Fatih Keskin 4 Ağustos Paylaş 4 Ağustos Emre Şimşek yazdı: Bozuk bu sat bunu emmiye, dual motor alalım sana abicim geçen model s baktım daha araba gibi araba ama önce kızın ünv işi belli olsun sonrasına bakarız 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Emre Şimşek yazdı: Bozuk bu sat bunu emmiye, dual motor alalım sana abicim Kızımın okul işi belli olsun da, yapacağım bir şeyler. Şu an tek araba yetecek mi, iki araba gerekecek mi belli değil. Tek araba yetecekse corsa büyüyecek, iki araba olacaksa corsaya kardeş gelecek. Bu sebeple corsayı satmadım. Ancak ilana çıkarak şunu anladım, istediğin an satılabilecek bir araba imiş. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 6 Ağustos Yazar Paylaş 6 Ağustos Ali Darbaz yazdı: Yeni ioniq 6 bomba olmuş Çok beğendim. Yeni hedef Ioniq 6 şu an. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos ioniq 6 önü çok güzel olmuş.. Yandan bakınca hala çirkin gibi Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 6 Ağustos Yazar Paylaş 6 Ağustos Pazartesiden beri il merkezinden hiç çıkmadan şehir içi kullanıyorum. Çocukları getir götür, çarşıya git gel, ekmek al gel, yüzmeye git gel hep bu şekilde kısa mesafeler. En uzunu 6km mesafe. Yarısında da klima açık. Gerisinde camlar açık şekilde. WLTP menzilinin üstünde değer elde ediyorum. 500km’leri görüyor bu şekilde. Çoğunlukla 40-45km akıcı trafikte kullandım. Işıklarda duraklamalarla ortalama 31-32’lere düştü. Mehmet Ozyurek yazdı: ioniq 6 önü çok güzel olmuş.. Yandan bakınca hala çirkin gibi Geçen trafikte benim büyük kız görünce baba Porsche mi diye sordu Dedim tamam bu araba alınır. Porsche’ye gerçekten benziyor arkası 1 2 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 6 Ağustos Paylaş 6 Ağustos Mehmet Ozyurek yazdı: ioniq 6 önü çok güzel olmuş.. Yandan bakınca hala çirkin gibi Bu Progressive modeli Emmi yani üst donanım seviyesi,bir düşük modeli Advance Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan Çarşamba 21:07 Yazar Paylaş Çarşamba 21:07 (düzenlendi) Yıkadım yundum Şehir içi akıcı trafik, spor mod (ama eco kullanım), rejen-2/4 %75 şarj ile 312km yaptım şehir içi. (%100 ile 418km oluyor.) Çarşamba 21:08 tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi 7 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip Pazar 12:57 Paylaş Pazar 12:57 Herkes bi şeyler söylüyor ama parasına göre güzel bu aletler bence. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Nasipse yarın kırmızıyla kardeş geliyor foruma 😀 Bugün verdim arabayı, akşamına düştüm yola İstanbul'a son 1 saat 😀 Uzun yolda özellikle önerebilcen ortak bir program varmı yoksa denk gelen istasyonun programını indirip kurmakmi lazım illede. Volta diye bir program önerenler olmuştu daha kullanmak nasip olmadı ama baktığımda göre istasyonların yerini güzel gösteriyor dolu boş olduğunu görebiliyoruz vs Mertol Kip yazdı: Herkes bi şeyler söylüyor ama parasına göre güzel bu aletler bence. Herkesin zevki ve beklentisi aynı olsaydı bukadar araba modeli ve markası olmazdı piyasada O diyenler hiçbir zaman bitmez, herzaman yorum yapan birileri olur 😀 4 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: İnşallah yoktur Bunun sebebi, şarj sırasındaki kayıplar olabilir. (batarya ısıtma, soğutma vb) Yada hile yapıyorlardır veya kalibrasyon hatalıdır. Emre'nin C3 de 20 kw tüketim gösteriyor ama hesaplayınca 13 kw falan yakıyor Sadece o değil. Üreticilerin dolandıcılığı da var. 20kw tüketim saf tüketim. İçinde geri dönüşüm yok. Bazıları onu da içine katıp 13kw tüketiyor bizim arabamız şöyle verimli böyle verimli tatavası yapıyor. Stellantislerde düz tüketim gösteriyor, eğer ekrandan giresen geri dönüşümü de görebiliyorsun. 2 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Mertol Kip yazdı: Sadece o değil. Üreticilerin dolandıcılığı da var. 20kw tüketim saf tüketim. İçinde geri dönüşüm yok. Bazıları onu da içine katıp 13kw tüketiyor bizim arabamız şöyle verimli böyle verimli tatavası yapıyor. Stellantislerde düz tüketim gösteriyor, eğer ekrandan giresen geri dönüşümü de görebiliyorsun. Bu konuyu biraz açar mısın abi? Ben anlamamawk Yorum bağlantısı
