Çağatay Özsoy Salı 07:30 Paylaş Salı 07:30 (düzenlendi) Merhaba Arkadaşlar, 2022 Model Suzuki Swift 1.2 Mild Hybrid sahibiyim, orjinal halis mulis japon olmasına rağmen motor kısmından motor ısındıktan sonra kayış, fan teklemesine benzer bir ses geliyor. Sorun ya gergilerden ya kayıştan ya devirdaim pompasından geliyor gibi ama sanayide anlayan usta bulamadım, istanbulda bu arabadan anlayan bildiğiniz usta var mıdır? Zaten parça olarak mecburen orjinal servisten alacağım için hiç uğraşmadan servise mi bıraksam acaba? Youtube eklerken sadece bağlantıya sahipler erişsin diye bişey yaptım umarım görüntüleyebilirsiniz. Salı 07:40 tarihinde Çağatay Özsoy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy Salı 08:59 Yazar Paylaş Salı 08:59 bi video daha ekledim, cevap vermezseniz bir kaç tane daha yükleyebilirim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon Salı 09:43 Paylaş Salı 09:43 Çok net duyulan bir tik tik sesi var. Bunu nasıl ustalar anlayamadı? Kayış bölgesinden yana şansımı kullanıyorum. Maslak'ta No Name Osman usta illa ki yardımcı olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy Salı 10:05 Yazar Paylaş Salı 10:05 Benim araçta geleneksel şarj dinamosu (alternatör) ve marş motoru yerine ISG (Integrated Starter Generator - Entegre Marş Jeneratörü) kullanılıyormuş, umarım ondan gelmiyordur Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 11:08 Paylaş Salı 11:08 suzuki servisi dışarıya parça satışı yapıyor mu? hybrit motorda arıza oluşunca sanayide işiniz biraz zor olabilir 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın Salı 12:24 Paylaş Salı 12:24 Basit bunu anlamak. Kayış sökülecek, kasnaklara ip bağlanıp çekilecek. Hangisi bozuk dönünce belli olur 2 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz Salı 13:10 Paylaş Salı 13:10 Ben gerginin bozulduğunu şu arkadaşın bir ucunu gergiye bir ucunu kulağıma dayayarak tespit etmiştim. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat Salı 13:57 Paylaş Salı 13:57 Çağatay Özsoy yazdı: Sorun ya gergilerden ya kayıştan ya devirdaim pompasından geliyor gibi ama sanayide anlayan usta bulamadım, istanbulda bu arabadan anlayan bildiğiniz usta var mıdır? Yıldıray ustaya gidebilirsin bostancı oto sanayide Yıldırım Suzuki dükkan ismi Çağlar Bayur yazdı: suzuki servisi dışarıya parça satışı yapıyor mu? hybrit motorda arıza oluşunca sanayide işiniz biraz zor olabilir yapıyor abi geçen hafta gittim termostat aldım 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Salı 15:28 Paylaş Salı 15:28 Servet Aydın yazdı: Basit bunu anlamak. Kayış sökülecek, kasnaklara ip bağlanıp çekilecek. Hangisi bozuk dönünce belli olur bişey sökmesek ip felan elimizi kolumuzu kaptırmasak? Köksal Yılmaz yazdı: Ben gerginin bozulduğunu şu arkadaşın bir ucunu gergiye bir ucunu kulağıma dayayarak tespit etmiştim. +1 bir de stetoskop un ucunu çıkartıyoruz düz boru kalıyor onunla dikkatlice ses yer tespiti yapılabiliyor. 2 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır Salı 20:04 Paylaş Salı 20:04 Köksal Yılmaz yazdı: Ben gerginin bozulduğunu şu arkadaşın bir ucunu gergiye bir ucunu kulağıma dayayarak tespit etmiştim. Devrekten baston falan getirtsek 🤔🫣 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın Salı 20:16 Paylaş Salı 20:16 Çağlar Bayur yazdı: bişey sökmesek ip felan elimizi kolumuzu kaptırmasak? +1 bir de stetoskop un ucunu çıkartıyoruz düz boru kalıyor onunla dikkatlice ses yer tespiti yapılabiliyor. Yav marşa basmıycaz 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz Çarşamba 05:46 Paylaş Çarşamba 05:46 Adnan Çakır yazdı: Devrekten baston falan getirtsek 🤔🫣 Titreşimi iletirse olur tabi abi 2 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan Çarşamba 09:58 Paylaş Çarşamba 09:58 Yenisahra'da Enver usta var sadece swift bakıyor, bir de bostancı da yıldırım oto var. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Çarşamba 12:09 Paylaş Çarşamba 12:09 Servet Aydın yazdı: Yav marşa basmıycaz ne zevki kaldı o zaman ktm bozdu seni bi yumoş oldun 1 1 Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy Çarşamba 12:30 Yazar Paylaş Çarşamba 12:30 Çağlar Bayur yazdı: suzuki servisi dışarıya parça satışı yapıyor mu? hybrit motorda arıza oluşunca sanayide işiniz biraz zor olabilir Yapıyor ama 5 / 10 katına, serviste de o fiyattan satıyor zaten. Servet Aydın yazdı: Basit bunu anlamak. Kayış sökülecek, kasnaklara ip bağlanıp çekilecek. Hangisi bozuk dönünce belli olur aklıma gelmemişti ustalara sorayım Köksal Yılmaz yazdı: Ben gerginin bozulduğunu şu arkadaşın bir ucunu gergiye bir ucunu kulağıma dayayarak tespit etmiştim. mikrofonlu yer bakıyorum yakınlarda, Harun Kocaçalışkan yazdı: Yenisahra'da Enver usta var sadece swift bakıyor, bir de bostancı da yıldırım oto var. bana uzak, avrupa yakasındayım, bi telefon edip konuşayım. Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy Çarşamba 12:43 Yazar Paylaş Çarşamba 12:43 Harun Kocaçalışkan yazdı: Yenisahra'da Enver usta var sadece swift bakıyor, bir de bostancı da yıldırım oto var. Bi numara buldum ama ulaşılamıyor, sizde güncel numarası yada google haritalardan bulabileceğim bir mekan ismi var mı?? Yorum bağlantısı
Servet Aydın Çarşamba 13:05 Paylaş Çarşamba 13:05 Çağlar Bayur yazdı: ne zevki kaldı o zaman ktm bozdu seni bi yumoş oldun 0-200 9sn mirim. Çok yavaş yhaa 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz Çarşamba 13:18 Paylaş Çarşamba 13:18 Çağatay Özsoy yazdı: Yapıyor ama 5 / 10 katına, serviste de o fiyattan satıyor zaten. aklıma gelmemişti ustalara sorayım mikrofonlu yer bakıyorum yakınlarda, bana uzak, avrupa yakasındayım, bi telefon edip konuşayım. Nt Tools Motor Steteskopu Motor Dinleme Arıza Tespit Fiyatı işinizi görebilir 1 Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy Çarşamba 14:10 Yazar Paylaş Çarşamba 14:10 Köksal Yılmaz yazdı: Nt Tools Motor Steteskopu Motor Dinleme Arıza Tespit Fiyatı işinizi görebilir İşimi görür ama motor kısımlarından gelen sesler birbirinden farklıdır, hepsinin kendine özgüdür, birbirinden ayırt edebilir miyim acaba?? Birde şimdi birisi yağ pompasıda olabilir dedi, resmen yüreğim hopladı, motor komple inecek diyorlar Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Köksal Yılmaz yazdı: Nt Tools Motor Steteskopu Motor Dinleme Arıza Tespit Fiyatı işinizi görebilir Aldım bugün geldi, biraz gezip ses. Devirdaimden başta fuuu diye bir ses geliyordu, alternatör den gelen sesle aynı, sonra sesi yani isinmaya başladıktan sonra fiyyyy ile viyyyy arasında birşeye dönmeye başladı. Sanırım devirdaimden yapıyor, anlayan var mı dogrumudur acaba?? Birde devir daim değişim işçiliği nedir? 4 ile 5 arasında birşey diyorlar, yüksek mi normal mi? Daha uygun yapacak iyi usta var mı bildiğiniz? Malzemeleri biz alınca yağ değişim ücretlerinin normali nedir? Onuda yaptırayım gitmisken Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce v kayış a bağlı ise kayış sökülür elle çevrilir ses var mı anlaşılır Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 35 dakika önce Yazar Paylaş 35 dakika önce Çağlar Bayur yazdı: v kayış a bağlı ise kayış sökülür elle çevrilir ses var mı anlaşılır Çağlar bey benim arıza biraz değişik, motor ısınınca hava sıcaklığı yüksekken yapıyor, ilk calistirmda ve isincaya kadar birşey yok, elle cevirmeyle anlaşılabileceğini sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts