Tansu Kalafatoğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Toyota yıllardır benimsediği "yalın üretim" ve "kaizen" (sürekli iyileştirme) felsefesiyle tüm dünyaya örnek olmuştu. Ancak şirket, mevcut piyasa koşullarında bu yöntemlerin artık tek başına yeterli olmadığını kabul ediyor. Özellikle BYD ve Chery gibi Çinli üreticilerin üretim maliyetlerini geleneksel markaların yetişemeyeceği bir hızla aşağı çekmesi, Toyota'yı stratejilerini yeniden gözden geçirmeye zorlamış durumda. Artık "sıfır hata" politikası yok Bu kapsamda Japon marka, meşhur katı kalite standartlarını esneten "Smart Standard Activity" adını verdiği bir uygulamayı hayata geçiriyor. Şirket, artık aracın fonksiyonelliğini etkilemeyen ve son kullanıcının fark edemeyeceği küçük görsel kusurları "fire" (hata) olarak değerlendirmeyecek. Yeni uygulama kapsamında daha önce hurdaya ayrılan birçok parça artık kullanılabilir sayılacak.Örneğin tavan panellerindeki görünmeyen küçük koyu lekeler, artık ret sebebi sayılmayacak. Direksiyon üzerindeki küçük yüzey bozulmaları ve kırışıklıkları kabul edilecek. Daha önce sadece hafif bir renk bozukluğu nedeniyle ayda 10.000 adet kablo çöpe gidiyordu. Artın bunlar da üretime dahil edilecek. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 8 dakika önce Paylaş 8 dakika önce Haberi bende okudum. Maalesef başka türlü rekabet edemezler. Üzücü bir durum ama dünya değişti. Yorum bağlantısı
Recommended Posts