İçeriğe Yönlendir

1 Nisan 2026 - 5G'ye Geçiş

Alptuğ Özcan

Recommended Posts

Hüseyin Sönmez
Ali Darbaz yazdı:

Bugün vodafone 5g geçiş lansmanında kullandığı robotların mühendisi ile tanışıp loptopını onardım. 5g geçmiş sayılırmıyım.

Robot seni öptüyse geçmiş sayılırdın. :) 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

lte moddan devam, zaten 5g değil bu, 4.5 g sisteme 5G anteni takmışlar, non-standalone mi ne deniyor buna, arabandaki anteni sök shark anten tak gibi kabaca, görüntü hoş, bir de utanmadan herşey tamam yazmışlar, aha tamam.....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Benim turkcell reklamından anladığım şak diye geçirecekler, 5g'ye.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Cihangiroğlu yazdı:

lte moddan devam

GSM dediğin 6G'den başlar. Gerisi çöp.

• Mutlu 6
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Hüseyin Sönmez yazdı:

Robot seni öptüyse geçmiş sayılırdın. :) 

Beni kimse öpemez ki her geldiğimde sağ olsunlar çayımı kahvemi  eksik etmezler, hatta x x projesinin başındaki x x x mühendis kahvemi kendi elleriyle yaptı. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

1000tl aylık 5g mi istersiniz 500tl aylık 4.5 g mi?

Ben şunu ödüyom demeyin olay bu

500 e 4.5 yeter bana. 5g'lik bir ihtiyacım yok. 

Ama daha önemlisi kota ne kadar verecek. Kota bitmesin diye kırk takla atıyoruz. 

Çünkü internet çok pahalı. 1 gb internet 100 lira. 

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Bugün Göztepe de hız testinde  1000  hız değerini gördüm.

Ev de tcell  1000  fiber internet var  ama cep telefonu fiber modemin 5g sinde en fazla 360 görüyor  modemin dibinde bile . Fikri olan varmı ? Modem zte H267A V1.0.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Haşmet Güngör yazdı:

Ev de tcell  1000  fiber internet var  ama cep telefonu fiber modemin 5g sinde en fazla 360 görüyor  modemin dibinde bile . Fikri olan varmı ? Modem zte H267A V1.0.

Modem Wi-Fi-6 destekli mi abim? Marka model nedir

Destekli ama belki de telefon 2.4Ghz den bağlanıyor

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
Furkan Avcı yazdı:

Modem Wi-Fi-6 destekli mi abim? Marka model nedir

Destekli ama belki de telefon 2.4Ghz den bağlanıyor

6 değil Furkan 5 .5g den bağlanıyor.  zte modem Aİ ye sordum.

"

Bu modem 802.11ac Wave 1 teknolojisine sahip. Teorik olarak 866 Mbps vaat etse de, bu rakam laboratuvar ortamı içindir. İşin içine havai sinyal kirliliği, hata düzeltme paketleri (overhead) ve modemin içindeki işlemcinin (CPU) bu trafiği kablosuz sinyale dönüştürme hızı girdiğinde, reel performans genellikle teorik hızın %40-%50'sini geçemez.

Sizin aldığınız 360 Mbps, aslında bu cihazın Wi-Fi üzerinden verebileceği "en sağlıklı" zirve noktalarından biri.Wi-Fi 6 destekli (ZTE H3600P veya Huawei HG8245X6 gibi) yeni nesil modemleri tanımlıyor. S23 ile bu yeni modemlerin yanında kablosuzda 900 Mbps üzerini görebilirsiniz." dedi. yeterli aslında o kadr hızla işim yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Babam da dün aradı oğlum iphone 8 iyi çekmiyor evde artık dedi. Onunkini LTE’den 3G’ye geçirdik oh bee dedi😂

Ben 5G’ye hiç geçmedim bile. İhtiyacım yok böyle bir şeye. Ne yapacağız biraz daha fazla mı reels izleyeceğiz? Zaten elimdeki telefonu bırakmaya çalışıyorum. Motora atlayıp dağa çıktımmı keçilerle 10G hızında keyif çatıyoruz zaten yeter bize:)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Haşmet Güngör yazdı:

gitti 2 gb veri. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Onur Demir

Çorluda evde şimdi 900mbps gördüm. 

Evdeki Türkcell Wifi 1000mb testlerim mükemmel çıkıyor ancak oğlan ping var diyo(kablolu bağlı), ben de smart tvdeki izlemeli uygulamalarda memnun değilim kaliteden, ara ara drop yiyorum gibi

Onur Demir yazdı:

Çorluda evde şimdi 900mbps gördüm. 

Evdeki Türkcell Wifi 1000mb testlerim mükemmel çıkıyor ancak oğlan ping var diyo(kablolu bağlı), ben de smart tvdeki izlemeli uygulamalarda memnun değilim kaliteden, ara ara drop yiyorum gibi

yani şunu demek istiyorum 5G güzel gibi görünse de mutlu etmeyen yanları elbet olacaktır.

güncel evdeki wifi testi.

image.png.f8433daf83654d4201a768d51470e25a.png

Yorum bağlantısı
Zeki Ağaçgözgü

Merhaba

230 gr ekmek 20.00TL oldu.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

İzlediğim en berbat fırlatma canlı yayını idi. O animasyonlar yok mu pentium mmx makinede mi yaptılar ne yaptılar. Telemetre verileri Real time değil. . Gördüğüm en boş en çirkin kamera açılarından canlı yayın yaptılar. Kullandıkları İHA kamera Aselsan’ın cats den bile beter

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...