Kemal Korkmaz 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Küçük baş hayvancılık işi iyidir meraya veya yaylaya yakın bir yerde olmalı yaz aylarında mutlaka hep yayarak yapılmalı bizim bu yakınlarda köylerde 100 ve üzeri yapanlar 5 ayın sonunda yaylaya çıkıp 10 ayında sonunda inerler yani 6 ay kapalı yerde olacak şekilde planlı olmalı sürekli kapalı olursa çok maliyetli olur ama kapalı olduğu zaman da etlenir. 2 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 21 saat önce Yazar Paylaş 21 saat önce Türkiye'de meraların yetersiz olduğunu söyleyen uzmanlar var. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Nihat Palolu yazdı: Türkiye'de meraların yetersiz olduğunu söyleyen uzmanlar var. Yetersiz değil. bakımsız ve hayvan sahipleri pek çıkarma niyetinde değil. çamurun içinde yatsın hayvan sütü çok vermese de olur vs vs. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Nihat Palolu yazdı: Türkiye'de meraların yetersiz olduğunu söyleyen uzmanlar var. Tarım veya hayvancılık ile ilgili uzman denince ben güvenmiyorum 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 20 saat önce Yazar Paylaş 20 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Yetersiz değil. bakımsız ve hayvan sahipleri pek çıkarma niyetinde değil. çamurun içinde yatsın hayvan sütü çok vermese de olur vs vs. Bu yazdığınızı söyleyen uzmanlarda var hocam. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 19 saat önce Yazar Paylaş 19 saat önce Ahmet Çankaya yazdı: Zooteknist - Ziraat Mühendisi yim... bugüne kadar yatırım yapmak için danışan herkes hayvan şu kadar süt veriyormuş, şu kadar yem yiyormuş vb. diye geldi. her gelene de ne kadar çıkarıyor biliyormusunuz ve çıkardıklarını ne yapacaksınız diye sorarım ilk önce... Evet gübre işi de var. Gittiğim yerlerde sordum. Bir aylık biriktirip bedelsiz veriyorlarmış, alanlar götürüp seracılara satıyormuş. Koyunculukla ilgili tavsiye edebileceğiniz bir kitap var mı? 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Koyun bereketlidir derler hep. Etinden sütünden faydalanılır sonuçta. Aslında iyi kalite sütü doğru alıcıya ulaştırabilirseniz o da yan gelir olur. Arı ile ilgili hiç bir şey çöpe gitmiyor. Ama arı işi de kolay değil. Bizim yörede fark yapanlar genellikle modern çiftçiler. Mesela bilmediğim bir köyden normalin 3 katı fiyata mavi yumurta almaya gitmiştim. Gittiğimde uzaktan eşek sandığım hayvan keçiymiş. Farklıydı adamın her şeyi. Evi de o şekilde tek katlı bir şaheserdi. Aynı bahçede portakalları da birinci sınıf idi. Eminim çok iyi fiyata satıyordu. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Nihat Palolu yazdı: Hayvancılığı tercih edip kural gereği en az 5 dönüm ve en az 25 metre yol cephesi olan elektrik ve su olan bir tarla almayı düşünüyorum. Bu şartlar olursa içine ev de yapılabiliyormuş. Artık yapılamıyor.. Yeni düzenlemeye göre, Bu şartlarda bile en fazla 30 metre oturumu ile en fazla 60 metre bir bina yapabileceksin. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Artık yapılamıyor.. Yeni düzenlemeye göre, Bu şartlarda bile en fazla 30 metre oturumu ile en fazla 60 metre bir bina yapabileceksin. onu 50 yaparlarsa yeter fazlası ile. yapacaklardır. Devletin sahibi biziz sonuçta. doğru neyse iki ileri bir geri buluruz. Rampa yerlerde metrekare artmalı. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Artık yapılamıyor.. Yeni düzenlemeye göre, Bu şartlarda bile en fazla 30 metre oturumu ile en fazla 60 metre bir bina yapabileceksin. Bağ bahçe için o kural geldi diye biliyorum abi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Nihat Palolu yazdı: Bağ bahçe için o kural geldi diye biliyorum abi Evet hayvan damı için ayrı izin ruhsat vs var. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Nihat Palolu yazdı: Bağ bahçe için o kural geldi diye biliyorum abi Mandırayı bilmiyorum, olabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts