Buğrahan Kayhan 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Arkadaşlar selam, Aracımın ön camında garip bir durum var. Cam kuru iken hiçbir problem yok, tertemiz görünüyor. Ama cam ıslandığı zaman suyu çekince ya da bezle silince (yağmurda, aracı yıkadığımda ya da silecek çalıştırınca) yüzeyde dalga dalga / iz gibi lekeler oluşuyor. Kuruyunca tamamen kayboluyor. Şu ana kadar denediklerim: İzopropil alkol ile sildim → düzelmedi Deterjan + sıcak su ile temizledim → düzelmedi Silecekler çok eski değil ama yine de şüpheliyim. Fotoğrafları ekliyorum, özellikle ıslakken nasıl göründüğünü net çektim. Sizce bu: Cam üzerindeki wax / silikon kalıntısı mı? Su lekesi / kireç mi? Yoksa silecek kaynaklı bir durum mu? Birkaç yere sordum, kimi sirke ile sil, kimisi pasta ile sil, kimisi de işlem yapacağız başka türlü çözülmez diyor. Henüz sirke ile silme imkânım da olmadı. Daha önce yaşayan veya kesin çözüm bilen varsa çok sevinirim. Cam polish vs. işe yarar mı? Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz 8 saat önce Paylaş 8 saat önce İçerden iyi silinecek, dışardan problem varsa çok iyi bir pasta öneririm. Yorum bağlantısı
Buğrahan Kayhan 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Mehmet Muhip Yılmaz yazdı: İçerden iyi silinecek, dışardan problem varsa çok iyi bir pasta öneririm. İçeriden hiçbir problem yok tamamı ile dışardan. CarPro CeriGlass önerisinde bulunan oldu fakat makinam yok elimle uygulayabileceğim bir ürün olursa çok iyi olur Yorum bağlantısı
Hamit inan 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Sirke ile falan uğraşma. Porcozu süngere hafiften emdir sağa sola damlatmadan ince ince sil. Bir kaç kez peşpeşe yap. Lokal dene. Wax yada benzer birşey olsa izopil çıkarırdı sanırım ama kireç kuru ikende belli olur oda garip bir durum. Ben aracımın camlara bir iki sefer yapmıştım. Ne kadar silsem öyle temiz olmuyor buğu gibi iz kalıyordu Yorum bağlantısı
Buğrahan Kayhan 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Hamit inan yazdı: Sirke ile falan uğraşma. Porcozu süngere hafiften emdir sağa sola damlatmadan ince ince sil. Bir kaç kez peşpeşe yap. Lokal dene. Wax yada benzer birşey olsa izopil çıkarırdı sanırım ama kireç kuru ikende belli olur oda garip bir durum. Ben aracımın camlara bir iki sefer yapmıştım. Ne kadar silsem öyle temiz olmuyor buğu gibi iz kalıyordu Haziran ya da temmuz tam hatırlamıyorum arabaya pasta cila uygulaması yaptırmıştım bi yerde, o arkadaş ön camına su kaydırıcı uyguladım demişti acaba o etkisini kaybediyor, bozuluyor ve parça parça film tarzı kalıntılar mı bırakıyor acaba. Porçöz biraz riskli bir seçenek gibi geldi fakat deneyeceklerim arasına ekledim EK Kuruyken ve gündüz çekim. Gözle görünür hiçbir şey yok. Yorum bağlantısı
Recommended Posts