Mehmet Göktürk 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Mustafa Arıkan yazdı: Çok fazla daire yoksa herkes ile tek tek görüşüp durumu bildirin. O şekilde küçük bir pano koyarak halledin. Arkadaşım o şekilde yaptı. Herkes tamam dedi. Ancak bu şekilde sorun olursa seyyar yapın. Haftada 1-2 şarj etseniz de kimse pek bişe demez. Dese de bir şey elde edemez. Ben de bu hafta kuruyorum şarj istasyonunu. Benim kapalı otopark var tapuya kayıtlı. O yüzden izin vs almadan kurulabiliyor. Yönetime bilgi verdim. Tamam yapabilirsiniz dediler. 22kW şarj istasyonu aldım. Sayacımdan kendi otoparkıma 5*6 hat çekeceğim. 7.5kW ile düzenli olarak şarj etmeyi planlıyorum. Acelem olduğunda 11 veya 22kW duruma göre kullanırım diye düşündüm. 7.5 bile çok. 5kw fazla bile Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: 7.5 bile çok. 5kw fazla bile İhtiyaca göre ayarlarım diye düşündüm. Şarj aleti ayar imkanı tanıyor. Hattım yeterli, bina bir yıllık. Alt yapı problemi yok yani hocam. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: İlk başta aracı dışarıda şarj edecek olsamda biraz bütçeyi toparlayınca evden şarj etmek nasıl olur diye de düşünmüyor değilim. Ancak bazı zorluklar var. Apartmanda ortak alanda bir şey yapmak istemiyorum hem gereksiz çaba hem de otoparkta sabit tescilli bir yer yok. İlk aklıma gelen seçenek, balkona bağımsız bir hat çektirip (3x2.5 veya gerek varsa daha kalın kablo ile) sudan vs etkilenmeyen bir pano yaptırmak. Sonrasında da https://www.trendyol.com/truwatt/zt220-tasinabilir-elektrikli-arac-sarj-cihazi-16a-3-5kw-220v-20-metre-p-923727900 bu linkteki gibi 20 metre kablolu bir cihaz almak (5 kat aşağıya yalnızca şarj ucunu sarkıtıp araca takacağım) Akşam 8-sabah 8 taksam fazla fazla yeter. Haftada 1 kere ortalama bu şekilde kullanırım, bazı haftalar belki 2 olur. Senede 10000-15000km yapıyorum ortalama. Balkonda şu an çekili bir hat yok, daire içindeki sigorta paneli ile balkonda düşündüğüm nokta arası mesafe köşeleri nizami dönerek yapılırsa maksimum 25 metre (20 metre gibi bence) Koridorda tavanda alçıpan var, direkt oraya girip odaya geçip (odada da tavanda led takmak için yapılan alçıpanlardan var) bu alçıpan üstünden görünmeyecek şekilde geçerek doğrudan balkona geçebiliriz gibi. Kabaca bakınca; 1) H07RN-F 3x2.5 mm kablo 25 metre ( 128 TL/m gibi parakende fiyat gördüm, düşebilir) = 3000 TL 2) Toz su geçirmez pano (Şarj kablosunu da depoyalacak büyüklükte) = 1000 TL 3) Araç şarj cihazı (yukarıdaki cihaz olabilir) = 15000 TL 4) Priz, sigorta, bağımsız kaçak akım rölesi = 1500 TL (Ayrı bir kaçak akım takılmazsa düşebilir) Toplam maliyet= 20500 TL+işçilik Sizce bu listede eksik veya hatalı bir kısım var mı? Bu maliyete girmeye bu kullanım ile değer mi? Abi özellikle senin fikirlerini merak ediyorum. @Servet Aydın Kendine ait rahat bir ortama sarj yeri kuramıyorsan hiç başka aksiyonlar denemeni önermem. Ev sizin ve önünüzdeki dönemdede bir yere taşınma ihtimaliniz yoksa binada toplantı yapıp otoparkın çok az kullanılan köşesine istasyon için izin alın derim. Balkondan salla tekrar topla vs. zamanla yoracak sizi. Şuan harcayacağınız 30 bin tl yi önünüzde zamanda haracayağınız 30 bin km için kullanın. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Mustafa Arıkan yazdı: İhtiyaca göre ayarlarım diye düşündüm. Şarj aleti ayar imkanı tanıyor. Hattım yeterli, bina bir yıllık. Alt yapı problemi yok yani hocam. Mahalle şebeke vs. Ve de niye olayı bir de. Yorum bağlantısı
Recommended Posts