İçeriğe Yönlendir

T10F - Tesla LR Kısa Test

Emre Şimşek

Recommended Posts

Emre Şimşek

İkisinin de uzun menzil versiyonu test ediliyor.

Çok ilginç ki Tesla 100 kmde 2 kW daha az gösterse de her iki cihaz da 100 kmnin sonunda amiyane tabirle pompada aynı miktarda elektrik almış. 
T10F menzil konusunda epey rekabetçi olmaya başladı. Bu tür videolar izlediğimde T10F her defasında koltuklarımı kabartıyor.

Umarım bu hızda gelişmeye devam eder :good1:

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Ben de TOGG un hiç yabana atılır araçlar olmadığını düşünüyorum. Gerçekten kim ne derse desin gurur verici. Yani şöyle düşünmek lazım henüz 4-5 yıldır bu işte olan bir markanın lige bu sıralamadan başlaması umut vaadedici diye düşünüyorum. Çinli markaların çoğunun ( Elektrik için değil otomotiv sektörü için ) sıralamada sonlardan başlayıp şu an nerde olduklarını düşününce bence çok iyi bir başlangıç. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bir iki ekran ve iç trim uyumsuzluk sorunu var ama çok normal. Konfor olarak gayet iyi. Aynı konforu bmw’de 4-5 milyona alabilirsiniz ancak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Bursaya her gittiğimde togg sevkiyatı görmek çok mutlu ediyor. Defalarca araç sevkiyatına denk geliyorum. Hepsi de t10f. Bir de o kadar güzel renkleri var ki. Al beni diyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Şu lease işini bunda çözmeleri gerek Ali takipçi olsana cimere felan yaz.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Yücel Metin

Togg T10F ön göğsü daha sade ve tek ekran yapsa, vitesi direksiyonun yanına taşısa çok daha kullanışlı olurdu

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Emmi bence şu an artık X de alınır. Servisleri çok hızlı yaygınlaşabilir. Bu işi alıp yapabilecek çok değerli insanlar var. Forumları şöyle bir dolaşsalar @Servet Aydın gibi insanların peşine düşer tüm elektrik firmaları. Bu işi bizim için de yap diye..

Ekran olayını abartmışız biz ya hakikaten Cem Ağabey. Bu kadar ekrana ne gerek vardı diye soruyorum her seferinde. Koldan vites Ex-30 gibi bir şey olsa, ekranlar azalıp sorunsuzlaşsa arabanın artık sadece bardaklığı çok küçük, gözlük koyma yeri yok gibi ufak sorunlarını konuşacağız sadece...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Valla gelişim güzel tabii ama ben sonunu hala iyi görmüyorum elektrikli araçların, yürümez bu iş, anca forklift olur, fabrikada git gel işinde olur sınırlı alanda kullanılır ama sokakta olmaz, pil olayı oldukça bu iş sınırlı kalacak bence, sorun pil,  yoksa elektrikli araç değil...

Bu arada sadece hidrojenle çalışan içten yanmalılar öne çıkabilir yabana atmayın birşey dönüyor bu işte, hidrojenin şarj derdi yok, pil yok, menzil derdi yok vs. üretimi güç gerektiriyor ama sorun değil, elektrik üretmek dert değil, dert bunu büyük miktarda depolamak! buda hiper ilkel pillerle olmaz, deniz suyunu kullanma oranı zaman içinde artacak, elektroliz olayı....hem temiz sularda bitiyor ve buda bir dert aslında, neyse gelecek hidrojende olabilir, elektrik üretimde güç kaynağı olarak kalabilir, pille olmaz bu iş fikrimi hala sürdüyorum, pilde hiç bilmediğimiz bir gelişme olmadıkça geleceği bence hala yok, pilin yok, dolyısıyla bunu kullanan arabanında yok, geride kalacaktır hep, neyse bakalım sağ kalırsak göreceğiz.... şimdilik böyle gider ama içten yanmalıların oranına yaklaşmaz bile....

haa kısa vadede elektrikli alırmıyım, ihtiyacım olursa evet, bir süre üretilecek zaten, ama gelecek nesiller (tabii kalırsa, zira insan nüfusuda hızla düşecek az kaldı, hemde doğal sebeblerden) bir zamanlar pil kullanan araçlar vardı diyecek :tongue:

rus-çin ay üssü olayıda ilginç, izlemek lazım He2 olayı füzyon enerjisi, hoşuma gitti bu iş, enerji üretimi artmalı, enerjiyide başka şeyler üretmede, hidrojen mesela, kullanmalı....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ali abi asıl içten yanmalı motorlu araçların sonunu iyi görmüyorum ben. Şu maliyetlerle, bakımı olsun, yürütmesi olsun şimdiden lüks olmaya başladı.

Komşuda Ex30'dan başka 2022 model 2.0 tdi Sportline paket Kodiaq var. Dün yine bindik. Elektrikliden sonra yemin olsun kamyon gibi geldi bize. Ki eskiden hepimiz o arabaya aşıktık o derece güzel görünüyordu gözümüze. Şimdi komşum bile, yılda 40-50 bin km yol yapan adam, net 800 km menzil versin hiç düşünmem alırım ikinci elektrikliyi de diyor.

Pilli arabaların çok km yapanlarının testleri var. Menzilden ne kadar azalmış? 100000 km'de 5-10 k ortalama.

Elektrikli arabaların pillerinin içten yanmalı arabalarının motorlarından daha uzun ömürlü olduğu yavaş yavaş kanıtlanıyor.

Çok çok az yakan bir fosil yakıtlı arabanız varsa şimdilik iyi.

Ama 1 gün sonrası bile meçhul bence. Haydi senin dediğin gibi kıyamet senaryosuna girelim. Yarın dünya birbirine girse, günlük bir miktar elektriği üretirsin ama benzini mazotu bulamazsın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...