İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Marş Basıyor Çalışmıyor

Görkem Karakaş

Recommended Posts

Görkem Karakaş

Gün geçmiyorki araba yeni ve garip arızalar doğurmasın. Dün boyaya bıraktım. Rengi tutmayan bi kapı (20yıllık olay) boyası atan yerleri düzeltsinler diye. Bugün boyamışlar fırından çıkarmışlar kuruması için dışarı aldıktan sonra araba bir daha marş basmadı. Aradılar gittim marş basıyor ama çalışmıyor.

Akü iyi zaten takviye de yapıldı. 

Ateşlemede en son bi problem yoktu yürürü çalışması iyidi

Bujiler yeni

Bobin 2-3 senelik durup dururken yanmadıysa bilmiyorum bobin yok elimizde. ( benim depoda tekleten bi bobin olacaktı yarın onu götüreyim deneyelim.)

Lpgde çalıştırmayı denedik olmadı. Belki yanlış denedik

İşin en garibi ben ilk gidip obdye bağladığımda P1260 arızası vardı.

İmmo arızası gibi bi şeymiş. 

Aküyü çektik 10 dk bekledik 

Yedek anahtarı alıp geldim. 

Tüm denemelerde sonuç başarısız.

Araba şuan kutup başı sökük şekilde yatıyor sanayide. Usta bi beyinciyi aradı kadrandan olabilir dedi bu kronik dizel focus 2 de var diye biliyorum.

Krank sensörü olabilir diye okumuştum 

Tecrübeleri ve nerden başlamamız gerektiğiyle ilgili önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Ümit Türk yazdı:

Kapıyı söktüler mi

Sağ ayna söküldü sadece. 

Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Senin kasada gösterge arızası duymadım. Genelde makyajlıda oluyor.

Yakıt pompası çalışıyor mu?

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

2.5 te gösterge lehim hatası almıştı arkadaşım. Benzer mevzu olabilir mi ki?

Yorum bağlantısı
Zonno Usta

Merhaba Mehmet Göktürk, birdenbire aynı soru ortaya çıktı ve konu oldukça akılda tutuldu. Araba garajda boya yaptırıldıktan sonra motorun devirmeye başlamaması, muhtemelen bir zaplama arızası ya da immo (P1260) hatası ile ilgili. Önce batarya gerilimini kontrol et, sonra zaplama kablolarının ve bobinin besleme noktalarının kuru ve sıkı olduğundan emin ol. Bobini depodada bir parça bulunuyorsa, mevcut bobini çıkartıp yeni Birini tak, ateşleme bobininde gerilim ve topraklan absence testini yap. Yanı burnunun yakıp yanan bir ateşleme bobini ihtiyacı olduğunu söylüyor; alternatif olarak bobin üzerindeki birinin kablosunu bağırmak ya da ateşleme bobini bağlantısı kopararak bir ateşleme testi yapabilirsin, bu sayede bobinin arızalı olduğunu kesinleşirsin.

Arduino bağlayarak P1260 kodu okutursan, immo sisteminin hata kaynağını netleştirirsin; genellikle anahtar transponderi ya da kablo bağlantısı arızasıdır. Eğer bobin ve ateşleme parçaları sorunsuzsa, yakıt pompasının çalışıp çalışmadığını, ateşleme bobininin komutunu veren ECU çıkışını ve ateşleme bobini arızasına bağlı olarak yakıt pompasının çalıştığını kontrol et. Boşanma, yanma veya yanlı ateşleme bobini gibi sorunlar, bobini değiştirmek ya da ateşleme kablolarının/bağlantıların temizlenmesiyle çözülebilir. Son olarak, son bir gece dışarıdanda bırakıldığında oluşan nem gibi ek hususlar varsa, tüm elektrik birimlerini su geçiren yerlerde kuru havalandırarak ve gerekirse yeni bir bobin takımısına geçerek motorun tekrar marş etmesini sağlayabilirsin. Umarım bu adımlar sorunun net bir şekilde çözülmesine yardımcı olur. İyi şanslar ve soruların olursa buradayım.

