Tansu Kalafatoğlu 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Toyota yıllardır benimsediği "yalın üretim" ve "kaizen" (sürekli iyileştirme) felsefesiyle tüm dünyaya örnek olmuştu. Ancak şirket, mevcut piyasa koşullarında bu yöntemlerin artık tek başına yeterli olmadığını kabul ediyor. Özellikle BYD ve Chery gibi Çinli üreticilerin üretim maliyetlerini geleneksel markaların yetişemeyeceği bir hızla aşağı çekmesi, Toyota'yı stratejilerini yeniden gözden geçirmeye zorlamış durumda. Artık "sıfır hata" politikası yok Bu kapsamda Japon marka, meşhur katı kalite standartlarını esneten "Smart Standard Activity" adını verdiği bir uygulamayı hayata geçiriyor. Şirket, artık aracın fonksiyonelliğini etkilemeyen ve son kullanıcının fark edemeyeceği küçük görsel kusurları "fire" (hata) olarak değerlendirmeyecek. Yeni uygulama kapsamında daha önce hurdaya ayrılan birçok parça artık kullanılabilir sayılacak.Örneğin tavan panellerindeki görünmeyen küçük koyu lekeler, artık ret sebebi sayılmayacak. Direksiyon üzerindeki küçük yüzey bozulmaları ve kırışıklıkları kabul edilecek. Daha önce sadece hafif bir renk bozukluğu nedeniyle ayda 10.000 adet kablo çöpe gidiyordu. Artın bunlar da üretime dahil edilecek. 5 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Haberi bende okudum. Maalesef başka türlü rekabet edemezler. Üzücü bir durum ama dünya değişti. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Az bozuk olanlar zaten geri çağrılmıyor muydu? Şaka bir yana da böyle bir açıklama yanlış olmuş. Artık en ufak arızada zaten eski kalitede araba yapmıyorlar denecek bir durum oluşturur bu açıklama. Harakiri gibi olmuş bence. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yeni uygulama kapsamında daha önce hurdaya ayrılan birçok parça artık kullanılabilir sayılacak.Örneğin tavan panellerindeki görünmeyen küçük koyu lekeler, artık ret sebebi sayılmayacak. Direksiyon üzerindeki küçük yüzey bozulmaları ve kırışıklıkları kabul edilecek. Daha önce sadece hafif bir renk bozukluğu nedeniyle ayda 10.000 adet kablo çöpe gidiyordu. Artın bunlar da üretime dahil edilecek. Yada fabrikadan tekrar boyanmış parçalar ile araç gelebilecek. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Toyota yıllardır benimsediği "yalın üretim" ve "kaizen" (sürekli iyileştirme) felsefesiyle tüm dünyaya örnek olmuştu. Ancak şirket, mevcut piyasa koşullarında bu yöntemlerin artık tek başına yeterli olmadığını kabul ediyor. Özellikle BYD ve Chery gibi Çinli üreticilerin üretim maliyetlerini geleneksel markaların yetişemeyeceği bir hızla aşağı çekmesi, Toyota'yı stratejilerini yeniden gözden geçirmeye zorlamış durumda. Artık "sıfır hata" politikası yok Bu kapsamda Japon marka, meşhur katı kalite standartlarını esneten "Smart Standard Activity" adını verdiği bir uygulamayı hayata geçiriyor. Şirket, artık aracın fonksiyonelliğini etkilemeyen ve son kullanıcının fark edemeyeceği küçük görsel kusurları "fire" (hata) olarak değerlendirmeyecek. Yeni uygulama kapsamında daha önce hurdaya ayrılan birçok parça artık kullanılabilir sayılacak.Örneğin tavan panellerindeki görünmeyen küçük koyu lekeler, artık ret sebebi sayılmayacak. Direksiyon üzerindeki küçük yüzey bozulmaları ve kırışıklıkları kabul edilecek. Daha önce sadece hafif bir renk bozukluğu nedeniyle ayda 10.000 adet kablo çöpe gidiyordu. Artın bunlar da üretime dahil edilecek. Yalın üretim, Kobetsu, Kaizen vs zaten maliyet düşürmek için kullanılan araçlar. Maliyet için kalite kaybı kaçınılmaz olacak gibi anladım. Örneğin boya kalınlığı, sac kalınlığı, hammadde kaliyesi vb işler. Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Şaseleri sağlam olsun yeter,kaportayı daha ne kadar inceltebilir ki, zaten ince,camları ince, yalıtım çok iyi değil,memnunmuyum memnunum,bana yetiyor da artıyor bile. 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Hüseyin Sönmez yazdı: Yalın üretim, Kobetsu, Kaizen vs zaten maliyet düşürmek için kullanılan araçlar. Maliyet için kalite kaybı kaçınılmaz olacak gibi anladım. Örneğin boya kalınlığı, sac kalınlığı, hammadde kaliyesi vb işler. Ben de bunu demek istedim, çok yanlış anlaşılacak bir açıklama. Aslında kaliteye etki etmeyen şeylerden taviz vereceğiz demek istemiş ama insanlar senin gibi anlar. Hatta çalışanlar bile böyle anlar. İçeriye vereceği mesaj çok kötü olur. "Zaten artık sorunlu parçayı da takacağız" derler. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mahmut Yıldız yazdı: Ben de bunu demek istedim, çok yanlış anlaşılacak bir açıklama. Aslında kaliteye etki etmeyen şeylerden taviz vereceğiz demek istemiş ama insanlar senin gibi anlar. Hatta çalışanlar bile böyle anlar. İçeriye vereceği mesaj çok kötü olur. "Zaten artık sorunlu parçayı da takacağız" derler. Örneğin yalın üretim dediğinda Toyota meşhur Kanban sistemi uyguluyor. Depo yok üretim saatinde yardımcı sanayı veya kendi iç üretimi montaj yapılacak parçayı tam saatinde getiriyor hatta koyuyur. Bundan ödün verip stok için depo yapacak hali yok. Belli ki standarları gevşetecek. Zaten uzun zamandır sanayi ürünlerinde bir ömür düşüşü mevcut. Eskiden bir TV20-25 yıl kullanılırdı ancak şimdi 5 yıl zor gidiyor zaten böyle bir talep de yok. Zony TV tarafında bu uçuk kalite anlayışı ile battı. Talep sürekli yeni teknoloji ve bunu güncel tutabilmek için değişimi kolaylaştıracak kısa ömür. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 dakika önce Paylaş 28 dakika önce TR ye iteleyecekler diye anlıyorum Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 25 dakika önce Paylaş 25 dakika önce Doğan Arşiray yazdı: TR ye iteleyecekler diye anlıyorum Misal Zuziki. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 dakika önce Paylaş 18 dakika önce şuna artık sosyal medya var şehir efsaneleri çöküyor desene janjanlı kaitsular zobitsulara felan ne o ayçörek gibin bir şey mi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 dakika önce Yazar Paylaş 7 dakika önce En azından açıklama yapıyor. Açıklama yapmadan bunu uygulayan marka yok mu yani.. Uygulama mekanik aksama yansımayacaksa, yine de sorun etmeyeceğiz. Ya da çin arabalarına da güvenip yolumuza bakacağız Yorum bağlantısı
Recommended Posts