Mertol Kip 2 saat önce Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) Bu arada Stellantisinki doğru demiyorum yanlış anlaşılma olmasın. Sonuçta cebimden çıkan paraya bakarım diyen için net enerji sarfiyatı daha anlamlı ama o tüketim değil işte. Şundaki rakamları gidilen mesafeye bölünce göstergedeki ile aynı şey olmuyor. 250 km falan gitmiştim, (42,6-8,3)34,3/2.5= 14kw falan. Oysa göstergede o an 17 gösteriyordu. Neyin kafasını yaşıyorlardıysa göstergede geri kazanılan enerjiyi yok saymış adamlar. Emre Şimşek yazdı: Bu konuyu biraz açar mısın abi? Ben anlamamawk Göstergede yazan tüketim mi net sarfiyat mı konusu. Menzili yayınlarken geri dönüşümü varsayım üzerinden hesaplayıp arabayı satıyor, kullanırken düz sarfiyat görüyorsun. Sonra menzil tutmuyor e tutmaz, adam WLTP de %15-20 arası geri dönüşüm olur tüketimden bunu düşeyim deyip menzil hesaplıyor sen daha az geri dönüşüm yaparsan menzil yalan oluyor. Bu arada elektrikli arabada klima kapatıp bir şey de kazanılmıyor. Ekrandan da görüldüğü üzere hepi topu %2 harcamış. Benim klimam hep açık. 2 saat önce tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Bu konunun en büyük ayrımını otobanda yardırınca anlıyorsun. 400 km gitmesini beklediğin yerde 200 küsur gidiyor. Wltp falan hak getire Yorum bağlantısı
Mertol Kip 2 saat önce Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) Emre Şimşek yazdı: Bu konunun en büyük ayrımını otobanda yardırınca anlıyorsun. 400 km gitmesini beklediğin yerde 200 küsur gidiyor. Wltp falan hak getire E menzilde zaten geri dönüşüm oranı hep sıkıntı. Senin geridönüşüm kullanımınla benimki tutmaz ki. Hesabını şöyle düşün, kendi arabam üzerinden konuşayım, alette 73.8kw batarya var, brütü 78. 17.8 birleşik tüketim var demiş sonrada 500 km menzili var bunun demiş. Len dingil 17.8x5=89 senin bataryan 73-74 15 kw nerden geldi deyince geri dönüşümden kazanmanı "öngördüğü" enerji miktarını çözüyorsun. Stellantisin mallığı göstergede 17.8 i gösteriyor olması. 500 km gidebilmen için 73 kw ile 14.6 tüketmen lazım. %20 regen yapacan demiş. Ama bu şehirdışı yolda o çok zor. Yukarıdaki ekran görüntüsü benim Bodrum'a giderkenki uzun yol görüntüm. Onda bile %19 olmuş anca. Ki ben regeni hep 3ncü kademede tutuyorum, genelde gaz pedalı ile kontrol ediyorum. Genede bi brake modu olsa iyi olurmuş. Otobanda "yardırman" guzum, hız felakettir, hız elektrikli arabanın menzilini bitirir. efendi efendi sağdan sağdan gidecen işte. Vites kutulular hariç hepsinde bu sorun var. 2 saat önce tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Opel Corsada ben kısmen doğru tüketimi görüyorum. Sadece eksiye düşmüyor. sıfırda kalıyor. Mesela evden çıkıp Servetin dükkana giderken hep rampa aşağı iniyorum. batarya göstergesi % cinsinden artıyor. Örnek % 70 ile evden çıkmışsam vardığımda % 71 oluyor ama ortalama tüketim eksiye düşmüyor, sıfır görünüyor. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Almanlar fransızlardan akıllı Eksiye düşmek ne ya 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Opel Corsada ben kısmen doğru tüketimi görüyorum. Sadece eksiye düşmüyor. sıfırda kalıyor. Mesela evden çıkıp Servetin dükkana giderken hep rampa aşağı iniyorum. batarya göstergesi % cinsinden artıyor. Örnek % 70 ile evden çıkmışsam vardığımda % 71 oluyor ama ortalama tüketim eksiye düşmüyor, sıfır görünüyor. Bende de aynı. Eksi olmuyor tüketim. 0’da kalıyor. Uğur Kamil yazdı: Nasipse yarın kırmızıyla kardeş geliyor foruma 😀 Bugün verdim arabayı, akşamına düştüm yola İstanbul'a son 1 saat 😀 Uzun yolda özellikle önerebilcen ortak bir program varmı yoksa denk gelen istasyonun programını indirip kurmakmi lazım illede. Volta diye bir program önerenler olmuştu daha kullanmak nasip olmadı ama baktığımda göre istasyonların yerini güzel gösteriyor dolu boş olduğunu görebiliyoruz vs Herkesin zevki ve beklentisi aynı olsaydı bukadar araba modeli ve markası olmazdı piyasada O diyenler hiçbir zaman bitmez, herzaman yorum yapan birileri olur 😀 Hadi hayırlı olsun. Kırmızı çok istedim nasip olmamıştı. Kilowati indir, nerelerde kaç paraya istasyon var görürsün. Gidince de istasyonun uygulamasını yükleyip şarj edeceksin. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 54 dakika önce Yazar Paylaş 54 dakika önce Mertol Kip yazdı: Otobanda "yardırman" guzum, hız felakettir, hız elektrikli arabanın menzilini bitirir. efendi efendi sağdan sağdan gidecen işte. Vites kutulular hariç hepsinde bu sorun var. Virajlı ve mümkünse rakım aşağı yolları tercih edin. Çok keyifli. Hem yakmıyorsun hem de sürekli gelen tork ve güçle çok keyifli oluyor Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 54 dakika önce Paylaş 54 dakika önce Mehmet Ozyurek yazdı: Opel Corsada ben kısmen doğru tüketimi görüyorum. Sadece eksiye düşmüyor. sıfırda kalıyor. Mesela evden çıkıp Servetin dükkana giderken hep rampa aşağı iniyorum. batarya göstergesi % cinsinden artıyor. Örnek % 70 ile evden çıkmışsam vardığımda % 71 oluyor ama ortalama tüketim eksiye düşmüyor, sıfır görünüyor. eksiye düşmek ne ya onun yerine enerji depoluyor, benzinle gitsen depoya yakıt mı ekleyeceksin . Yorum bağlantısı
Recommended Posts