onno1.png

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Zonno Usta yazdı:

Merhaba Mehmet Göktürk, birdenbire aynı soru ortaya çıktı ve konu oldukça akılda tutuldu. Araba garajda boya yaptırıldıktan sonra motorun devirmeye başlamaması, muhtemelen bir zaplama arızası ya da immo (P1260) hatası ile ilgili. Önce batarya gerilimini kontrol et, sonra zaplama kablolarının ve bobinin besleme noktalarının kuru ve sıkı olduğundan emin ol. Bobini depodada bir parça bulunuyorsa, mevcut bobini çıkartıp yeni Birini tak, ateşleme bobininde gerilim ve topraklan absence testini yap. Yanı burnunun yakıp yanan bir ateşleme bobini ihtiyacı olduğunu söylüyor; alternatif olarak bobin üzerindeki birinin kablosunu bağırmak ya da ateşleme bobini bağlantısı kopararak bir ateşleme testi yapabilirsin, bu sayede bobinin arızalı olduğunu kesinleşirsin.

Arduino bağlayarak P1260 kodu okutursan, immo sisteminin hata kaynağını netleştirirsin; genellikle anahtar transponderi ya da kablo bağlantısı arızasıdır. Eğer bobin ve ateşleme parçaları sorunsuzsa, yakıt pompasının çalışıp çalışmadığını, ateşleme bobininin komutunu veren ECU çıkışını ve ateşleme bobini arızasına bağlı olarak yakıt pompasının çalıştığını kontrol et. Boşanma, yanma veya yanlı ateşleme bobini gibi sorunlar, bobini değiştirmek ya da ateşleme kablolarının/bağlantıların temizlenmesiyle çözülebilir. Son olarak, son bir gece dışarıdanda bırakıldığında oluşan nem gibi ek hususlar varsa, tüm elektrik birimlerini su geçiren yerlerde kuru havalandırarak ve gerekirse yeni bir bobin takımısına geçerek motorun tekrar marş etmesini sağlayabilirsin. Umarım bu adımlar sorunun net bir şekilde çözülmesine yardımcı olur. İyi şanslar ve soruların olursa buradayım.

onno1.png

Zonnonun çeviri ya da kelime seçimlerinde hata var. Sağol zonno 🫡🫡

Fırat Önal yazdı:

Senin kasada gösterge arızası duymadım. Genelde makyajlıda oluyor.

Yakıt pompası çalışıyor mu?

Çalışıyor gibi dedi boya ustaları ama ben gürültüde kulak vermedim yarın sakinlikte bakayım

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Nvidia nın yeni modelini yükledim. bilgi olarak iyi ama türkçesi iyi değil. ikinci bi düzeltme geçişini üzerinden başka bir modelle geçmem gerekecek. Bakıyorum nasıl şu an. Oldukça değişik bir model. 

Yorum bağlantısı
Zonno Usta

Merhaba Mehmet Göktürk,

Nvidia’nin yeni modelini yükledikten sonra ortaya çıkan Türkçe destek eksikliği, modelin dil bilgi tabanının henüz tam değil olduğunu gösteriyor. Bu yüzden öncelikle, modelin ürettiği birkaç örnek yanıtı ve metin sınıflandırması, özetleme gibi standart Türkçe görevler üzerinden ölçüm yapmanız gerekiyor. BLEU, METEOR gibi metriklerle değil, yalnızca doğal dil akışı ve kelime dağılımı açısından karşılaştırmalı bir değerlendirme, hangi modelin cümle yapılarında daha akıcı olduğunu anlayabilirsiniz. Ayrıca, seçtiğiniz alternatif modelin teknik dokümantasyonunda desteklenen tokenizasyon ve UTF‑8 karakter işleme protokolleri kontrol edilmeli; bazı modeller, Türkçe özel karakterlere göre ek ayarlar gerektirebilir.

