Mert Yeldan 19 saat önce Yazar Paylaş 19 saat önce (düzenlendi) Dün (12.04.2026) güneşten 2.5 kw elektrik üretmişiz. Şebekeden de 7 kw çekmişiz. Pazar olunca ütü, fırın, çamaşır vs baya makine çalıştı. Bugün de (13.04.2026) 2,15 kw ürettik güneşten. 5.6 kw da şebekeden çektik. 19 saat önce tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 19 saat önce Yazar Paylaş 19 saat önce Chat Gpt ye göre şuan güneş 40 derece açı ile geçiyor. Temmuz gibi 10 dere açı ile geçik daha dik açı oluşturunca üretim 3 kW olacak günlük. Benim panelleri kurduğum yer rüzgar aldığı için rüzgar alıp uçmaması için düşük açıda kurdum. Böyle olunca güneş açısı 25 derecenin üstünde olduğunda verimim düşüyormuş. Gpt öyle diyor 600w panellerle bu mevsimde şuana kadar en fazla 440 watt gibi gördüm. Yaza 500 ü geçeriz gibi. 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 19 saat önce Paylaş 19 saat önce (düzenlendi) Panellerin temizliği nasil oluyor? 19 saat önce tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 19 saat önce Yazar Paylaş 19 saat önce Sinan Akgöl yazdı: Panellerin temizliği nasil oluyor? Su ve fırça. Daha temizlemedim gerçi. Ayda bir yaparım. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Benim pc ye 3 fanlı ekran kartı takınca fatura 500 liradan 680 tl ye çıktı. Ne yapsak bilemedim bu elektrik faturalarını. bir panelde benmi taksam. Zaten en üst katta oturuyorum. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Mert Yeldan yazdı: Pazar olunca ütü, fırın, çamaşır vs baya makine çalıştı. Hepsini pazara bırakma sende 🤭 akşamdan yap Pazar tasarruf et 🫣 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Adnan Çakır yazdı: Hepsini pazara bırakma sende 🤭 akşamdan yap Pazar tasarruf et 🫣 akşam güneş yok ama tam tersi hepsini gündüz yapmalı Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 7 saat önce Yazar Paylaş 7 saat önce Adnan Çakır yazdı: Hepsini pazara bırakma sende 🤭 akşamdan yap Pazar tasarruf et 🫣 Ben hanımıma yardımcı olması için zorunlu nedenlerle evini yurdunu terk etmek zorunda kalmış Ukraynalı bir yardımcı tuttum. O yapıyor. Çağlar Bayur yazdı: akşam güneş yok ama tam tersi hepsini gündüz yapmalı Depolamak için 2 kw akü 50 bin lira :d yatırım yapmaya değer mi 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Mert Yeldan yazdı: Ben hanımıma yardımcı olması için zorunlu nedenlerle evini yurdunu terk etmek zorunda kalmış Ukraynalı bir yardımcı tuttum. O yapıyor. Depolamak için 2 kw akü 50 bin lira :d yatırım yapmaya değer mi ukraynalı ısınmak için soluğu adana’da mert’in evinde almış hafif de elektrik verdin mi tamam Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 7 saat önce Yazar Paylaş 7 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: ukraynalı ısınmak için soluğu adana’da mert’in evinde almış hafif de elektrik verdin mi tamam Yok la Adana'dan çıkalı 14 sene bitti. Vay be canım memleketim. Gurbet elde. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Mert Yeldan yazdı: Yok la Adana'dan çıkalı 14 sene bitti. Vay be canım memleketim. Gurbet elde. hacım sen gebzede paneli apartman çatısına mı koydun? Müstakile mi geçtin Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: hacım sen gebzede paneli apartman çatısına mı koydun? Müstakile mi geçtin Gebze değil de Darıca'da oturuyorum. Dolayısıyla apartman çatısı evet. Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mert Yeldan yazdı: Gebze değil de Darıca'da oturuyorum. Dolayısıyla apartman çatısı evet. apartmn komşularından izin almak zor olud mu ya da yasalar ne diyor acaba izin gerekiyor mu ? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Ali Gülmez yazdı: apartmn komşularından izin almak zor olud mu ya da yasalar ne diyor acaba izin gerekiyor mu ? Zor olmaz küçük düzgün apartmanda. Nasıl ki su ısıtma için küçük apartmanlarda herkesin teşkilatı oluyor bu daha bile iyi akanı kokanı yok. Sİte tarzı yönetimli bişeyse yaralı parmağa işemek kötü olduğundan izin vermeyeceklerdir. Klasik türkiye. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Ali Gülmez yazdı: apartmn komşularından izin almak zor olud mu ya da yasalar ne diyor acaba izin gerekiyor mu ? Sorun çıkmadı adaş çok şükür. Yorum bağlantısı
Recommended Posts