Nihat Palolu 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Bazen düşünüyorum artık bir köye mi yerleşelim diye, Köye yerleşsek boş duramayacağım için bir işle uğraşmam lazım. Hayvancılık mı yapsam acaba diye düşünüyorum. Geçtiğimiz cumartesi kuzenimle Burdur'un bir köyüne gittik. Kaç kişiyle görüştük ahır gezdik kimse yapamazsınız edemezsiniz çok zor bulaşmayın demedi çok şaşırdım. Eski dükkan komşumuz var bu işin duayeni, ona danıştım o da yapamazsın edemezsin demedi. Mayıs başı Bayındır'a gel konuşalım dedi. Hayvancılık ve çobanlık hakkında hiç bilgim ve tecrübem olmadığı için kapalı koyunculuk düşünüyordum. İnternette denk gelen tüm yayınları okudum ve tam kafamda oturuyordu ki, Burdur kafamı karıştırdı. Ahırlar açık tip derme çatma, izin falan da almadan kafalarına göre takılıyorlar. Orada hayvancının biri 70-80 hayvana ben tek başıma 1.5 saatte bakarım dedi. Nasıl bir iş modeli dedim, düve al suni tohumlama ile gebeleştir, sonrasında ultrasonla kontrol ettir gebe iken sat, sütle falan uğraşmazsın dedi kafama yattı. Ben tek başıma yapmayacağım kuzenimi de alacağım yanıma. Ne dersiniz yapılır mı bu iş? Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Bu aralar küçük baş hayvancılıkla ilgili bir destekleme vardı ona bakabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Zordur yapmayın. Tavuk olabilir ama eve uzak olsun Yani zor değildir de yerlisi olmanız gerekir. Göçüp az bakının 1-2 sene sonra karar verin 2 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Eniştem teyzemin kocası ben bildim bileli küçük baş hayvancılık yapar oğlu da beraberin de yapardı sonra fabrika ya işçi olarak girdi eyt den emekli olunca baba mesleğine döndü geçen muhabbet ettik zamanın da devam etmediğine çok pişman 3 sene de ciddi paralar kazandı 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Karcher otomatik bakım makinası yapana kadar bekle bence abi 😄 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Büyükbaş, küçükbaş, tavuk Büyükbaş temizliği zordur, süt işine girecek olursan ciddi yatırım ister. Küçükbaş güdüm ister, Tavuktan rakibin fabrikalar olduğu sürece para kazanamazsın. Ayrıca bir hastalık gelirse hepsi birden ölür. Şayet birine girecek olsam; küçükbaşa girerim. Şu an hibe de var. Ancak hibe şartlarına bakmak lazım. Çobanlığını kendin yaparsan bence kazanılır. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Nihat Palolu yazdı: Bazen düşünüyorum artık bir köye mi yerleşelim diye, Köye yerleşsek boş duramayacağım için bir işle uğraşmam lazım. Hayvancılık mı yapsam acaba diye düşünüyorum. Geçtiğimiz cumartesi kuzenimle Burdur'un bir köyüne gittik. Kaç kişiyle görüştük ahır gezdik kimse yapamazsınız edemezsiniz çok zor bulaşmayın demedi çok şaşırdım. Eski dükkan komşumuz var bu işin duayeni, ona danıştım o da yapamazsın edemezsin demedi. Mayıs başı Bayındır'a gel konuşalım dedi. Hayvancılık ve çobanlık hakkında hiç bilgim ve tecrübem olmadığı için kapalı koyunculuk düşünüyordum. İnternette denk gelen tüm yayınları okudum ve tam kafamda oturuyordu ki, Burdur kafamı karıştırdı. Ahırlar açık tip derme çatma, izin falan da almadan kafalarına göre takılıyorlar. Orada hayvancının biri 70-80 hayvana ben tek başıma 1.5 saatte bakarım dedi. Nasıl bir iş modeli dedim, düve al suni tohumlama ile gebeleştir, sonrasında ultrasonla kontrol ettir gebe iken sat, sütle falan uğraşmazsın dedi kafama yattı. Ben tek başıma yapmayacağım kuzenimi de alacağım yanıma. Ne dersiniz yapılır mı bu iş? Eğer Aklınızda varsa yapın. Ama ciddi bi yatırım ister,karşılığınıda fazlasıyla verir. Dayım her kurban bayramında istanbuldan 1 adet ev alıp köyüne dönüyor. Yorum bağlantısı
