İçeriğe Yönlendir

Ön Cam Islanınca Lekeler Çıkıyor, Kuruyunca Kayboluyor

Buğrahan Kayhan

Recommended Posts

Buğrahan Kayhan

Arkadaşlar selam,

Aracımın ön camında garip bir durum var. Cam kuru iken hiçbir problem yok, tertemiz görünüyor. Ama cam ıslandığı zaman suyu çekince ya da bezle silince (yağmurda, aracı yıkadığımda ya da silecek çalıştırınca) yüzeyde dalga dalga / iz gibi lekeler oluşuyor. Kuruyunca tamamen kayboluyor. 

Şu ana kadar denediklerim:

• İzopropil alkol ile sildim → düzelmedi
  • Deterjan + sıcak su ile temizledim → düzelmedi

Silecekler çok eski değil ama yine de şüpheliyim.

Fotoğrafları ekliyorum, özellikle ıslakken nasıl göründüğünü net çektim.

Sizce bu:

• Cam üzerindeki wax / silikon kalıntısı mı?
  • Su lekesi / kireç mi?
  • Yoksa silecek kaynaklı bir durum mu?

Birkaç yere sordum, kimi sirke ile sil, kimisi pasta ile sil, kimisi de işlem yapacağız başka türlü çözülmez diyor. Henüz sirke ile silme imkânım da olmadı.

Daha önce yaşayan veya kesin çözüm bilen varsa çok sevinirim. Cam polish vs. işe yarar mı?

Şimdiden teşekkürler.

1.jpeg

2.jpeg

Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz

İçerden iyi silinecek, dışardan problem varsa çok iyi bir pasta öneririm.

Yorum bağlantısı
Buğrahan Kayhan
Mehmet Muhip Yılmaz yazdı:

İçerden iyi silinecek, dışardan problem varsa çok iyi bir pasta öneririm.

İçeriden hiçbir problem yok tamamı ile dışardan.
CarPro CeriGlass önerisinde bulunan oldu fakat makinam yok elimle uygulayabileceğim bir ürün olursa çok iyi olur

Yorum bağlantısı
Hamit inan

Sirke ile falan uğraşma. Porcozu süngere hafiften emdir sağa sola damlatmadan ince ince sil. Bir kaç kez peşpeşe yap. Lokal dene. Wax yada benzer birşey olsa izopil çıkarırdı sanırım ama kireç kuru ikende belli olur oda garip bir durum.  Ben aracımın camlara bir iki sefer yapmıştım. Ne kadar silsem öyle temiz olmuyor buğu gibi iz kalıyordu 

Yorum bağlantısı
Buğrahan Kayhan
Hamit inan yazdı:

Sirke ile falan uğraşma. Porcozu süngere hafiften emdir sağa sola damlatmadan ince ince sil. Bir kaç kez peşpeşe yap. Lokal dene. Wax yada benzer birşey olsa izopil çıkarırdı sanırım ama kireç kuru ikende belli olur oda garip bir durum.  Ben aracımın camlara bir iki sefer yapmıştım. Ne kadar silsem öyle temiz olmuyor buğu gibi iz kalıyordu 

Haziran ya da temmuz tam hatırlamıyorum arabaya pasta cila uygulaması yaptırmıştım bi yerde, o arkadaş ön camına su kaydırıcı uyguladım demişti acaba o etkisini kaybediyor, bozuluyor ve parça parça film tarzı kalıntılar mı bırakıyor acaba.

Porçöz biraz riskli bir seçenek gibi geldi fakat deneyeceklerim arasına ekledim 

EK

Kuruyken ve gündüz çekim. Gözle görünür hiçbir şey yok.

6E0A99CE-2E94-4595-BAA0-E10E713081E3.jpeg

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Buğrahan Kayhan yazdı:

Haziran ya da temmuz tam hatırlamıyorum arabaya pasta cila uygulaması yaptırmıştım bi yerde, o arkadaş ön camına su kaydırıcı uyguladım demişti acaba o etkisini kaybediyor, bozuluyor ve parça parça film tarzı kalıntılar mı bırakıyor acaba.

Porçöz biraz riskli bir seçenek gibi geldi fakat deneyeceklerim arasına ekledim 

EK

Kuruyken ve gündüz çekim. Gözle görünür hiçbir şey yok.

6E0A99CE-2E94-4595-BAA0-E10E713081E3.jpeg

Yıllar önce o zımbırtıtyi bende kullanmıştım hatırladım sen deyince. Onun marifeti. Cama birşey yapmaz porcoz. Sağa sola damlatma sadece

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

aynı durum bende de var, muhtemelen sorun kireç lekesi, fırsat bulup yapamadım ama çözüm bulan arkadaşlar şu şekilde çözmüş;

şeffaf pazar poşetini avcun içine sıkıştırıp bir iki damla porcöz döküp, ovalayarak silinmesi. 

denemek lazım 

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara

Youtube da takip ettiğim bir arkadaş var. Çözümleri işe yarıyor. İsterseniz bakın derim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

ön camı güzelce temizleyin sonra bol köpükle kil hamuru ile temizleyin o da olmadı seryum oksit ile pırıl pırıl olur seryum oksit çizikleride alır ama makina ile uygulanıyor biraz sabır ister.

Yorum bağlantısı
Murat Azalma

Bunun aynısı bende de oluyor. Ben öncesinde seramik uygulamıştım. gayet iyiydi bir süre. son 1 aydır aynen böyle lekeler bırakıyor. özellikle çise az yağış olan günlerde. ben seramiğe yormuştum. sizin denemeler sonrası silecek değiştirmek geldi aklıma. değiştirip deneyeceğim. 

Yorum bağlantısı
Buğrahan Kayhan
Murat Azalma yazdı:

Bunun aynısı bende de oluyor. Ben öncesinde seramik uygulamıştım. gayet iyiydi bir süre. son 1 aydır aynen böyle lekeler bırakıyor. özellikle çise az yağış olan günlerde. ben seramiğe yormuştum. sizin denemeler sonrası silecek değiştirmek geldi aklıma. değiştirip deneyeceğim. 

Ben de yeni silecek aldım onu takıp deneyeceğim. Evet seramik kalıntı yapıyorsa bunun ondan kaynaklandığını düşünüyorum. şuan güncel deneyecekler listem

1. Silecek değişeceğim.

2. Sirke ile sileceğim.

3. Porçöz ile sileceğim

4. Cam pastası uygulayacağım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Buğrahan Kayhan
Mustafa Resül Kara yazdı:

Youtube da takip ettiğim bir arkadaş var. Çözümleri işe yarıyor. İsterseniz bakın derim. 

Sanırım ev yapımı pasta yapıyor bu materyallerle.

Pasta ile silmek yapacaklarım arasında, sipariş verdim pazara kadar gelirse uygulayıp sonucu burda paylaşacağım umarım düzelir.

Video için teşekkür ederim 

Serkan Gülderen yazdı:

aynı durum bende de var, muhtemelen sorun kireç lekesi, fırsat bulup yapamadım ama çözüm bulan arkadaşlar şu şekilde çözmüş;

şeffaf pazar poşetini avcun içine sıkıştırıp bir iki damla porcöz döküp, ovalayarak silinmesi. 

denemek lazım 

Evet bir kişi daha porçöz dedi deneyeceğim 👍🏻

Yorum bağlantısı
Buğrahan Kayhan

EK2

Bu sabah yağmurlu havada ilk defa silecek çalıştırdım görüntü bu şekilde. Birkaç defa peşpeşe yaptıkça yani su daha çok çekildikçe daha da belirgin oluyor. Henüz 

Porçöz

Pasta

Sirke uygulanmadı.

https://streamable.com/x0cl6x

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
Buğrahan Kayhan yazdı:

Ben de yeni silecek aldım onu takıp deneyeceğim. Evet seramik kalıntı yapıyorsa bunun ondan kaynaklandığını düşünüyorum. şuan güncel deneyecekler listem

1. Silecek değişeceğim.

2. Sirke ile sileceğim.

3. Porçöz ile sileceğim

4. Cam pastası uygulayacağım.

Bence bu sıralama doğru olanı gibi. Kireç kalıntısı olma ihtimali çok yüksek . O yüzden 2 yada 3 kez sirke ile temizlik yetecektir diye düşünüyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Buğrahan Kayhan
Eray Aksoylu yazdı:

benzer durum benim aracımda da var takılmamaya uğraşıyorum :D bugün instada dolanırken şöyle bir video çıktı.. biraz vakit geçsin kullananların yorumlarına göre alıp denemeyi düşünüyorum

https://www.instagram.com/p/DWlYCNADbwX/

Onun camı kireçli gibi görünüyor sirkeyi çok öneriyorlar bu konuda onu da deneyeceğim

Yorum bağlantısı
Buğrahan Kayhan
Cem Dilmen yazdı:

Bence bu sıralama doğru olanı gibi. Kireç kalıntısı olma ihtimali çok yüksek . O yüzden 2 yada 3 kez sirke ile temizlik yetecektir diye düşünüyorum. 

Benim tahminim seramik kalıntısı onun için de polisaj makinesiyle pasta uygulaması yazıyor çoğu yerde ama umarım sirke ile geçecek basit bir olaydır. Astigmat gibi görünüyor ve akşamları hava yağmurluysa  görüş açısından çok problem yaşanıyor

Talha Bilgi yazdı:

Bmw'de kronik bunlar :tongue:

Ahahah bu da olmasın yahu! 😂

Yorum bağlantısı
Hakan Berk
(düzenlendi)

Eğer kireç lekesiyse asidik solüsyon yeterli olacaktır, bu durumda sirke. Eğer başka bir kimyasal kalıntısı özellikle seramik gibi isopropil alkol çıkartmış olur (ki onu denemişsiniz). Pasta işi de oldukça mantıklı. Porçöz de olur, yanlış değil ama hem daha ağır bir kimyasal ile haşır neşir olunacak hem de sirke ile aynı etkiyi yapacak sadece daha hızlı olduğu için daha iyi yaptığını zannediyor insan. 

tarihinde Hakan Berk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Serkan Gülderen
  • Yeni Oluştur...