İçeriğe Yönlendir

Çok Organikk Elenktrik

Mert Yeldan

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

valla ben dahil değilim . anlaştılar birisiyle bi kazancımız var tabi geri satış var ama arada firma da var yani miktar düşük kazançta biraz daha ama win-win. 

Bu arada zonno gazete çıkardım gazetede türkiyenin anlık tüketimini görüyorsunuz? Hangi gazete bunu veriyo?  

image.png.16ea5d08a11c428dd4f21d32c0e81ff1.png

Gazetenin linkini alalım lütfen. Bakalım neler yazmış :) Köşe yazarları kim. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

Otomobil incelemesi yaptılarım Zonno'ya

Mehmet Ozyurek yazdı:

Otomobil incelemesi yaptılarım Zonno'ya

Örnek; Mg ZS Ev 2023 modeli incelesin, her detayını çıkarsın. 

Gazetede yayınlasın. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

mail göndererek köşe yazısı atabileceksiniz. Ali Darbaz'a yer verecem :) 

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Mehmet Göktürk yazdı:

Elinize sağlık Göktürk hocam.. Neyse ki AI olunca editöre de ihtiyaç kalmayacak. Bence zonno forumun genelinde de iletiler gönderilmeden editörlük yapsın. Bazı şeyleri 4-5 defa okuyorum yine anlamıyorum :D 

• Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

Artık amatör psikletciyim, üstelik bedeve yakıt maliyetide yok. O nedenle benim zamanımda kısıtlı artık. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Artık amatör psikletciyim, üstelik bedeve yakıt maliyetide yok. O nedenle benim zamanımda kısıtlı artık. 

kayıtlar için ne zaman satın alındı?

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bugün hiç güneş açmadı. 
Aksine evde de tüketim fazlaydı. 
Üretim; 1.17 kw

Tüketim; 9,76 kw

Tasarruf oranı %12

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Paneller 80-150 watt üretim yapmış saatte

Doğrudan güneş ışığı olmasa da havanın aydınlık olması yine bir miktar üretim için yeterli demek ki

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mert Yeldan yazdı:

Doğrudan güneş ışığı olmasa da havanın aydınlık olması yine bir miktar üretim için yeterli demek ki

Senin paneller harika. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

memurun sakallı işe gelmesi de yasak

Türkiyenin toplam harcaması 35-40GW görünüyor. 1GW balkondan evden olacaksa çok çok iyi. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Mehmet Göktürk yazdı:

memurun sakallı işe gelmesi de yasak

Türkiyenin toplam harcaması 35-40GW görünüyor. 1GW balkondan evden olacaksa çok çok iyi. 

Danıştay bozdoğu için o madde işlevsiz kaldı. 

Ben Nisan ayında nerdeyse 40kw ürettim. Depolama işi maliyetli olmasa akü alsam üretimim 60kw olurdu bence

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ugur Nazlı

Mert hocam selamlar, nasil gecti Mayıs ayı? Bizi guncellemedin :)

Biz gunduzleri evde olmadigimiz icin gunduz kullanimi yeterli degil ama cok ilgiliyim bu konuya merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

saatte 20km üstünde hıza sahip yerde güneş paneli kadar enerji üretilir. Bozulma ihtimali de var ama gece elektrik üretmesi hoş

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
(düzenlendi)

çatıda üretilen elektrikle evdeki doğalgaz ile çalışan radyatörleri ısıtabilsek keşke

2026 kışında 6500 tl doğalgaz geldi 

ocağımı söndürdü 

tarihinde Ali Gülmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gülmez yazdı:

çatıda üretilen elektrikle evdeki doğalgaz ile çalışan radyatörleri ısıtabilsek keşke

ocağımı söndürdü 

160 dolara kışı geçirmişsin. Ne istiyorsun, üstüne para mı versinler :) 

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

aylık kanka

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gülmez yazdı:

aylık kanka

Geçmiş olsun :) Avrupa’da gaz kömür kombi yasaklanmış. Isı pompası istiyorlar

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Gülmez yazdı:

ocağımı söndürdü 

Klima çalışır

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Ugur Nazlı yazdı:

Mert hocam selamlar, nasil gecti Mayıs ayı? Bizi guncellemedin :)

Biz gunduzleri evde olmadigimiz icin gunduz kullanimi yeterli degil ama cok ilgiliyim bu konuya merak ediyorum.

Mayıs ayı verimsiz geçti, ayın yarısı memleketteydim. Sadece buzdolabı çalıştı. Hali ile tüketim talebi olmayınca üretim de olmadı.

Amma hazirana hızlı giriş yaptık, tüketim olduğu takdirde günde 2.5 - 2.7 kw üretim yapıyorum. Bu da günün %30- 35'ini karşılıyor.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Acaba çatıdaki 2 adet 300 watt üreten panel yerine daha çok üreten 2 panel mi konsa?

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

saatte 20km üstünde hıza sahip yerde güneş paneli kadar enerji üretilir. Bozulma ihtimali de var ama gece elektrik üretmesi hoş

Rüzgar işi iyide fren kontrolcüsü olan bir sistem 50 bini buluyor.

Mehmet Göktürk yazdı:

Klima çalışır

Ali Gülmez yazdı:

ocağımı söndürdü 

Klima ya da ısı pompası, verim olarak ısı pompası daha iyi ama mevcut ev şartında baya bi tadilat ister. Klima mantıklı bu durumda. LG ve Mideaların üst klasman klimalarındaki inverter motor ve sürücüleri çok verimli, baya dibe düşebiliyor mahaldeki ısıl rejim oturduğunda.

Ben de eski nesil on off klima vardı. Değiştirdim. Bahsettiğim LG klima aldım. Soğutma modunda ısıl rejim oturunca anlık kompresör çalışırken 120watt çekiyor. Isıtma daha deneyemedim. Sezonluk verime göre ısıtmada da ısıl rejim oturunca mahalin ısısını korumak için çalıştığında 200 watt çeker diye düşünüyorum. Hali ile gündüz üretim ile en azından bir klima çalışır diye düşünüyorum. Tabi çalışma denmez buna destek olur diyeyim.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ali Gülmez yazdı:

aylık kanka

Heç, sen istiyor sıcak duj verecek 160 dolaress.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Geçmiş olsun :) Avrupa’da gaz kömür kombi yasaklanmış. Isı pompası istiyorlar

Isı pompasının verimi çok iyi, 1 birim enerji tüketimine 6 birim karşılık alıyorsun. Ev yaptıracak olsam müstakil, doğalgazla uğraşmam sadece yedekleme için tutarım. 

Emre Şimşek yazdı:

Acaba çatıdaki 2 adet 300 watt üreten panel yerine daha çok üreten 2 panel mi konsa?

Bu aralar bunu düşünüyorum. 2 tane daha 300 er wattlık panel alıp kurulu gücü 1 kw çıkarmak istiyorum. Ama yer sıkıntım var. Önümde iki seçenek var. Birincisi panel eklemek. Maliyet 7-8 bin tl.

İkincisi de tüketim olmadığı için üretim olmayan enerjiyi kazanmak için depolama. Depolayınca gün içerisinde ihtiyaç halinde kullanmak. Maliyet 40 bin.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Fren kontrolü çok önemli mi? Yani o kadar rüzgar kaç kere olacak? Bir de rüzgar artınca sistem yükü de artsın. Kanatlar zor dönsün. O şekilde otomatik fren olmuyor mu? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...