İçeriğe Yönlendir

Trigliserit Hk.

Mehmet Dagdeviren

Recommended Posts

Mehmet Dagdeviren
(düzenlendi)

Herkese Merhabalar...

6 yıldır trigliserit ile uğraşıyorum.Normal Değer 0-150 arası olması gerekirken benim ki 1533, malesef 10 katı,Yinede Allaha şükür millet ne hastalıklarla uğraşıyor.

Doktor bol yürüyüş ve çiğ sebze yememi önerdi.Geçen Hafta değeri 430'a kadar düşürdüm.Ama doktor yine fazla olduğunu,kalp krizi riskinin olduğunu söyledi.

Sizlerdan tavsiyem,Doktorun söylediklerinden başka bana ne önerebilirsiniz?

Alternatif tıbba'da güvenirim.Siz yazarsanız gider dağlardan toplarım.

Bu arada bu dünyada ev,araba,yat,kat,asansör hepsi boş iş, insan sağlığın en değerli hazine olduğunu hastaneye gidince daha iyi anlıyor.

Herkese Sağlıklı günler.

tarihinde Mehmet Dagdeviren tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Geçmiş olsun. Atorvastatin veya fenofibrat türü bir şey kullanmıyor musunuz?Değer epey yüksek. 

Adaçayı kekik, nane gibi baharat ve çayları tüketebilirsiniz. Ancak tabi bunları abartmamak lazım, maydanoz ve limon da olabilir. Maden suyu da bir alternatif olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
(düzenlendi)
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Geçmiş olsun. Atorvastatin veya fenofibrat türü bir şey kullanmıyor musunuz?Değer epey yüksek. 

Adaçayı kekik, nane gibi baharat ve çayları tüketebilirsiniz. Ancak tabi bunları abartmamak lazım, maydanoz ve limon da olabilir. Maden suyu da bir alternatif olabilir.

Hocam çok teşekkür ederim.

Lipanthyl+Coledan-D verdi.

Sürekli maydanoz yiyorum.Ve bol maden suyu tüketiyorum.

Maydanoz çok etkiliymiş faydasını gördüm değer 430'a kadar düştü.

tarihinde Mehmet Dagdeviren tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Geçmiş olsun değerler çok yüksek ve riskleri epey fazla. Doktorunuzu dinleyin ve belirlediği yol haritasına göre ilerleyin. Bu değerleri birden bire düşürmek de beraberinde başka rahatsızlıklara neden olabilir. 

Hafif egzersizler ve Akdeniz mutfağına yönelmek faydalı kabul edilir.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Değer bana aşırı yüksek geldi. En son kan tahlilinde karaciğer yağlanması birinci seviye, 

Trigliserid değeri 217 mg/dl idi. Sizin karaciğerdeki durum nedir. Karaciğer Ultrasonu çektirdiniz mi. 

Yorum bağlantısı
Fatih Uzun

Geçmiş olsun benimde 800lerde idi,Lipitör ve bol yürüyüş ile 160,170e kadar düşürdüm,ihmal etmeyin.önceliği ilaca yürüyüşe verin,alternatif tıpda kullanlacak otların böbreklere ve karaciğerinize vereceğiz zararı unutmayın derim.

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Geçmiş olsun. Değerler baya yüksek gerçekten. Benim de demir olması gerekenin üç katı. Doktor ilk olarak karaciğer ultrasonu istemişti. Sıkıntı çıkmadı. Bir ünite kan vermemi söyledi ama kemoterapi gördüğüm için kan bağışlayamıyorum. Hiç bir yer benden kan almıyor. 

Düzenli yürüyüş çok iyi geliyor. Kan vermenin de faydası olabilir ama doktora danışılmalı. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

beslenme rutininiz nasıl?çorba salata? kaç öğün düzenli mi? geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Metin Mankal yazdı:

Hiç bir yer benden kan almıyor. 

Hastane alıp kanı tıbbi atık olarak imha etmiyor mu hocam? Böyle bir yolun olduğunu söylemişlerdi bana hastanede bir sefer. 

Yorum bağlantısı
Metin Mankal
Çağrı Alaf yazdı:

Hastane alıp kanı tıbbi atık olarak imha etmiyor mu hocam? Böyle bir yolun olduğunu söylemişlerdi bana hastanede bir sefer. 

İki hastanede Kızılaya yönlendirdi. Kızılay da bağış dışında kesinlikle kan alamayacaklarını ifade etti.. Hacamat yaptırmayı düşünüyorum ben de.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Çağrı Alaf yazdı:

Flebotomi denilen işlem. Hastadan kan alınıyor fakat herhangi bir kişiye verilmeden imha ediliyor. 

Kemoterapi alan hastalarda da bu işlem yapılabilir. Tabi yeni kan üretimini etkileyen bir hastalık olmadığı sürece.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• Mert Üçkaleler
    • Hakan Berk
  • Yeni Oluştur...