İçeriğe Yönlendir

Büyükbaş Veya Küçükbaş Hayvancılık

Nihat Palolu

Recommended Posts

Nihat Palolu

Bazen düşünüyorum artık bir köye mi yerleşelim diye, Köye yerleşsek boş duramayacağım için bir işle uğraşmam lazım.

Hayvancılık mı yapsam acaba diye düşünüyorum. Geçtiğimiz cumartesi kuzenimle Burdur'un bir köyüne gittik.

Kaç kişiyle görüştük ahır gezdik kimse yapamazsınız edemezsiniz çok zor bulaşmayın demedi çok şaşırdım.

Eski dükkan komşumuz var bu işin duayeni, ona danıştım o da yapamazsın edemezsin demedi. Mayıs başı Bayındır'a gel konuşalım dedi.

Hayvancılık ve çobanlık hakkında hiç bilgim ve tecrübem olmadığı için kapalı koyunculuk düşünüyordum.

İnternette denk gelen tüm yayınları okudum ve tam kafamda oturuyordu ki, Burdur kafamı karıştırdı.

Ahırlar açık tip derme çatma, izin falan da almadan kafalarına göre takılıyorlar.

Orada hayvancının biri 70-80 hayvana ben tek başıma 1.5 saatte bakarım dedi.

Nasıl bir iş modeli dedim, düve al suni tohumlama ile gebeleştir, sonrasında ultrasonla kontrol ettir gebe iken sat, sütle falan uğraşmazsın dedi kafama yattı.

Ben tek başıma yapmayacağım kuzenimi de alacağım yanıma.

Ne dersiniz yapılır mı bu iş?

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Bu aralar küçük baş hayvancılıkla ilgili bir destekleme vardı ona bakabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Zordur yapmayın. Tavuk olabilir ama eve uzak olsun

Yani zor değildir de yerlisi olmanız gerekir. Göçüp az bakının 1-2 sene sonra karar verin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Eniştem teyzemin kocası ben bildim bileli küçük baş hayvancılık yapar oğlu da beraberin de yapardı sonra fabrika ya işçi olarak girdi eyt den emekli olunca baba mesleğine döndü geçen muhabbet ettik zamanın da devam etmediğine çok pişman 3 sene de ciddi paralar kazandı 

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Karcher otomatik bakım makinası yapana kadar bekle bence abi 😄

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...