İçeriğe Yönlendir

Ford Transit Tekleme Problemi

Muhammet Ergün

Recommended Posts

Muhammet Ergün

Herkese kolaylıklar diliyorum. 2008 model 120T 350 açık kasa kamyonetimiz var emektar 320 bin km de olmuş 15 yılı geçmişdir bizde.

Öncelerde babam nakliye işleri yapardı şimdi ise abim genellikle şehiriçi naklye işleri yapar.

Şehir içinde dur kalklar olduğu için bir sıkıntı olmuyor, Denizli de en fazla 20-30 km de hedefine ulaşırsın.

Sorun kontak kapatmadan 40-50 km sonradan başlıyor , geçen gün bir arkadaşın oğlunun eşyası için 

Denizli - Muğla arası 150 km yola gittik aracı ben kullanıyordum yaklaşık 50 km sonra 90 km/s ile giderken araç bi anda ısıtma lambasını yağ lambasını yakıyor,

güçden düşüyor ama stop etmiyor bi anda elektrigi kesiyor 90 km surate çıkınca silkelemeye başllıyor bu da 2500 devirden sonra yapıyor alt hızlarda sorun olmuyor,

yolda gitemye devam ederken aracı boşa alıp kontağı kapatıp tekrar araçı çalıştırırsak normal şekilde sürmeye devam edebiliyoruz 90 km/s üzerine çıkabiliyoruz.

Bu sıkıntı yaklaşık 6 aydır devam ediyor. 

Yıllardır gittiğimiz tamirci  önce pompa dan yapıyor demiş değistir, enjektör değiştir, triger devir daim değiştir , kontak dan yapar bakımı yapıldı normal dendi.

başka tamirciye gidildi bilgisayara bağladı sürüş esnasında arıza anında elektriği kesiyor deniyor arıza kodu çıkmiyor , yakıt borusunun yanında sensör var sıfır sensör ile denendi yine aynı, Beyin arızası dendi beyin söküldü 2 gün kaldı araç içinde röleleri değiştirdim demiş ona ayrı para. 

enjektörler kodlandı yeniden ama arıza bi türlü giderilmedi.

sadece en son işlemlerden sonra (beyin ve kodlamadan) sonra 25-30 km de bi yapan arıza 40 km sonra yapmaya başlamış.

Dönüş yolunda daha çok yaptı. Bazen ise sabahları soğuk iken de yapıyormuş. Mazotu ise hep bilindik markalardan  alır, ucuz mazot almaz.

Problem konusunda fikirlerinize, tavsiyelerinize beklemekteyiz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bunca girişilimiş, kızdırma bujileri ve tesisatı ne alemde? 

Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün
(düzenlendi)

abi tesisata bakılmış yalnız kızdırma bujilerine değişim yapılmamış. 

Tamirci kıdırma bujjilerinden yapmaz dediler. 

tarihinde Muhammet Ergün tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün
Çağlar Bayur yazdı:

bunca girişilimiş, kızdırma bujileri ve tesisatı ne alemde? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...