Burak Tokcan 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Önce ne amaçlı yapacağınıza karar verin. Kurbanlık mı damızlık mı kesimlik mi vs. Sonra bunun fizibilite çalışmasını iyi yapın. Yani sadece getirisini hesaplamayın. Masraflarını ve en kötü senaryoları da hesaba katın. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Çok yakına gelmişsiniz. Bize de bekleriz. Hayvancılık için birşey diyemem, bizim burada da epey uğraşan var o işlerle. Adı üstünde "teke yöresi"... 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Zooteknist - Ziraat Mühendisi yim... bugüne kadar yatırım yapmak için danışan herkes hayvan şu kadar süt veriyormuş, şu kadar yem yiyormuş vb. diye geldi. her gelene de ne kadar çıkarıyor biliyormusunuz ve çıkardıklarını ne yapacaksınız diye sorarım ilk önce... 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Yılmaz 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Kendimi bildim bileli hayvancılığın içindeyiz. Küçükbaş da besledik büyükbaşta. Hayvancılık geçmişiniz yoksa kesinlikle girmeyin bu işe. Siz gece saat 3 te hastalansanız sabahı bekleyebilirsiniz ama hayvan beklemez. Bir büyükbaş ölümü sizin 1,2 aylık emeğinizi götürür. Hele ki birde salgın hastalık olup hayvanlar ölürse bankalar donunuzun rengine bakmaz onu dahi alır. Hayvancılık yapanın ne cenazesi olur nede düğünü. Sürekli başında olmanız lazım. Hayvanlar için bakıcı tutsanız, bakıcı işine geldiği şekilde bakar hayvanlara. Yani siz bilgili tecrübeli olmalısınız ki bakıcıya talimat verebilesiniz. 4 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 4 saat önce Paylaş 4 saat önce İbrahim Yılmaz yazdı: ...Hayvancılık yapanın ne cenazesi olur nede düğünü. Sürekli başında olmanız lazım... Sırf şu durumdan dolayı cesaret edemiyorum ben de. Yorum bağlantısı
Ali Gök 3 saat önce Paylaş 3 saat önce mevcutta birikmiş bir paranız varsa hepsi sıfırlanır üstüne de 3 5 milyon borçla sinire kalırsınız işin gerçeği bu tarım sektörüne girmeyin tarım sektöründekilere bişey satacak bir iş varsa ona girin derim. ilaç satın gübre satın hayvan yemi satın bilmiyorum ne olduğunu ama tarımı yapan siz olmayın :d 2 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Büyükbaş hayvancılıktan para kazanmak istiyorsanız 2-3 hayvanla başlarım sonra büyütürüm diyerek bu işe girmeyin öyle diyorlar. Ya herro ya merro diyerek dalmak gerekiyormuş. Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 2 saat önce Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) İbrahim Yılmaz yazdı: Kendimi bildim bileli hayvancılığın içindeyiz. Küçükbaş da besledik büyükbaşta. Hayvancılık geçmişiniz yoksa kesinlikle girmeyin bu işe. Siz gece saat 3 te hastalansanız sabahı bekleyebilirsiniz ama hayvan beklemez. Bir büyükbaş ölümü sizin 1,2 aylık emeğinizi götürür. Hele ki birde salgın hastalık olup hayvanlar ölürse bankalar donunuzun rengine bakmaz onu dahi alır. Hayvancılık yapanın ne cenazesi olur nede düğünü. Sürekli başında olmanız lazım. Hayvanlar için bakıcı tutsanız, bakıcı işine geldiği şekilde bakar hayvanlara. Yani siz bilgili tecrübeli olmalısınız ki bakıcıya talimat verebilesiniz. Olumsuzu düşünüceksek zaten hiç girmeyelim bu işe.Ayrıca olumsuzu konuşmaktansa teşvik etmek yapacak kişi için daha faydalı olur. İlla ki bu tarz durumların olacağı apaçık ortada.Zaten Kendiside biliyodur diye düşünüyorum. Bende az çok dayımdan bilgi sahibiyim.Hayvancılık zor bir iş ama getiriside ona göre iyi. Hayatta risk almadan ve fedakarlık göstermeden başarılı olamazsınız. 