İçeriğe Yönlendir

Çok Organikk Elenktrik

Mert Yeldan

Recommended Posts

Mert Yeldan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Doğru dürüst güneş bile yoktu len. 

Paneller çok verimli maşallah :nazar: Sabah 7 buçuk gibi başlıyor üretim 15 watt ile. Muhtemelen inverter 15 watt ile uyanıyor.

Panelleri kurarken 10 derece gibi açıyla kurdum, daha fazla açılı olsa kış üretimim 20-30 watt artardı muhtemelen. Aklımı kurcalıyor açıyı değiştirsem mi diye. Bir yandan da otur elleme rüzgar sıkıntılı böyle daha güvenli diyorum.

Şuan açı yaz üretimine göre daha verimli halde. 

Dün bir ara anlık 461 wattı gördüm. Gün içerisinde saat 11 - 16 arası 250 ile 450watt arası gördüm bulut durumuna göre.

Teorikte paneller 600 watt üretiyor. 461 pik değer gördüğüme göre bu mevsimde bu açı ile verimim %75. ChatGpt ye göre bu mevsime göre harika sonuç diyor. 

Bakalım yazın ne olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mert Yeldan yazdı:

elleme rüzgar sıkıntılı böyle daha güvenli diyorum.

Elleme.. çok rüzgar alır sizin ora. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Elleme.. çok rüzgar alır sizin ora. 

Platformun yere basan ayaklarına 2'şer tane parke taşı sabitledim. Tanesi yoksa 1,5 - 2 kg gelir. 8 ayak var. 30 kilo filan yapar tahminimce. Uçmasın diye her şeyi yaptık :)

Bu arada bu kimyasal dübel denen yapıştırıcıyı icat edenin elleri dert görmesin :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mert Yeldan yazdı:

Platformun yere basan ayaklarına 2'şer tane parke taşı sabitledim. Tanesi yoksa 1,5 - 2 kg gelir. 8 ayak var. 30 kilo filan yapar tahminimce. Uçmasın diye her şeyi yaptık :)

Bu arada bu kimyasal dübel denen yapıştırıcıyı icat edenin elleri dert görmesin :D

Zemine sabitmeledin mi. 

Sen bi resim atsana neler yaptın çatıda bi görelim. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Zemine sabitmeledin mi. 

Sen bi resim atsana neler yaptın çatıda bi görelim. 

Sabit canım da 8 ayaktan değil. 4 köşeden sabit. Ama sabitlediğim yeri şuan gösteremem panelin altında.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mert Yeldan yazdı:

Sabit canım da 8 ayaktan değil. 4 köşeden sabit. Ama sabitlediğim yeri şuan gösteremem panelin altında.

Zemine sağlam çelik dübelle sabitlediysen iyi.. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Zemine sağlam çelik dübelle sabitlediysen iyi.. 

Zemini delmedim, kiremitin altında inşaattan kalan ve betona gömülü olan demir profil vardı, ona tij ve civata ile 2 yerden sabitledim. Bir de diğer yönde baca var. Baca, betonarme. Bacanın dört yönünden alü profil ile sararak tij ile sabitledim. 105 kilo civarıyım çıktım üstünde tepindim esnemedi :D Haftasonu çıkıp fotoğraf çekeyim en iyisi

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mert Yeldan yazdı:

Birinin kafaya düşmesin elleme

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Ali Darbaz yazdı:

Birinin kafaya düşmesin elleme

İnşallah, tüm cabam bu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Mert Yeldan
  • Yeni Oluştur...