çıt atma riski çok yüksek 

bir de tezgahlara profil koymuyorlar. Su aşağı akıyor. Sonra dolaplar şişti oluyor. 

Yıl ilerledikçe tasarımlar daha kullanışlı olacağına daha kötüye gidiyor. Her şey görsellik

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bir de tezgahlara profil koymuyorlar. Su aşağı akıyor. Sonra dolaplar şişti oluyor. 

Yıl ilerledikçe tasarımlar daha kullanışlı olacağına daha kötüye gidiyor. Her şey görsellik

Iyi firmada 5 yildir hic birşey olmadi. Köseler pahli gizli damlalik ön altta. Ön tezgah dolap ustu rihta gizli damlalik atmak gerekiyor. Malzemenin tek rakibi onyx galaxy granit. Porselen diye 120x60 seramigi profille atiyorlar. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sinan Akgöl yazdı:

Iyi firmada 5 yildir hic birşey olmadi. Köseler pahli gizli damlalik ön altta. Ön tezgah dolap ustu rihta gizli damlalik atmak gerekiyor. Malzemenin tek rakibi onyx galaxy granit. Porselen diye 120x60 seramigi profille atiyorlar. 

en iyi mdf hatta suya dayanıklı mdf olsa ne yazar. Su gelince şişer yani :) 

taş ve ahşap işinde madende görmedikçe veya deneyimlemedikçe güvenilmez. Süte güvenmiyorum. Taşa mı güvenecem. Alüminyum kabloyu boyayıp bakır diye satıyorlar :) 

en iyisi kuvars. En dayanıklısı. Benim favorim

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

en iyi mdf hatta suya dayanıklı mdf olsa ne yazar. Su gelince şişer yani :) 

taş ve ahşap işinde madende görmedikçe veya deneyimlemedikçe güvenilmez. Süte güvenmiyorum. Taşa mı güvenecem. Alüminyum kabloyu boyayıp bakır diye satıyorlar :) 

en iyisi kuvars. En dayanıklısı. Benim favorim

Benimde favorim kuvars herzaman gozenekli yapisi olmayan ama arz talep janjan. Benim son zamanlarda gördügüm en bomba çakma urun içi boş olan siemens sigortaydi. 😂 dairede her yerde kaçak var hic bir sigorta atmiyor.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bizim eski evde ahşaptı tezgah gayet iyiydi

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sinan Akgöl yazdı:

Benimde favorim kuvars herzaman gozenekli yapisi olmayan ama arz talep janjan. Benim son zamanlarda gördügüm en bomba çakma urun içi boş olan siemens sigortaydi. 😂 dairede her yerde kaçak var hic bir sigorta atmiyor.

abi usta var usta var. 

Bitmiş dairede yeniden tadilat için bi boyacı komple saten ve boya için fiyat verdi. Adam tırt 

diğeri onun yarı fiyatını verdi. Referans gösterdi. Tamam dedik. Sabah 7’de başlamış. Öğlen bi gittim. Kapı pervazları, prizler, radyatörler, spotlar, süpürgelikler sökülmüş. Yere kartonlar serilmiş. Dolaplar poşetlenmiş bantlanmış. 

böyle adamı kontrol bile etmeye gerek yok. Helal olsun dedim

Mehmet Göktürk yazdı:

ahşap olur. Ama mdf işte hocam 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

abi usta var usta var. 

Bitmiş dairede yeniden tadilat için bi boyacı komple saten ve boya için fiyat verdi. Adam tırt 

diğeri onun yarı fiyatını verdi. Referans gösterdi. Tamam dedik. Sabah 7’de başlamış. Öğlen bi gittim. Kapı pervazları, prizler, radyatörler, spotlar, süpürgelikler sökülmüş. Yere kartonlar serilmiş. Dolaplar poşetlenmiş bantlanmış. 

böyle adamı kontrol bile etmeye gerek yok. Helal olsun dedim 

O usta senin şansin olmuş.Kayserilimiydi acaba? Helal kazanç.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

kasaplarda da kütük tezgahlar olurdu eskiden. Şimdi plastik tezgah var. Bize mikroplastik yediriyorlar

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

kasaplarda da kütük tezgahlar olurdu eskiden. Şimdi plastik tezgah var. Bize mikroplastik yediriyorlar

Bişi olmaz diyor adam peki diyorum o kestiğin yer niye çukurlaşmış? Yüzüme anlamsızca bakıyor.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sinan Akgöl yazdı:

O usta senin şansin olmuş.Kayserilimiydi acaba? Helal kazanç.

Karadenizli olmaması yeterliydi. Gerisini sormadım :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Düzelir düzelir. 

1088 parçası daha  az olan corolla da 300nm torklu aegedan pahalı, düşün marş motoru yok o derece az 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...