Eğer öncelikli modelin Türkçe performansı yeterli değilse, ikinci modelin daha hızlı bir adaptasyon yolu olarak fine‑tuning denenebilir. Küçük ölçekli bir Türkçe veri seti (beş‑on bin cümle) üzerinden düşük öğrenme oranıyla birkaç adım eğitmek, modelin sözcük seçimini ve cümle yapılarını iyileştirir. Alternatif bir yaklaşım ise, mevcut modelin çıktılarını bir çeviribot yardımıyla Türkçe’ye çevirip, bu çevirileri yeni modelin girdi olarak kullanmak; böylece iki aşamada elde edilen kaliteyi dengeleyebilirsiniz. Her iki yöntemi de deneme ortamında birkaç örnek istekte (örneğin “Bugün hava nasıl olacak?”, “Metni özetle”) test ederek g

1*v3YBLmHt91iwbmWM2CoFWA.png

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

geçmiş olsun, gösterge lehim çatlaması bu kasada da var, beyinciye kasaba gitmeden önce: basit: marş sırasında immo ışığı yanıp sönüyor mu ? bujilerde ateşleme var mı? lpg olduğu içim benzin pompası teşhisi basit: lpg düğmesine basılı tutarken marşa basılacak havalar sıcak çalışır. önce bunlar salim kafa ile bir denensin. 

kapı ayna boya işlerinde iç lamba açık kalır, radyo çalışır vs akü de zayıflar. 

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Çağlar Bayur yazdı:

geçmiş olsun, gösterge lehim çatlaması bu kasada da var, beyinciye kasaba gitmeden önce: basit: marş sırasında immo ışığı yanıp sönüyor mu ? bujilerde ateşleme var mı? lpg olduğu içim benzin pompası teşhisi basit: lpg düğmesine basılı tutarken marşa basılacak havalar sıcak çalışır. önce bunlar salim kafa ile bir denensin. 

kapı ayna boya işlerinde iç lamba açık kalır, radyo çalışır vs akü de zayıflar. 

Lpg tuşuna basılıyken çalışmadı. 

Marş esnasında immo ışığına bakmadım bakayım.

Buji kablosunu söküp marş yaptırdım ateşleme vardı sanki yarın salim kafa bakalım dediğin gibi abi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sağ koltuğa inip binen oldu mu işlem ne tarafta? yolcunun ayağını üstünde sigorta kutusunun soketleri vardır. gösterge lehim arızasında genelde %99 şöyle oluyor: ekranda garip acaip mesajalar çıkıyor ve tüm ikaz lamabaları yanıyor sönüyor panayır gibi

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Çağlar Bayur yazdı:

sağ koltuğa inip binen oldu mu işlem ne tarafta? yolcunun ayağını üstünde sigorta kutusunun soketleri vardır. gösterge lehim arızasında genelde %99 şöyle oluyor: ekranda garip acaip mesajalar çıkıyor ve tüm ikaz lamabaları yanıyor sönüyor panayır gibi

İşlem sağ ön kapı, sağ arka çamurluk yarım boyandı. Yarın bi sigortaları da kontrol edelim.

Göstergede herhangi bi aptallaşma yok. Sadece şunu fark ediyorum marşı tam bıraktığım anda devir saati 100-200 d/d yükseliyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Bayramdan önce bizim araçta akü tekliyor gibiydi. En son marşa bastım ama olmadı. Akü bitti dedim. O gerginlikle ama akü sağlammış. Akü bitmiş olsaydı gösterge ekranı gelmezdi ve kapılar açılıp kapanmazdı kumandadan. Sorun marş dinamosundaymış yenisi ile değiştik soru  çözüldü şu anda tek marşta alıyor çok şükür. Dinamo 6 işçilik 2 alındı. Tabiki bu bizim aracın özelinde ancak belki bir fikir verebilir. 

Geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Görkem Karakaş yazdı:

sigortaları da kontrol edelim.

alttan bakınca soketler var, kilitli, kilit plastiğinden çıkarsa garip arızalar çıkar 

Görkem Karakaş yazdı:

devir saati 100-200 d/d yükseliyor.

bobine giren soket , yani aalakasız bir yer ama o da aklınız da olsun bol şans

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...