2 saat önce tarihinde Mehmet Dagdeviren tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serhat Işık 2 saat önce Paylaş 2 saat önce risk alabileceğiniz bir birikiminiz ve yeriniz yurdunuz var ise bence başlayın derim. ama geleneksel olmamalı. çok iyi bir planlama yapıp küçükten büyüğe doğru geçiş yapmalı. mütevazi bir şekilde işin içine girmeli. benim memleketim hayvancılığın merkezi bir yerde. her yaz gidip köylüleri gözlemliyorum. şu ana kadar batanı görmedim. ama eski düzenle devam ettikleri için çok çalışmalarına rağmen bir büyümede gerçekleştiremiyorlar. bizim oraların en büyük zorluğu 6 ay kış olması. bir işe girmek isteniyorsa olumsuz düşünmeden ne yapılabiliri hesaplamak gerekiyor. bence geleceğin zorunlu mesleği tarım ve hayvancılık olacak. bu nedenle yumuşak geçişle mutlaka yapılması gereken bir iş. 3 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Bu iş hiç de uzaktan göründüğü gibi değil, En büyük masraf yem, onu ne kadar iyi çözerseniz o kadar kazançlı olur. Ama öyle hayvanları salayım yesin büyüsün olmuyor, bunun hastalığı var, ilacı var, var da var. Geçen bir belgeselde izlemiştim, adam işin anlatıyordu, bana işi bilmeyen birinin yapamayacağı izlenimi uyandırdı. Yorum bağlantısı
Serhat Işık 1 saat önce Paylaş 1 saat önce bizim oralar 2-3 senedir hastalıktan kırılıyor. bir çok köylü bir çok hayvanını kaybetti. amcan dağ gibi tosununu hastalıktan kaybetti. ama bu işi bir şekilde döndürüyorlar. mecburlar. mecbur olduğun zaman bir şekilde iş yürüyor. ama keyfi girilecekse hiç girilmemeli. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Arıcılık eğitimi alıp, arıya odaklanmayı tavsiye ediyorum. Onda da risk var, Arı ölür, hastalanır, anaç arı ölür, işçiler kaçar vs. Ancak büyük küçük yada tavuk hayvanlardan daha kolaydır.. Arıcılşıkla ilgili bolca eğitim de var diye biliyorum. Yeğenim yapıyor. Önceleri sadece bal üretimi odaklı idi. Sonra arı yetiştirip arı satmaya başladı, Şimdi de anaç kraliçe üretip satıyormuş. Nasıl dedim, hileleri var arıları kandırıp kraliçe ürettiriyoruz dedi. Aynı mantıkla oğul da yaptırıyorlar ve kovanı bölüğ iki arı yapıyorlar. Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Arıcılık eğitimi alıp, arıya odaklanmayı tavsiye ediyorum. Onda da risk var, Arı ölür, hastalanır, anaç arı ölür, işçiler kaçar vs. Ancak büyük küçük yada tavuk hayvanlardan daha kolaydır.. Arıcılşıkla ilgili bolca eğitim de var diye biliyorum. Yeğenim yapıyor. Önceleri sadece bal üretimi odaklı idi. Sonra arı yetiştirip arı satmaya başladı, Şimdi de anaç kraliçe üretip satıyormuş. Nasıl dedim, hileleri var arıları kandırıp kraliçe ürettiriyoruz dedi. Aynı mantıkla oğul da yaptırıyorlar ve kovanı bölüğ iki arı yapıyorlar. Kaliteli bal için arıları gezdirmen gerekiyor.(Örnegin yılın bazı dönemlerinde iç anadolu bölgesine gitmen lazım) Hee ben şekeri dayarım 100 liraya 3 kavanoz veririm diyorsan o ayrı.Onda da sürdürebilirlik ne kadar olur bilmem. Yapılabilir mi yapılır tabi neden olmasın.Her iş gibi cefası var. 1 saat önce tarihinde Mehmet Dagdeviren tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts